NotíciesUn cap de setmana de Festa Major entre Castelló d’Empúries i Roses.

13 d’ag. 2018, 22:39 publicada per vailets de l'Empordà

Vam obrir les festivitats el dissabte 11 pel vespre fent un espectacular «pilar de foc» durant el correfoc organitzat pels Senyors del Foc de Castelló d’Empúries.

El plat fort per la colla va arribar el diumenge pel matí a Castelló d’Empúries. La diada va començar amb el pilar d’entrada, tot seguit vam aixecar un 3 de 6 estrenant una rengla nova sense cap dificultat. En segona ronda vam descarregar el 4 de 6 estrenant també alguna posició. Era el moment per nosaltres de poder tornar a aixecar a casa el seu primer 3 de 7 de la temporada tant esperat però, amb molt de seny, es va preferir desmuntar-lo just abans que l’anxaneta coronés el cim. Finalment, en tercera ronda vam descarregar el 3 de 6 amb agulla. Per tancar la diada vam descarregar 2 pilars de 4 simultanis i el de sortida.

Molt satisfets d’aquesta actuació, quedava la gran cita castellera de l’Empordà: la Trobada amb la colla castellera de Figueres, per la tarda, en el marc de la Festa Major de Roses.

Així, totes dues colles sortíem a plaça amb els 2 pilars d’entrada que precedien una intensa ronda de castells. Obríem la nostra actuació amb un pilar aixecat per sota estrenant l’enxaneta més petita de la colla. Com ja estem demostrant en les últimes diades, les hores d’assaig donen el seu fruit i estàvem més que preparats per tornar a carregar el 3 de 7 en primera ronda i, dit i fet, després d’un primer intent, vam descarregar el nostre primer 3 de 7 de la temporada. Tota la colla va celebrar el castell amb alegria, el bon ambient es respirava a la plaça. Tot seguit vam descarregar la torre de 6 ferma i parada i vam acabar amb un 4 de 6 amb agulla. La diada s’acabava amb 3 pilars de 4 simultanis i un pilar de dol en record a la mare d’un company nostre.

Per part seva, la colla castellera de Figueres descarregaven un 3 de 7 en primera ronda,  seguit d’un 4 de 7 amb agulla i en tercera ronda d’un intent desmuntat de 3 de 7 amb agulla que finalment van poder descarregar i tancaven la seva actuació amb un pilar de 5.

La tècnica està molt contenta dels resultats i fa molt bona valoració de les dues diades ja que tots i cada un dels castellers van donar el millor d’ell des del primer moment.

Cap de setmana intens per Vailets de l’Empordà

13 d’ag. 2018, 22:32 publicada per vailets de l'Empordà

Dissabte 14 de juliol, en el marc de les festes del Carme d’Empuriabrava tornàvem a vestir de blau cel el passeig marítim per oferir uns pilars a tot el públic. El dilluns 16 hi tornaríem a aixecar uns pilars per celebrar l’arribada de la Verge del Carme.

L’endemà, diumenge 15, per la Festa Major de Palafrugell, la colla castellonina compartia la plaça de la vila amb els seus padrins, els Marrecs de Salt i els castellers de l’Alt Maresme, els Maduixots. Una gran oportunitat per nosaltres de gaudir d’una gran Diada i carregar tots els castells que portàvem.

Després d’una ronda de pilars, descarregàvem el nostre 3 de 6 en primera ronda estrenant nous membres del tronc. Enfortits i confiats,  descarregàvem una torre de 6 en segona ronda, acabant la nostra actuació amb un parat  3 de 6 amb agulla. Vam sortir de la plaça amb un pilar de 4.

Pel que fa els Marrecs, van descarregar un 3 de 8 seguit d’una espectacular torre de 8 amb folre i en tercera ronda un 5 de 7. Van sortir de la plaça amb 2 pilars de 5 simultanis.

