NotíciesEls Vailets a la Festa Major de Roses

31 d’ag. 2017, 8:27 publicada per vailets de l'Empordà

Com cada any els Vailets i la Colla Castellera de Figueres actuem per la festa major de Roses.

Diumenge els Vailets ens preparàvem per una gran actuació. Abans de començar la diada el nostre Cap de Colla, Adrian Caamaño, ja va anunciar que seria una diada diferent a la dels anys anteriors. En altres ocasions hem descarregat en aquesta mateixa plaça castells de games més altes però enguany s’ha decidit apostar per castells més petits però molt ben treballats i amb estrenes en algunes posicions, com ja venim demostrant en les últimes diades. Així doncs vam començar la diada amb dos pilars de 4 aixecats per sota simultanis on la curta edat de les enxanetes va fer vibrar tota la plaça arrencant un gran aplaudiment. Tot seguit vam descarregar e 3d6 amb l’agulla i la torre de 6. LA diada va seguir amb un 4d6 amb l’estrena en aquest castell de l’acotxadora. Per finalitzar la diada vam tornar a descarregar el P5.

La junta tècnica està molt contenta dels resultats i fa molt bona valoració de la diada ja que tots i cada un dels castellers vam donar el millor de nosaltres des del primer moment. L’ambient a plaça va ser molt bo i hi va haver molta col·laboració a les pinyes per part de les dues colles.

Els Vailets, el pilar de foc i la diada de Festa Major

31 d’ag. 2017, 8:25 publicada per vailets de l'Empordà

P5 de Castelló d'EmpúriesEls Vailets, com ja és costum aquest estiu, hem passat un cap de setmana ple d’activitats per participar a la festa major de Castelló d’Empúries.

El dissabte va començar amb la participació a la XXXIII Trobada de Gegants de Castelló d’Empúries. Allà hi vam fer tot de pilars al capdevant de la cercavila. Tot seguit, per segon any consecutiu, vam fer un «pilar de foc» durant el correfoc organitzat per la colla de diables Senyors del Foc.

El plat fort pels Vailets, però, va arribar el diumenge amb la diada de festa major acompanyats pels Castellers de Castelldefels i els Minyons de Santa Cristina. La diada va començar amb els pilars simultanis per part de totes les colles. En el nostre cas, aquest pilar va ser aixecat per sota amb una de les enxanetes més petites de la colla. Tot seguit vam aixecar la torre de sis i dam demostrar que les hores d’assaig dónen el seu fruit. En segona ronda vam descarregar el 3d6 amb agulla. Un castell que fa un temps que no portàvem a plaça i, tot i les estrenes en algunes posicions, es va descarregar sense problema. Finalment, en tercera ronda vam pujar el 4d6 però el vam baixar abans que l’acotxadora arribés al cim. Tot i així en ronda de repetició el vam tornar a intentar, fent les millores necessàries, i el vam descarregar. Per tancar la diada vam descarregar el p5 amb una estrena al pis de segons.

Estem molt contents de la diada realitzada en tots els sentits i ja estem preparant la diada de la setmana següent, la festa major de Roses

Després de les vacances, Setmana Vaileta

31 d’ag. 2017, 8:07 publicada per vailets de l'Empordà

Després de dues setmanes de vacances hem retornat a la feina amb moltes ganes i molta força.

Per començar el dijous 13 els Vailets ens vam desplaçar fins a Empuriabrava per a intentar el pilar més llarg de la història de la colla. El pilar va caminar un total de 150 metres en dos trams ja que, a mig camí, la construcció va fer fallida. Tot i que no es va assolir l’objectiu fixat per la colla, estem molt contents de la nostra actuació i seguirem treballant per a què en properes ocasions el pilar assoleixi els metres desitjats. L’acte va comptar amb la col·laboració de l’associació de Diables Senyors del Foc de Castelló d’Empúries.

