Johtajien sähköpostilistan ohje

Minulla on ongelma sähköpostilistojen kanssa, mitä teen?

Lue tätä ohjetta. Jos et ymmärrä siitä mitään, vedä syvään henkeä ja yritä uudelleen ajatuksen kanssa. Jos ei vieläkään onnistu ja tarvitset ongelmaasi apua, niin ota yhteyttä Leoon: leo(a)vava.fi

Mitä ovat vava-sähköpostilistat?

Vava-sähköpostilistoja käytetään johtajien tiedottamiseen. Kun sähköpostilistalle lähetetään viesti, saavat sen kaikki listalle kuuluvat.

Esimerkiksi vava-akela(a)lista.partio.fi-osoitteeseen lähetetyn viestin saavat kaikki VaVan sudenpentujohtajat eli akelat.

Kun sinut on lisätty sähköpostilistalle, saat kaikki sille lähetetyt viestit sähköpostiisi.

Mitä sähköpostilistoja johtajilla on käytössä?

Tällä hetkellä käytössä olevia ryhmiä on kuusi:

vava-johtajisto: VaVan aktiiviset johtajat (toimintaa viimeisen vuoden aikan)

vava-ryhmat: Ryhmien johtajat, kummijohtajat ja ikäkausivastaavat

vava-akela: Sudenpentujohtajat eli akelat ja vastaava akela

vava-sampo: Seikkailijajohtajat eli sammot, seikkailijaryhmien kummijohtajat ja vastaava sampo

vava-tarpojaluotsi: Tarpojajohtajat eli tarpojaluotsit, tarpojaryhmien kummijohtajat ja vastaava tarpojaluotsi

vava-hallitus: Hallituksen jäsenet, tärkeimpien pestien haltijat ja kaikki muut hallitustyöskentelystä kiinnostuneet.

Vanhempien sähköpostilista, jolle kuuluvat partiolaisten vanhemmat. Listalle lähetetään 4-8 uutiskirjettä vuodessa.

Miten pääsen sähköpostilistoille?

Useimmat johtajat lisätään automaattisesti sähköpostilistoille pestiensä mukaan. Jos et kuitenkaan ole jollain sähköpostilistalla, jolle mielestäsi kuulut tai jolle haluaisit kuulua, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilistoista vastaavaan Leoon: leo(a)vava.fi

Millaisia asioita sähköpostilistoille on tarkoitus lähettää?

Sähköpostilistat on tarkoitettu tiedottamiseen, ei keskusteluun johon soveltuu paremmin WhatsApp ja Facebook (kukaan ei tykkää sähköpostilaatikkonsa tukkeutumisesta). Listoille sopivia tiedotusaiheita voisivat olla esimerkiksi seuraavat:

vava-johtajisto: Koko johtajistoa koskettavat aiheet kuten esim. johtajaohjelma, johtajien ilmoittautumiset retkille ja leireille sekä kurssi-ilmoittautumiset.

vava-ryhmat: Kaikkia ryhmiä koskettavat aiheet kuten esim. koloihin liittyvät asiat ja kaikkien ikäkausien yhteiset tapahtumat

vava-akela, vava-sampo, vava-tarpojaluotsi: Ikäkausivastaavien tiedotuskanavat ikäkausien tiedottamiseen esimerkiksi tulevista tapahtumista

vava-hallitus: Muistutukset hallituksen kokouksista, esityslistat ja pöytäkirjat

Kuka voi lähettää viestin sähköpostilistalle?

Kaikki listalle kuuluvat voivat lähettää listalle viestin.

Miten lähetän viestin sähköpostilistalle?

Lähetä yksinkertaisesti viesti osoitteeseen listannimi(a)lista.partio.fi (esim. vava-akela(a)lista.partio.fi ). Viestisi lähtee kaikille listaan kuuluville.

Miksen saa lähetettyä viestiäni sähköpostilistalle, johon kuulun?

Ongelma voi liittyä siihen, että listalle on ilmoitettu vava-sähköpostisi. Ota yhteys Leoon: leo(a)vava.fi

Miten vastaan sähköpostilistalle tulleeseen viestiin?

Jos vastaat sähköpostiin sähköpostiohjelman "Vastaa"-napilla, etkä vaihda lähettäjää, viestisi lähtee koko sähköpostilisetalle. Jos haluat vastata vain viestin lähettäjälle, muista vaihtaa lähettäjän sähköpostiosoite lähettäjä-kenttään!