Finalment, els Castellers de l’Alt Maresme descarregaven un 3 de 7, un 4 de 6 amb agulla i un 3 de 6 amb agulla. Tancaven la Diada amb un pilar de 5.
3ª edició de la festa popular de la cultura catalana a Vilafant

11 de juny 2018, 22:21 publicada per vailets de l'Empordà


Fa uns mesos, el poble de Vilafant ens va obrir les seves portes, aprofitant aquesta nova ben entesa, diumenge passat el poble va acollir la 3ª adició de la festa que es va celebrar a la plaça del centre cívic de les Mèlies. 

Es respirava un ambient molt festiu ahir a Vilafant amb la visita dels Falcons del Canigó; els cosins de la Catalunya Nord vam venir a presentar les seves estructures germanes a les que acostumem a veure amb els castellers. Els xanquers de l’Albera van passejar a so de gralles, tambors, tabals de la mà de la Tramuntakada, la banda de batukada de Figueres.

Pel que fa la diada castellera, els Vailets vam convidar a les colles gironines de les Gavarres, els Esperxats de l’Estany i els Minyons de Santa Cristina d’Aro.

Vam obrir la nostra actuació amb un pilar de 4 aixecat per sota. El va seguir una torre de 6, un 3 de 6, el 4 de 6, un pilar de 5 i un últim pilar de 4. Es pot confirmar que la colla té tots els seus castells consolidats amb una mainada segura, confiada i ràpida. Ben aviat tornarem a veure els blau cel aixecar castells de 7.

Pel que fa la colla castellera de les Gavarres, portaven un pilar de 4 aixecat per sota, un 4 de 6, un 3 de 6 i un pilar de 4. Per altre banda, els Esperxats de l’Estany van carregar un pilar de 4, la torre de 6, un 4 de 6 amb agulla i un 3 de 6 amb agulla. I finalment, els Minyons de Santa Cristina D’Aro aixecaven un pilar de 4, un 4 de 6, un 3 de 6, un intent desmuntat de 3 de 6 amb agulla i un pilar de 4.

7ª Trobada colles gironines

7 de juny 2018, 3:19 publicada per vailets de l'Empordà   [ actualitzat el 7 de juny 2018, 3:22 ]

Castelló d’Empúries va acollir diumenge passat la 7ª Trobada de colles castelleres de la demarcació de Girona.

Blau cel, verd poma, lila, grana volcànic, marró suro, blau ter i blau verd , els 7 colors que varen il·luminar la plaça de la Basílica Santa Maria durant unes hores diumenge passat. Els Vailets de l’Empordà, la colla castellonina, vam acollir la 7ª Trobada de colles gironines en un ambient festiu.

La jornada va començar amb els tradicionals pilars d’entrada simultanis a so de gralles i tabals.

Les 7 colles estaven dividides en dos grups que van actuar simultàniament en primera i tercera ronda. La segona la van fer en solitaris. Vam obrir la primera ronda del nostre grup amb un còmode 3 de 6 amb agulla centrat i controlat fins el final i descarregàvem el nostre primer 4 de 6 amb agulla de la temporada en segona ronda. L’emoció no podia ser més gran i palpable per nosaltres. A tercera ronda, vam descarregar una consolidada torre de 6. Vam sortir molt satisfets i enfortits de la nostra actuació, complint els nostres objectius de consolidar-nos i créixer com a colla per a tornar a construir castells més grans.

Acabant les rondes, la diada es va tancar amb una sèrie de pilars simultanis, polkas i balls abans de dirigir-se cap a la sala polivalent on les 7 colles vàrem dinar junts i seguiem la festa amb diferents animacions i música....una Diada amb ganes de 2019, qui l’acollirà ? 


Festa Major de l’Hospitalet de Llobregat

7 de juny 2018, 3:04 publicada per vailets de l'Empordà

Celebrem la festa de la primavera, la Festa Major de l’Hospitalet de Llobregat.

