Puvut ja merkit

Ommeltiinko järjestötunnus oikeaan vai vasempaan hihaan? Entä mihin ihmeeseen seikkailijoiden ikäkausimerkki laitetaan?

Merkkien oikeat paikat askarruttavat niin lapsia, vanhempia kuin monia johtajiakin. Ei hätää, alta löydät linkit ohjeisiin, joissa jokaisen merkin oikea paikka on kerrottu.

Partiopaidan, huivin ja aloitusmerkkien ostaminen

Partiohuivia käytetään kaikissa partiotapahtumissa, myös ryhmien kokouksissa. Lippukuntamme käytössä on sininen partiohuivi.

Partiopaitaa käytetään lippukunnassamme yleensä juhlavammissa tilaisuuksissa, kuten paraatissa, lipunnostoissa ja kirkossa. Yleensä ilmoitetaan erikseen, jos johonkin tapahtumaan tulisi partiopaita ottaa mukaan. Partiopaidan saa toki halutessaan pukea päälleen myös ryhmän kokoukseen. Sudenpennuilla on oma partiopaitansa, muilla ikäkausilla partiopaita on samanmallinen. Lippukuntamme käyttää partiopaidan sinistä versiota.

Partiopaidan, huivin ja aloitusmerkit voit ostaa Scandinavian Outdoor Storesta

Merkkien kiinnitysohjeet partio.fi-sivulla

Ikäkausien välillä merkkiohjeissa on joitain pieniä eroja. Jos et tiedä, mihin ikäkauteen lapsesi kuuluu, voit tarkistaa sen ryhmät-sivulta. Sudenpennut ovat yleensä noin 7-9-vuotiaita, seikkailijat 10-12-vuotiaita, tarpojat 12-15-vuotiaita ja samoajat sekä vaeltajat johtajia.

Muistathan myös olla turhaan stressaamatta merkkejä ommellessasi! Kukaan tuskin huomaa, vaikka se lupausmerkki vahingossa paitaan päätyisikin väärinpäin.

Merkkien kiinnitysohjeet löytyvät partio.fi-sivulta

Mitkä merkit hankin aluksi?

Partiopaitaan kannattaa heti alkuun ostaa ja kiinnittää maatunnus, paikkakuntatunnus (Espoo) ja piiritunnus (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset). Paikkakuntatunnuksen ja piiritunnuksen väliin kannattaa jättää tilaa VaVan lippukuntamerkille (katso tarkemmat tiedot alempana). VaVan lippukuntamerkki on piiritunnuksen kokoinen.

Partiolupausmerkit

Partiolupauksen yhteydessä sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat saavat harakka-huivimerkin huiviin kiinnitettäväksi, lupausmerkin ja oman ikäkautensa aloitusmerkin. Sudenpennut ja seikkailijat antavat partiolupauksensa itsenäisyyspäivän kirkossa, tarpojat Tarkkailijat-retkellä syksyllä.

Puvut ja merkit

VaVan lippukuntamerkki

Vaaran Vaeltajien lippukuntamerkki otettiin käyttöön vuonna 2017. Juhlavuoden kunniaksi merkkejä jaettiin juhlavuositapahtumissa. Jatkossa niitä voi ostaa ainakin syksyn avauksen ja itsenäisyyspäivän messun yhteydessä muutaman euron hintaan.

Merkki kiinnitetään partiopaidan hihaan paikkakuntatunnuksen ja piiritunnuksen väliin. Merkki on piiritunnuksen kokoinen.

VaVan hihamerkki

Muut merkit

Sudenpentujen Jälki-merkit, seikkailijoiden ilmansuuntamerkit ja tarpojien tarpot jaetaan lippukuntalaisille sitä mukaa, kun niitä suoritetaan. VaVa ostaa ja jakaa edellä mainitut merkit sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille.

Tapahtumista saa usein tapahtuma-merkin, jonka voi kiinnittää paitaan (yleensä paidassa on yksi tai korkeintaan muutama tapahtumamerkki kerrallaan).

Ikäkausien päätösmerkit jaetaan keväällä ikäkaudesta toiseen siirtyville.