Seguint la setmana, i després d’un assaig intens, el dissabte a la nit els Vailets vam participar a la Cercavila Aiguabarreig d’Empuriabrava per a la celebració dels 50 anys de la població. Hi vam participar amb un castell al principi de la cercavila i van tancar l’acte amb 5 pilars simultanis simbolitzant les cinc dècades d’Empuriabrava.

Finalment, el diumenge, vam fer una molt bona diada a Empuriabrava juntament amb Manyacs de Parets i Vailets de Gelida. L’acte va començar amb pilars de 4 simultanis per part de les tres colles. Els Vailets vam aixecar en primera ronda un 5d6 que feia dies anàvem treballant. Aquesta és una construcció que feia temps que no portàvem a plaça degut a la quantitat de castellers que necessita. Seguint la diada vam fer un 4d6 amb una estrena al pis de segons i dins el nucli de la pinya i un 2d6. Finalment vam descarregar dos pilars simultanis de dones, on el tronc i el nucli que acompanya al baix dins la pinya va estar format íntegrament per dones. Per acabar la diada les tres colles vam aixecar un 3d6 de germanor.

Per la seva banda Vailets de Gelida van fer 3d6, 3d6a, 4d6 i p4. Els Manyacs de parets van tenir alguna dificultat més però finalment van fer id4d6, 4d6, id3d6, 3d6 i p4. El bon ambient i la col·laboració dins la pinya de les tres colles van fer que la del diumenge fos una gran diada.

Amb un cap de setmana tant intens els Vailets hem demostrat que hem tornat de les vacances amb les piles ben carregades i amb moltes ganes de seguir tocant el cel amb la mà!

Diada de la Cultura Catalana a Portbou

31 d’ag. 2017, 7:57 publicada per vailets de l'Empordà

El passat diumenge 18 de juny els Vailets de l’Empordà vam participar a la Diada de la Cultura Catalana a Portbou juntament amb la colla castellera Xerrics d’Olot i amb l’ajuda de la colla castellera els Encantats de Begues.


La Diada de la Cultura Catalana és una festivitat que enguany ha estat organitzada per l’Ajuntament de Portbou juntament amb els Vailets. L’any anterior es va celebrar a La Jonquera amb la col·laboració de les entitats del poble.

La Diada es va iniciar amb una cercavila conjunta amenitzada per la Tramuntakada. Caixes, tambors i xanquers van sonar i saltar pels carrers del poble animant a tothom a ballar. Seguidament la Diada Castellera va donar el toc d’inici amb els pilars simultanis. Vailets vam fer dos pilars simultanis, un d’ells aixecat per sota. Els va seguir la torre de 6, un 3d6a i el 4d6. Per agrair la participació i la col·laboració de la Tramuntakada en tota la diada vam aixecar un pilar i van desplegar una banderola amb el logotip de l’entitat groga. Per finalitzar la diada les tres colles participants vam aixecar un 3d6 de germanor.

La valoració de la diada és molt positiva, malgrat la calor, els castellers vam donar el millor de nosaltres mateixos i vam poder demostrar a tothom la feina feta, ja que es van poder tornar a fer moltes estrenes tant a tronc com a la pinya. Els castellers estem molt contents amb l’atenció rebuda per part de l’Ajuntament de Portbou que van estar atents a tots els detalls.

Per la seva banda Xerrics d’Olot van iniciar la diada amb un pilar de 4. Tot seguit van fer 5d6, 2d6 i 4d6a. Van acabar la diada amb un pilar de 5. Encantats de Begues no van poder fer castells per la poca quantitat de castellers a plaça però van donar un cop de ma en totes les pinyes i van fer una de les rengles del castell de germanor.

