Ens acomiadem de la temporada amb la nostra última actuació a casa.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Com cada any, tanquem la nostra temporada la primera setmana de novembre a casa. 
L’alcalde,Salvi Güell Bohigas, va estar present en aquesta darrera actuació de l’any i ens va felicitar per l’esforç i la dedicació que hem mostrat aquesta temporada.
Enguany la diada ha tingut com a colles convidades la colla castellera de Sant Feliu de Llobregat i els Pallagos del Conflent. Com a novetat subratllem la participació dels Grallers de Llers, poc menys de vint músics encapçalaven la cercavila, van marcar el ritme dels castells dels Vailets de l’Empordà i dels castellers de Sant Feliu durant tota la diada i van acabar animant els balls finals. Tot un goig de veure la colla alçant-se a ritme de gralles i tabals.

La diada es va iniciar amb les tres colles aixecant pilars simultanis després d’un pilar de 4 caminat dels amfitrions i un pilar de dol dels Pallagos del Conflent . Tot seguit són les 70 camises blau-cel que vam obrir la primera ronda carregant la torre de 6 en primera ronda seguit d’un 4 de 6 amb agulla molt parat. En tercera ronda el 3 de 6 amb agulla se’ls va resistir dues vegades amb una mica de nervis pels canvis de tronc i pom de dalt però el tercer intent va ser el definitiu per carregar-lo. Per acabar, aixecàvem el pilar de 5 molt ben treballat fins l’últim moment.

 Pel que fa els castellera de Sant Feliu van descarregar els tres castells que portaven; la torre de 6, el 3 de 6 aixecat per sota i el 4 de 6.

Els Pallagos del Conflent van descarregar un 3 de 6, un 4 de 6 i un pilar de 4 aixecat per sota.


La festa va seguir amb un dinar de germanor a la sala polivalent i tota la tarda orquestrada pels nostres joves que acostumen a divertir els seus convidats amb una sèrie de jocs i animacions per la mainada i els més grans.

El diumenge 11 de novembre, la colla castellonina  es desplaçarà a Cerdanyola del Vallés per una darrere actuació a Catalunya però no tancarem la persiana encara, seguirem els assajos a l’espera del proper viatge a Sarlat la Canéda, un poble de França el cap de setmana 15 i 16 de desembre dintre del marc del Mercat de Nadal local.

Un diumenge complet pels Vailets de l’Empordà: Celebració del 100è aniversari del club Esportiu Llançà i la Festa Major Sant Martirià de Banyoles.

24 d’oct. 2018, 6:38 publicada per vailets de l'Empordà

Pel matí, els 225 futbolistesdel Club Esportiu Llançà, concentrats en 18 equips, van sortir un darrere l’altre fins el cercle central del camp per fer pinya al pilar de 4 que vam aixecar en motiu de la celebració del 100è aniversari del club i donar la benvinguda a la nova temporada. Per molts anys més CE Llançà !!!

 Per la tarda, vam compartir la plaça amb els Esperxats de l’Estany, els Xerrics d’Olot i els castellers de les Gavarres a Banyoles per la seva Festa Major.

Després de la ronda de pilars simultanis, vam descarregar tots els nostres castells de 6 amb fermesa i solvència. Enfilàvem el primer castell de la nostra actuació amb un 3 de 6 amb agulla molt estable fins el final estrenant una terça, la Norma. Enhorabona Norma !! Tot seguit, vam descarregar el 3 de 6, acabant amb la torre de 6.

Es van veure els castells més alts de les mans dels amfitrions, els Esperxats de L’Estany, que  van descarregar el 3 de 7 sense cap complicacions seguit d’un 4 de 7 i un 7 de 6 en tercera ronda. Per arrodonir la seva actuació van aixecar 4 pilars de 4 simultanis. Van sortir de plaça eufòrics i amb moltes ganes de celebrar-ho.

Per la seva banda, els castellers de les Gavarres van descarregar un 4 de 6 en primera ronda seguit d’un 4 de 6 amb agulla i un 3 de 6 per tancar la seva actuació.