Després de la magnífica diada celebrada fa dues setmanes a Castelló d’Empúries, els Vailets de l’Empordà ens desplaçàvem diumenge passat fins L’Hospitalet de Llobregat amb motiu de la seva Festa Major per compartir plaça amb els amfitrions, la Jove de L’Hospitalet i els Bordegassos de Vilanova.

Els blau cel tancàvem la primera ronda amb dos intents desmuntats de la torre de 6. El teníem molt ben controlat però la acotxadora, amb només cinc anys, es va trobar frenada per la ovació de tot el públic que l’estava animant. Malgrat aquest ensurt, els ànims seguien ben amunt per poder descarregar en segona ronda el 3 de 6  recuperant així tota la confiança necessària per tancar la tercera ronda amb un pilar de 5.  Van acabar la diada amb un pilar de 4 aixecat per sota i la última ronda conjunta de pilars.

La Jove de l’Hospitalet va començar la seva diada amb un 5 de 6 en primera ronda seguit d’un intent desmuntat de 3 de 7 que van poder descarregar en segona ronda. Continuaven amb un 3 de 7 i  completaven la seva actuació amb un 3 de 6 amb agulla.

Per la seva banda, els Bordegassos de Vilanova portaven un 5 de 7 en primera ronda, seguit d’un 4 de 7 amb agulla i acabant amb un 4 de 7.

Amb aquesta actuació, encarem les tres últimes setmanes abans d’arribar a la 7º Trobada de colles gironines, el proper 13 de maig, que se celebrarà enguany a Castelló d’Empúries. Abans però, ens esperen dues grans dates;  l’aniversari del Bateig dels Xerrics, a Olot el 5 de maig i l’endemà, a Sant Pere de Rodes per la 6º pujada de Sant Pere de Rodes. 


5è aniversari del nostre Bateig

21 de maig 2018, 13:46 publicada per vailets de l'Empordà   [ actualitzat el 7 de juny 2018, 2:56 ]

Celebrem el 5è aniversari del nostre Bateig amb una magnífica diada a Castelló d’Empúries

Amb només 5 anys d'història els Vailets de l’Empordà seguim complint grans reptes. 
Diumenge 08 d’abril vam celebrar aquest 5è aniversari amb 3 colles amigues, la colla castellera de Castelldefels, la Jove de L’Hospitalet i la colla castellera de Mollet. Inicialment prevista davant de la Basílica Santa Maria de Castelló d’Empúries, a última hora es va haver de canviar el lloc a la sala polivalent degut al mal temps.

La diada es va iniciar amb una ronda conjunta de pilars. Els castellonins ens presentàvem amb 2 pilars de 4 simultanis i obríem la primera ronda amb una torre de 6 ben treballada amb una mainada valenta i uns grallers que portaven molts mesos esperant aquest dia després d’haver recuperat un tabal. Un bon inici de diada, però calia continuar la feina.

La segona ronda esperava els blau cels amb el 3 de 6 amb agulla, el primer de la temporada que van superar amb esforç. Un castell que va fer evident que quan volem, podem.

Els Vailets de l’Empordà encaravem la tercera ronda descarregant un 4 de 6 amb molta força a la pinya i el tronc.

Per acabar la magnífica diada, vam descarregar un pilar de 5 que va ser la cirereta als objectius que teníem estrenant la nostra enxaneta més petita.

 

Després de les seves rondes de pilars, els castellers de de Mollet van descarregar un parat 3 de 7 seguit d’un 3 de 6 amb agulla i la torre de 6 i un pilar de 5. 

La colla de Castelldefels començaven amb un 4 de 7,  un 3 de 7 i acabaven amb un 3 de 6 aixecat per sota.

Els castellers de la Jove de L’Hospitalet descarregaven una torre de 6 i un 3 de 6 en la segona ronda. Degut a algunes baixes de última hora en el seu tronc, no van poder tancar la tercera ronda amb el 3 de 6 amb agulla que tenien previst descarregar.


