Els nostres castells‎ > ‎Notícies‎ > ‎

Els Vailets, el pilar de foc i la diada de Festa Major

31 d’ag. 2017, 8:25 publicada per vailets de l'Empordà

P5 de Castelló d'EmpúriesEls Vailets, com ja és costum aquest estiu, hem passat un cap de setmana ple d’activitats per participar a la festa major de Castelló d’Empúries.

El dissabte va començar amb la participació a la XXXIII Trobada de Gegants de Castelló d’Empúries. Allà hi vam fer tot de pilars al capdevant de la cercavila. Tot seguit, per segon any consecutiu, vam fer un «pilar de foc» durant el correfoc organitzat per la colla de diables Senyors del Foc.

El plat fort pels Vailets, però, va arribar el diumenge amb la diada de festa major acompanyats pels Castellers de Castelldefels i els Minyons de Santa Cristina. La diada va començar amb els pilars simultanis per part de totes les colles. En el nostre cas, aquest pilar va ser aixecat per sota amb una de les enxanetes més petites de la colla. Tot seguit vam aixecar la torre de sis i dam demostrar que les hores d’assaig dónen el seu fruit. En segona ronda vam descarregar el 3d6 amb agulla. Un castell que fa un temps que no portàvem a plaça i, tot i les estrenes en algunes posicions, es va descarregar sense problema. Finalment, en tercera ronda vam pujar el 4d6 però el vam baixar abans que l’acotxadora arribés al cim. Tot i així en ronda de repetició el vam tornar a intentar, fent les millores necessàries, i el vam descarregar. Per tancar la diada vam descarregar el p5 amb una estrena al pis de segons.

Estem molt contents de la diada realitzada en tots els sentits i ja estem preparant la diada de la setmana següent, la festa major de Roses

Comments