Finalment, els Xerrics d’Olot van descarregar un 3 de 6 amb agulla, la torre de 6, el 3 de 6 i un pilar de 5.

Ara ja, queden dues actuacions per acabar la temporada i no baixem el ritme, seguim els nostres assajos els dimarts i divendres a Castelló. Veurem un altre castell de 7 blau-cel aquesta temporada?

 

Els Vailets de l’Empordà ens vam desplaçar fins les Gavarres per celebrar la 16ª Fira del Bolet a Llagostera.

19 d’oct. 2018, 5:41 publicada per vailets de l'Empordà

La colla castellera de les Gavarres va convidar als Esperxats de l’Estany i a nosaltres per la seva diada, inicialment prevista a la plaça de l’església de Llagostera però degut a les amenaces de pluja es va decidir a última hora actuar a la sala polivalent del poble.

 

Després d’una ronda conjunta de pilars, vam obrir la nostra ronda amb un 3 de 6, seguit d’una torre de 6 acabant amb un 3 de 6 amb agulla. Ho vam descarregar tot amb tranquil·litat i fermesa.

Els castellers de les Gavarres van descarregar un 4 de 6 i un 3 de 6

Per part dels Esperxats, van començar amb un 3 de 7 seguit d’un 5 de 6 i un 4 de 6 amb agulla.

 

Les tres colles ens retrobarem el diumenge 21 d’octubre per a celebrar la Festa Major de Banyoles.

Vam actuar a la Catalunya Nord

30 de set. 2018, 0:33 publicada per vailets de l'Empordà

Diumenge 23 de setembre ens vam desplaçar fins a Argelès sur Mer, convidats per la colla local, els Pallagos del Conflent per celebrar junts la Festa Major del poble.

L’actuació va començar per una cercavila pel centre de Argelès. Un cop arribat a l’actuació les dues colles vam obrir ronda amb dos pilars de 4 simultanis.

Animats i aplaudits per un públic entusiasta durant tota la diada, vam descarregar una torre de 6 en primera ronda, seguit d’un 3 de 6 carregat malgrat la caiguda inesperada. La rengla estava una mica estirada al baixar l’acotxadora i el pom de dalt no va poder treballar del tot bé i va cedir. El vam tornar a fer en tercera ronda i el vam descarregar sense més ensurts. La colla va acabar la seva actuació amb un pilar de 4 aixecat per sota.

Pel que fa els Pallagos del Conflent, van fer dos intents descarregats de 3 de 6, van poder descarregar un 4 de 6 en segona ronda i un 3 de 6 en tercera ronda.

Les dues colles van acabar la diada amb una sèrie de pilars simultanis dedicats a les seves mainades.


Un cap de setmana de Festa Major entre Castelló d’Empúries i Roses.

13 d’ag. 2018, 22:39 publicada per vailets de l'Empordà

Vam obrir les festivitats el dissabte 11 pel vespre fent un espectacular «pilar de foc» durant el correfoc organitzat pels Senyors del Foc de Castelló d’Empúries.

El plat fort per la colla va arribar el diumenge pel matí a Castelló d’Empúries. La diada va començar amb el pilar d’entrada, tot seguit vam aixecar un 3 de 6 estrenant una rengla nova sense cap dificultat. En segona ronda vam descarregar el 4 de 6 estrenant també alguna posició. Era el moment per nosaltres de poder tornar a aixecar a casa el seu primer 3 de 7 de la temporada tant esperat però, amb molt de seny, es va preferir desmuntar-lo just abans que l’anxaneta coronés el cim. Finalment, en tercera ronda vam descarregar el 3 de 6 amb agulla. Per tancar la diada vam descarregar 2 pilars de 4 simultanis i el de sortida.

Molt satisfets d’aquesta actuació, quedava la gran cita castellera de l’Empordà: la Trobada amb la colla castellera de Figueres, per la tarda, en el marc de la Festa Major de Roses.