Les 4 colles van tancar aquesta magnifica diada d'aniversari plujosa amb una última ronda de pilars abans de dinar tots junts a la sala polivalent. Un gran dia casteller que va permetre recuperar il·lusió, castells i bones sensacions en terres empordaneses. 


Els Vailets a la Festa Major de Roses

31 d’ag. 2017, 8:27 publicada per vailets de l'Empordà

Com cada any els Vailets i la Colla Castellera de Figueres actuem per la festa major de Roses.

Diumenge els Vailets ens preparàvem per una gran actuació. Abans de començar la diada el nostre Cap de Colla, Adrian Caamaño, ja va anunciar que seria una diada diferent a la dels anys anteriors. En altres ocasions hem descarregat en aquesta mateixa plaça castells de games més altes però enguany s’ha decidit apostar per castells més petits però molt ben treballats i amb estrenes en algunes posicions, com ja venim demostrant en les últimes diades. Així doncs vam començar la diada amb dos pilars de 4 aixecats per sota simultanis on la curta edat de les enxanetes va fer vibrar tota la plaça arrencant un gran aplaudiment. Tot seguit vam descarregar e 3d6 amb l’agulla i la torre de 6. LA diada va seguir amb un 4d6 amb l’estrena en aquest castell de l’acotxadora. Per finalitzar la diada vam tornar a descarregar el P5.

La junta tècnica està molt contenta dels resultats i fa molt bona valoració de la diada ja que tots i cada un dels castellers vam donar el millor de nosaltres des del primer moment. L’ambient a plaça va ser molt bo i hi va haver molta col·laboració a les pinyes per part de les dues colles.

Els Vailets, el pilar de foc i la diada de Festa Major

31 d’ag. 2017, 8:25 publicada per vailets de l'Empordà

P5 de Castelló d'EmpúriesEls Vailets, com ja és costum aquest estiu, hem passat un cap de setmana ple d’activitats per participar a la festa major de Castelló d’Empúries.

El dissabte va començar amb la participació a la XXXIII Trobada de Gegants de Castelló d’Empúries. Allà hi vam fer tot de pilars al capdevant de la cercavila. Tot seguit, per segon any consecutiu, vam fer un «pilar de foc» durant el correfoc organitzat per la colla de diables Senyors del Foc.

El plat fort pels Vailets, però, va arribar el diumenge amb la diada de festa major acompanyats pels Castellers de Castelldefels i els Minyons de Santa Cristina. La diada va començar amb els pilars simultanis per part de totes les colles. En el nostre cas, aquest pilar va ser aixecat per sota amb una de les enxanetes més petites de la colla. Tot seguit vam aixecar la torre de sis i dam demostrar que les hores d’assaig dónen el seu fruit. En segona ronda vam descarregar el 3d6 amb agulla. Un castell que fa un temps que no portàvem a plaça i, tot i les estrenes en algunes posicions, es va descarregar sense problema. Finalment, en tercera ronda vam pujar el 4d6 però el vam baixar abans que l’acotxadora arribés al cim. Tot i així en ronda de repetició el vam tornar a intentar, fent les millores necessàries, i el vam descarregar. Per tancar la diada vam descarregar el p5 amb una estrena al pis de segons.

Estem molt contents de la diada realitzada en tots els sentits i ja estem preparant la diada de la setmana següent, la festa major de Roses

Després de les vacances, Setmana Vaileta

31 d’ag. 2017, 8:07 publicada per vailets de l'Empordà

Després de dues setmanes de vacances hem retornat a la feina amb moltes ganes i molta força.

Per començar el dijous 13 els Vailets ens vam desplaçar fins a Empuriabrava per a intentar el pilar més llarg de la història de la colla. El pilar va caminar un total de 150 metres en dos trams ja que, a mig camí, la construcció va fer fallida. Tot i que no es va assolir l’objectiu fixat per la colla, estem molt contents de la nostra actuació i seguirem treballant per a què en properes ocasions el pilar assoleixi els metres desitjats. L’acte va comptar amb la col·laboració de l’associació de Diables Senyors del Foc de Castelló d’Empúries.