Ethän vastaa koko sähköpostilistalle, ellei se mielestäsi ole täysin välttämätöntä!

En saa sähköpostilistoilta viestejä, mistä on kyse?

Toimi seuraavien ohjeiden mukaan:

1) Tarkista ensin, oletko varmasti sillä sähköpostilistalla, josta et ole saanut viestiä. Jos olet saanut listalta "Tervetuloa listalle" -viestin, olet varmasti sillä. Jos et ole varma asiasta, kts. kohta Miten pääsen sähköpostilistoille?

2) Jos tiedät olevasi listalla etkä ole saanut viestejä, tarkista ensin onko listalle ylipäänsä lähetetty viestejä. Asian voi tarkistaa esimerkiksi listalla olevalta kaverilta tai Leolta: leo(a)vava.fi

3) Jos tiedät, että listalle on lähetetty viestejä, tarkista ensiksi roskapostikansiosi. Osa sähköpostiohjelmista saattaa luokitella vava-listoilta tulevat viestit roskapostiksi. Jotta saat jatkossa listoilta tulevat viestit, merkitse roskapostikansiossa olevat viestit "Ei roskapostiksi".

4) Jos mikään yllä olevista vaiheista ei auta, ks. kohta Gmail ja johtajien sähköpostilistat.

Gmail ja johtajien sähköpostilistat

Tämä ohje koskee ensisijaisesti Gmailia. Jos et jossain toisessa sähköpostiohjelmassa saa viestejäsi näkymään, ks. kohta "En saa sähköpostilistoilta viestejä, mistä on kyse?". Jos se ei auta, voi sähköpostiohjelmassasi olla Gmailin tyylinen Keskusteluryhmät-ominaisuus. Lue alla olevat ohjeet ja yritä soveltaa sitä omaan sähköpostiohjelmaasi.

Vava-listoilta tulevien sähköpostien näkyminen saattaa aiheuttaa ongelmia, jos käytät Gmailia. Toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1) Listan tervetuloa-viestin pitäisi tulla normaalisti Saapuneet-kansioosi. Jos muut vava-listoilta tulevat viestit eivät näy Saapuneet-kansiossasi, ne ovat todennäköisesti menneet Keskusteluryhmät-välilehdelle. Klikkaa Saapuneet-kansiossasi Keskustelu-ryhmät välilehteä (vihreä nuoli). Jos se ei ole näkyvillä paina plus-merkkiä (punainen nuoli), jolloin eteesi ponnahtaa ikkuna. Klikkaa "Keskusteluryhmät" ja tallenna.

Ohje

2) Kun olet Keskusteluryhmät-välilehdellä, klikkaa vava-listalta tullutta viestiä hiiren oikealla painikkeella. Vie hiiri "Siirrä välilehteen"-painikkeen päälle (purppura nuoli) ja klikkaa "Ensisijainen" (sininen nuoli).

Ohje 2

3) Viesti siirtyy Ensijaiset-välilehdelle ja ylös hypähtää ponnahdusikkuna, jossa on kysymys "Tehdäänkö tämä lähettäjän vava-listannimi@lista.partio.fi tuleville viesteille?". Klikkaa "Kyllä" (keltainen nuoli). Nyt kyseisen listan viestit tulevat jatkossa suoraan Saapuneet-kansion Ensisijaiset-välilehdelle.

Ohje 3

4) Jos olet useammalla listalla (esim. vava-johtajisto ja vava-ryhmat), täytyy sinun tehdä edellä mainitut vaiheet jokaisen listan kohdalla erikseen. Kertaalleen yhden listan "hyväksyttyäsi", sen listan viestit tulevat jatkossa suoraan näkyviin Saapuneet-kansiossa.

5) Jos ohje ei vieläkään auttanut, kts. kohta "Olen tehnyt kaikkeni, mutta en edelleenkään saa viestejä vava-listoilta. Mitä teen?"

Olen tehnyt kaikkeni, mutta en edelleenkään saa viestejä vava-listoilta. Mitä teen?

Katso ensiksi kohdat "En saa sähköpostilistoilta viestejä, mistä on kyse?" sekä "Gmail ja johtajien sähköpostilistat" ja toimi ohjeiden mukaan. Jos se ei auta, ota yhteyttä Leoon: leo(a)vava.fi

Miten eroan sähköpostilistalta?

Ilmoita Leolle, ettet halua enää olla sähköpostilistalla: leo(a)vava.fi