Així, totes dues colles sortíem a plaça amb els 2 pilars d’entrada que precedien una intensa ronda de castells. Obríem la nostra actuació amb un pilar aixecat per sota estrenant l’enxaneta més petita de la colla. Com ja estem demostrant en les últimes diades, les hores d’assaig donen el seu fruit i estàvem més que preparats per tornar a carregar el 3 de 7 en primera ronda i, dit i fet, després d’un primer intent, vam descarregar el nostre primer 3 de 7 de la temporada. Tota la colla va celebrar el castell amb alegria, el bon ambient es respirava a la plaça. Tot seguit vam descarregar la torre de 6 ferma i parada i vam acabar amb un 4 de 6 amb agulla. La diada s’acabava amb 3 pilars de 4 simultanis i un pilar de dol en record a la mare d’un company nostre.

Per part seva, la colla castellera de Figueres descarregaven un 3 de 7 en primera ronda,  seguit d’un 4 de 7 amb agulla i en tercera ronda d’un intent desmuntat de 3 de 7 amb agulla que finalment van poder descarregar i tancaven la seva actuació amb un pilar de 5.

La tècnica està molt contenta dels resultats i fa molt bona valoració de les dues diades ja que tots i cada un dels castellers van donar el millor d’ell des del primer moment.

Cap de setmana intens per Vailets de l’Empordà

13 d’ag. 2018, 22:32 publicada per vailets de l'Empordà

Dissabte 14 de juliol, en el marc de les festes del Carme d’Empuriabrava tornàvem a vestir de blau cel el passeig marítim per oferir uns pilars a tot el públic. El dilluns 16 hi tornaríem a aixecar uns pilars per celebrar l’arribada de la Verge del Carme.

L’endemà, diumenge 15, per la Festa Major de Palafrugell, la colla castellonina compartia la plaça de la vila amb els seus padrins, els Marrecs de Salt i els castellers de l’Alt Maresme, els Maduixots. Una gran oportunitat per nosaltres de gaudir d’una gran Diada i carregar tots els castells que portàvem.

Després d’una ronda de pilars, descarregàvem el nostre 3 de 6 en primera ronda estrenant nous membres del tronc. Enfortits i confiats,  descarregàvem una torre de 6 en segona ronda, acabant la nostra actuació amb un parat  3 de 6 amb agulla. Vam sortir de la plaça amb un pilar de 4.

Pel que fa els Marrecs, van descarregar un 3 de 8 seguit d’una espectacular torre de 8 amb folre i en tercera ronda un 5 de 7. Van sortir de la plaça amb 2 pilars de 5 simultanis.

Finalment, els Castellers de l’Alt Maresme descarregaven un 3 de 7, un 4 de 6 amb agulla i un 3 de 6 amb agulla. Tancaven la Diada amb un pilar de 5.
3ª edició de la festa popular de la cultura catalana a Vilafant

11 de juny 2018, 22:21 publicada per vailets de l'Empordà


Fa uns mesos, el poble de Vilafant ens va obrir les seves portes, aprofitant aquesta nova ben entesa, diumenge passat el poble va acollir la 3ª adició de la festa que es va celebrar a la plaça del centre cívic de les Mèlies. 

Es respirava un ambient molt festiu ahir a Vilafant amb la visita dels Falcons del Canigó; els cosins de la Catalunya Nord vam venir a presentar les seves estructures germanes a les que acostumem a veure amb els castellers. Els xanquers de l’Albera van passejar a so de gralles, tambors, tabals de la mà de la Tramuntakada, la banda de batukada de Figueres.

Pel que fa la diada castellera, els Vailets vam convidar a les colles gironines de les Gavarres, els Esperxats de l’Estany i els Minyons de Santa Cristina d’Aro.

Vam obrir la nostra actuació amb un pilar de 4 aixecat per sota. El va seguir una torre de 6, un 3 de 6, el 4 de 6, un pilar de 5 i un últim pilar de 4. Es pot confirmar que la colla té tots els seus castells consolidats amb una mainada segura, confiada i ràpida. Ben aviat tornarem a veure els blau cel aixecar castells de 7.