Seguint la setmana, i després d’un assaig intens, el dissabte a la nit els Vailets vam participar a la Cercavila Aiguabarreig d’Empuriabrava per a la celebració dels 50 anys de la població. Hi vam participar amb un castell al principi de la cercavila i van tancar l’acte amb 5 pilars simultanis simbolitzant les cinc dècades d’Empuriabrava.

Finalment, el diumenge, vam fer una molt bona diada a Empuriabrava juntament amb Manyacs de Parets i Vailets de Gelida. L’acte va començar amb pilars de 4 simultanis per part de les tres colles. Els Vailets vam aixecar en primera ronda un 5d6 que feia dies anàvem treballant. Aquesta és una construcció que feia temps que no portàvem a plaça degut a la quantitat de castellers que necessita. Seguint la diada vam fer un 4d6 amb una estrena al pis de segons i dins el nucli de la pinya i un 2d6. Finalment vam descarregar dos pilars simultanis de dones, on el tronc i el nucli que acompanya al baix dins la pinya va estar format íntegrament per dones. Per acabar la diada les tres colles vam aixecar un 3d6 de germanor.

Per la seva banda Vailets de Gelida van fer 3d6, 3d6a, 4d6 i p4. Els Manyacs de parets van tenir alguna dificultat més però finalment van fer id4d6, 4d6, id3d6, 3d6 i p4. El bon ambient i la col·laboració dins la pinya de les tres colles van fer que la del diumenge fos una gran diada.

Amb un cap de setmana tant intens els Vailets hem demostrat que hem tornat de les vacances amb les piles ben carregades i amb moltes ganes de seguir tocant el cel amb la mà!

Diada de la Cultura Catalana a Portbou

31 d’ag. 2017, 7:57 publicada per vailets de l'Empordà

El passat diumenge 18 de juny els Vailets de l’Empordà vam participar a la Diada de la Cultura Catalana a Portbou juntament amb la colla castellera Xerrics d’Olot i amb l’ajuda de la colla castellera els Encantats de Begues.


La Diada de la Cultura Catalana és una festivitat que enguany ha estat organitzada per l’Ajuntament de Portbou juntament amb els Vailets. L’any anterior es va celebrar a La Jonquera amb la col·laboració de les entitats del poble.

La Diada es va iniciar amb una cercavila conjunta amenitzada per la Tramuntakada. Caixes, tambors i xanquers van sonar i saltar pels carrers del poble animant a tothom a ballar. Seguidament la Diada Castellera va donar el toc d’inici amb els pilars simultanis. Vailets vam fer dos pilars simultanis, un d’ells aixecat per sota. Els va seguir la torre de 6, un 3d6a i el 4d6. Per agrair la participació i la col·laboració de la Tramuntakada en tota la diada vam aixecar un pilar i van desplegar una banderola amb el logotip de l’entitat groga. Per finalitzar la diada les tres colles participants vam aixecar un 3d6 de germanor.

La valoració de la diada és molt positiva, malgrat la calor, els castellers vam donar el millor de nosaltres mateixos i vam poder demostrar a tothom la feina feta, ja que es van poder tornar a fer moltes estrenes tant a tronc com a la pinya. Els castellers estem molt contents amb l’atenció rebuda per part de l’Ajuntament de Portbou que van estar atents a tots els detalls.

Per la seva banda Xerrics d’Olot van iniciar la diada amb un pilar de 4. Tot seguit van fer 5d6, 2d6 i 4d6a. Van acabar la diada amb un pilar de 5. Encantats de Begues no van poder fer castells per la poca quantitat de castellers a plaça però van donar un cop de ma en totes les pinyes i van fer una de les rengles del castell de germanor.

  
Pilars simultanis
https://sites.google.com/site/vailetsdelemporda/castells-realitzats/noticies/_draft_post/3d6Germanor_Portbou.jpg

1-10 of 134