  
Pilars simultanis
https://sites.google.com/site/vailetsdelemporda/castells-realitzats/noticies/_draft_post/3d6Germanor_Portbou.jpg

Els Vailets seguim a bon ritme

31 d’ag. 2017, 7:49 publicada per vailets de l'Empordà

Els Vailets de l'Empordà, hem afrontat un altre cap de setmana complert on hem realitzat actuacions a Roses i a Sant Miquel de Fluvià.

S'iniciava dissabte al migdia a l'Església Parroquial de Santa Maria de Roses on vam descarregar un pilar de quatre per fer gala al casament que allí es celebrava. Un cop carregat el pilar, l'enxaneta va desplegar una pancarta felicitant als nuvis pel casament. Aquest esdeveniment venia muntat per l’empresa organitzadora d'enllaços "Creative & Love".

L'endemà els Vailets ens traslladarem fins a Sant Miquel de Fluvià pel plat fort del cap de setmana. Allà, s'hi celebrava la Fira dels oficis, on s’aplegava molt de públic i diversos actes. En acabar el ball de bastons, era el nostre torn, que encaràvem un pilar caminat envoltat d'aplaudiments i expectació per part del públic. A primera ronda completàvem una torre de sis de manual, que sense cap complicació es va descarregar demostrant la confiança que tenim amb aquest castell. Continuàvem la diada amb un tres de sis amb el pilar i tot seguit un tres de sis els quals vam descarregar sense complicacions. Per finalitzar la magnífica diada, vam realitzar un pilar de quatre entre aplaudiments i rauxa per part del públic.

Els Vailets a la VI Trobada de Colles Gironines

31 d’ag. 2017, 7:42 publicada per vailets de l'Empordà   [ actualitzat el 31 d’ag. 2017, 7:46 ]

El passat diumenge 21 de maig es va celebrar la VI trobada de colles Gironines. Aquesta és una diada que aplega totes les colles de la província, amb més de 500 castellers a plaça, i cada any es celebra a una població diferent. Enguany la ciutat escollida ha estat Olot i, la colla castellera Xerrics d’Olot han actuat d’amfitrions.

Després de setmanes d’assaig ens vam presentar a la Plaça Major d’Olot amb les idees clares: fer una gran diada. Així doncs, després dels pilars d’entrada els Vailets vam plantar en primera ronda el 3d7 amb agulla. L’estructura estava ferma però quan s’estava apunt de carregar la mala sort va fer que el castell quedés en intent. Tot i la primera decepció, i alguna baixa inesperada, vam aixecar el cap ben alt i vam seguir la diada amb un 3d7 i un 2d6. Finalment, a la ronda de millora, els Vailets vam fer el nostre segon 4d7 de la temporada i vam acabar la diada amb un pilar de 5.

Vam arribar a la plaça amb el record de l’any anterior, on també ens va quedar el 3d7a en intent, hem estat treballant de valent i confiavem en poder-lo descarregar aquest any. Tot i la caiguda no ens vam desanimar i, com ens va dir el nostre Cap de Colla, seguirem treballant per a corregir aquells detalls que van fallar durant l’actuació.

La resta de la trobada va seguir amb un dinar popular al pavelló d’Olot amb totes les colles i l’animació de Jaume Barri.

14 de Maig, un dia complet!

31 d’ag. 2017, 7:39 publicada per vailets de l'Empordà

El diumenge va ser un dia ple d’activitats amb una actuació a Sant Feliu de Guíxols al matí i un taller casteller a Camallera a la tarda.

Diumenge ens vam llevar ben d’hora per afrontar un dia ple d’activitats. Al matí ens vam desplaçar cap a Sant Feliu de Guíxols per actuar a la diada dels Minyons de Santa Cristina. Allà vam fer una bona diada descarregant un 2d6, un 3d6 amb agulla i un 4d6. A la ronda final vam poder descarregar, també, el pilar de 5 i, així, treure'ns l’espineta de la setmana anterior.

Després de dinar els Vailets ens vam desplaçar fins a Camallera per participar a la Festa de la mainada amb un taller casteller. Així vam poder acostar el món dels castells a tots els nens participants i a les seves famílies.