Pel que fa la colla castellera de les Gavarres, portaven un pilar de 4 aixecat per sota, un 4 de 6, un 3 de 6 i un pilar de 4. Per altre banda, els Esperxats de l’Estany van carregar un pilar de 4, la torre de 6, un 4 de 6 amb agulla i un 3 de 6 amb agulla. I finalment, els Minyons de Santa Cristina D’Aro aixecaven un pilar de 4, un 4 de 6, un 3 de 6, un intent desmuntat de 3 de 6 amb agulla i un pilar de 4.

7ª Trobada colles gironines

7 de juny 2018, 3:19 publicada per vailets de l'Empordà   [ actualitzat el 7 de juny 2018, 3:22 ]

Castelló d’Empúries va acollir diumenge passat la 7ª Trobada de colles castelleres de la demarcació de Girona.

Blau cel, verd poma, lila, grana volcànic, marró suro, blau ter i blau verd , els 7 colors que varen il·luminar la plaça de la Basílica Santa Maria durant unes hores diumenge passat. Els Vailets de l’Empordà, la colla castellonina, vam acollir la 7ª Trobada de colles gironines en un ambient festiu.

La jornada va començar amb els tradicionals pilars d’entrada simultanis a so de gralles i tabals.

Les 7 colles estaven dividides en dos grups que van actuar simultàniament en primera i tercera ronda. La segona la van fer en solitaris. Vam obrir la primera ronda del nostre grup amb un còmode 3 de 6 amb agulla centrat i controlat fins el final i descarregàvem el nostre primer 4 de 6 amb agulla de la temporada en segona ronda. L’emoció no podia ser més gran i palpable per nosaltres. A tercera ronda, vam descarregar una consolidada torre de 6. Vam sortir molt satisfets i enfortits de la nostra actuació, complint els nostres objectius de consolidar-nos i créixer com a colla per a tornar a construir castells més grans.

Acabant les rondes, la diada es va tancar amb una sèrie de pilars simultanis, polkas i balls abans de dirigir-se cap a la sala polivalent on les 7 colles vàrem dinar junts i seguiem la festa amb diferents animacions i música....una Diada amb ganes de 2019, qui l’acollirà ? 


Festa Major de l’Hospitalet de Llobregat

7 de juny 2018, 3:04 publicada per vailets de l'Empordà

Celebrem la festa de la primavera, la Festa Major de l’Hospitalet de Llobregat.

Després de la magnífica diada celebrada fa dues setmanes a Castelló d’Empúries, els Vailets de l’Empordà ens desplaçàvem diumenge passat fins L’Hospitalet de Llobregat amb motiu de la seva Festa Major per compartir plaça amb els amfitrions, la Jove de L’Hospitalet i els Bordegassos de Vilanova.

Els blau cel tancàvem la primera ronda amb dos intents desmuntats de la torre de 6. El teníem molt ben controlat però la acotxadora, amb només cinc anys, es va trobar frenada per la ovació de tot el públic que l’estava animant. Malgrat aquest ensurt, els ànims seguien ben amunt per poder descarregar en segona ronda el 3 de 6  recuperant així tota la confiança necessària per tancar la tercera ronda amb un pilar de 5.  Van acabar la diada amb un pilar de 4 aixecat per sota i la última ronda conjunta de pilars.

La Jove de l’Hospitalet va començar la seva diada amb un 5 de 6 en primera ronda seguit d’un intent desmuntat de 3 de 7 que van poder descarregar en segona ronda. Continuaven amb un 3 de 7 i  completaven la seva actuació amb un 3 de 6 amb agulla.

Per la seva banda, els Bordegassos de Vilanova portaven un 5 de 7 en primera ronda, seguit d’un 4 de 7 amb agulla i acabant amb un 4 de 7.

Amb aquesta actuació, encarem les tres últimes setmanes abans d’arribar a la 7º Trobada de colles gironines, el proper 13 de maig, que se celebrarà enguany a Castelló d’Empúries. Abans però, ens esperen dues grans dates;  l’aniversari del Bateig dels Xerrics, a Olot el 5 de maig i l’endemà, a Sant Pere de Rodes per la 6º pujada de Sant Pere de Rodes. 


