3ª edició de la festa popular de la cultura catalana a Vilafant

11 de juny 2018, 22:21 publicada per vailets de l'Empordà

Fa uns mesos, el poble de Vilafant ens va obrir les seves portes, aprofitant aquesta nova ben entesa, diumenge passat el poble va acollir la 3ª adició de la festa que es va celebrar a la plaça del centre cívic de les Mèlies. 

Es respirava un ambient molt festiu ahir a Vilafant amb la visita dels Falcons del Canigó; els cosins de la Catalunya Nord vam venir a presentar les seves estructures germanes a les que acostumem a veure amb els castellers. Els xanquers de l’Albera van passejar a so de gralles, tambors, tabals de la mà de la Tramuntakada, la banda de batukada de Figueres.

Pel que fa la diada castellera, els Vailets vam convidar a les colles gironines de les Gavarres, els Esperxats de l’Estany i els Minyons de Santa Cristina d’Aro.

Vam obrir la nostra actuació amb un pilar de 4 aixecat per sota. El va seguir una torre de 6, un 3 de 6, el 4 de 6, un pilar de 5 i un últim pilar de 4. Es pot confirmar que la colla té tots els seus castells consolidats amb una mainada segura, confiada i ràpida. Ben aviat tornarem a veure els blau cel aixecar castells de 7.

Pel que fa la colla castellera de les Gavarres, portaven un pilar de 4 aixecat per sota, un 4 de 6, un 3 de 6 i un pilar de 4. Per altre banda, els Esperxats de l’Estany van carregar un pilar de 4, la torre de 6, un 4 de 6 amb agulla i un 3 de 6 amb agulla. I finalment, els Minyons de Santa Cristina D’Aro aixecaven un pilar de 4, un 4 de 6, un 3 de 6, un intent desmuntat de 3 de 6 amb agulla i un pilar de 4.

Comments