Bateig agredolç

10 d’abr. 2017, 4:32 publicada per vailets de l'Empordà   [ actualitzat el 31 d’ag. 2017, 8:00 ]

Aconseguim descarregar un nou 3 de 7 a la nostra diada


Vespre de castells el viscut a Castelló d’Empúries aquest dissabte 08 d’abril. Celebràvem la diada del nostre bateig juntament amb els Minyons de Terrassa i els Xerrics d’Olot. 


Una setmana després de descarregar el nostre primer castells de 7 pisos, arribàvem a plaça amb l’objectiu de fer una gran diada. I a per totes. A primera ronda, sorpreníem al públic amb 4 pilars de 4 simultanis descarregats amb la seguretat necessària per agafar confiança. 


I torn pels castells. Era el moment de materialitzar tot allò que tant s’havia assajat. Així, descarregàvem el segon 3 de 7 de la temporada, que va arrancar la primera gran ovació a la plaça de la Basílica. 


Però a segona ronda tot va canviar. Vam intentar un 3 de 7 amb agulla que es va haver de baixar abans que el pom de dalt arribés a coronar-lo. Mateixa mala sort a tercera ronda amb el 4 de 7. Quan la mainada ja havia arribat a dalt, tot va quedar amb un intent i gust agredolç per tots els membres de la colla. 


Sí que va haver temps per descarregar un 3 de 6 amb agulla , 2 pilars de 4 i un últim pilar de 4 de dol. 


Pel que fa a les altres colles, els Minyons de Terrassa, marxaven de plaça amb una grandíssima actuació. Així, els egarencs van anotar al seu caseller un pilar de 4, un 4 de 8, un 3 de 7 amb agulla i un 5 de 7.


Gran diada també pels Xerrics d’Olot. La colla de la garrotxa va marxar de plaça amb un pilar de 4, un 4 de 7, un 5 de 6 i un 4 de 6 amb agulla.

  

Recuperem els castells de 7 a Santa Cristina d'Aro

10 d’abr. 2017, 4:25 publicada per vailets de l'Empordà

Actuem a Santa Cristina d'Aro amb motiu de la diada dels castellers locals

Volea recuperar els castells de 7 abans de la gran diada a casa. I ja estan en el camí.
Ho hem aconseguit aquest passat diumenge a Santa Cristina d'Aro portant a plaça un pilar de 4, un 3 de 7, un 4 de 6, una torre de 6 i un pilar de 5. L'actuació s'emmarcava dins la diada del bateig de la colla local, 
els Minyons de Santa Cristina. Compartírem 
cartell també amb els Sagals d'Osona.

Els Vailets Tornem a la Mare de Déu del Mont

13 de març 2017, 5:26 publicada per vailets de l'Empordà   [ actualitzat el 13 de març 2017, 5:27 ]

La colla puja al santuari per fer l’ofrena de principi de temporada i participa en un taller al centre de desintoxicació.

Març entrat a Vailets de l’Empordà. Com cada any, no pot faltar la nostra presència al Santuari de la Mare de Déu del Mont, per fer-li la ofrena floral a la seva verge. Així, vam accedir dintre de la capella per descarregar un pilar de 4, amb el fort i emocionat aplaudiment dels feligresos i peregrins que s’aplegaven dintre del temple. A més a més i un cop acabada la celebració, vam descarregar 2 pilars de 4 simultanis. 

Un cop la feina feta al cim de la muntanya, ens vam aturar al centre de desintoxicació situat allà mateix. Així, els usuaris del centre van poder gaudir d’un taller casteller, on van conèixer de primera mà què es sent dins d’una construcció humana. Contents amb l’experiència viscuda, els usuaris van preparar un petit piscolabis per esmorzar tots plegats i tots els assistents van gaudir d’una molt bona estona.

1-10 of 128