5è aniversari del nostre Bateig

21 de maig 2018, 13:46 publicada per vailets de l'Empordà   [ actualitzat el 7 de juny 2018, 2:56 ]

Celebrem el 5è aniversari del nostre Bateig amb una magnífica diada a Castelló d’Empúries

Amb només 5 anys d'història els Vailets de l’Empordà seguim complint grans reptes. 
Diumenge 08 d’abril vam celebrar aquest 5è aniversari amb 3 colles amigues, la colla castellera de Castelldefels, la Jove de L’Hospitalet i la colla castellera de Mollet. Inicialment prevista davant de la Basílica Santa Maria de Castelló d’Empúries, a última hora es va haver de canviar el lloc a la sala polivalent degut al mal temps.

La diada es va iniciar amb una ronda conjunta de pilars. Els castellonins ens presentàvem amb 2 pilars de 4 simultanis i obríem la primera ronda amb una torre de 6 ben treballada amb una mainada valenta i uns grallers que portaven molts mesos esperant aquest dia després d’haver recuperat un tabal. Un bon inici de diada, però calia continuar la feina.

La segona ronda esperava els blau cels amb el 3 de 6 amb agulla, el primer de la temporada que van superar amb esforç. Un castell que va fer evident que quan volem, podem.

Els Vailets de l’Empordà encaravem la tercera ronda descarregant un 4 de 6 amb molta força a la pinya i el tronc.

Per acabar la magnífica diada, vam descarregar un pilar de 5 que va ser la cirereta als objectius que teníem estrenant la nostra enxaneta més petita.

 

Després de les seves rondes de pilars, els castellers de de Mollet van descarregar un parat 3 de 7 seguit d’un 3 de 6 amb agulla i la torre de 6 i un pilar de 5. 

La colla de Castelldefels començaven amb un 4 de 7,  un 3 de 7 i acabaven amb un 3 de 6 aixecat per sota.

Els castellers de la Jove de L’Hospitalet descarregaven una torre de 6 i un 3 de 6 en la segona ronda. Degut a algunes baixes de última hora en el seu tronc, no van poder tancar la tercera ronda amb el 3 de 6 amb agulla que tenien previst descarregar.


Les 4 colles van tancar aquesta magnifica diada d'aniversari plujosa amb una última ronda de pilars abans de dinar tots junts a la sala polivalent. Un gran dia casteller que va permetre recuperar il·lusió, castells i bones sensacions en terres empordaneses. 


Els Vailets a la Festa Major de Roses

31 d’ag. 2017, 8:27 publicada per vailets de l'Empordà

Com cada any els Vailets i la Colla Castellera de Figueres actuem per la festa major de Roses.

Diumenge els Vailets ens preparàvem per una gran actuació. Abans de començar la diada el nostre Cap de Colla, Adrian Caamaño, ja va anunciar que seria una diada diferent a la dels anys anteriors. En altres ocasions hem descarregat en aquesta mateixa plaça castells de games més altes però enguany s’ha decidit apostar per castells més petits però molt ben treballats i amb estrenes en algunes posicions, com ja venim demostrant en les últimes diades. Així doncs vam començar la diada amb dos pilars de 4 aixecats per sota simultanis on la curta edat de les enxanetes va fer vibrar tota la plaça arrencant un gran aplaudiment. Tot seguit vam descarregar e 3d6 amb l’agulla i la torre de 6. LA diada va seguir amb un 4d6 amb l’estrena en aquest castell de l’acotxadora. Per finalitzar la diada vam tornar a descarregar el P5.

La junta tècnica està molt contenta dels resultats i fa molt bona valoració de la diada ja que tots i cada un dels castellers vam donar el millor de nosaltres des del primer moment. L’ambient a plaça va ser molt bo i hi va haver molta col·laboració a les pinyes per part de les dues colles.

1-10 of 137