Vanhemmille

Jos etsit tietoa partiosta ja lippukunnastamme, olet tullut oikeaan paikkaan, nimittäin nettisivuillemme!

Nettisivuiltamme löydät muun muassa ryhmien johtajien yhteystiedot ja kokousajat, muiden johtajien yhteystiedot, lippukuntamme esittelyn, tapahtumakalenterin, tietoa lippukuntamme some-kanavista, kuvia tapahtumista ja paljon muuta!

Ajankohtaista tietoa lippukunnastamme saat oman ryhmäsi johtajalta. Ajankohtaisista tapahtumista lapset saavat useimmiten kotiin vietäväksi paperisen infolapun. Myös nettisivujemme etusivulla on ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista ja toiminnastamme. Kannattaa myös tykätä lippukuntamme Facebook-sivusta!

Mukaan toimintaan?

Ilmoittaaksesi lapsesi mukaan toimintaamme, mene Partioon-sivulle!

Toimintaan mukaan toivotaan myös lasten vanhempia! Erityisesti Vaaran Vaeltajien tukiyhdistys VaVa Tuki toivoo vanhempia mukaan toimintaansa. Myös suoraan lippukunnan jäseneksi voi liittyä, voit esimerkiksi ryhtyä johtamaan sudenpentulaumaa, auttaa retken muonituksessa, ryhtyä lippukunnan toiminnantarkastajaksi tai toimia muuten satunnaisesti lippukunnassa.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan toimintaamme, lue lisää täältä!

Partio

Mitä partiossa oikein tehdään? Tämän kysymyksen kuulee kovin usein. Vastaus ei kuitenkaan ole yksiselkoinen, koska jokainen kokee partion omalla tavallaan. Muutamia kaikille partiolaisille yhteisiä asioita voi kuitenkin mainita:

  • Retket ja leirit
  • Kokoukset omissa ryhmissä
  • Yhdessä tekeminen ja hauskanpito

Lue lisää lippukunnastamme tai ilmoita itsesi tai lapsesi mukaan toimintaamme!

Lisää tietoa partiotoiminnasta löytyy vaikkapa Suomen Partiolaisten sivuilta.

PäPa, LPK, SP, EPT...?

  • Lippukunta, kuten Vaaran Vaeltajat ry, on paikallinen yhdistys, joka pyörittää partiotoimintaa. Lippukuntien koko vaihtelee paristakymmenestä jäsenestä jopa muutamaan sataan. Vaaran Vaeltajissa jäseniä on noin 240 ja olemmekin jäsenmäärältään Espoon suurin lippukunta. Sana lippukunta lyhennetään usein LPK. Lue lisää Vaaran Vaeltajista!
  • Lippukuntien sisällä on pienempiä ryhmiä, kuten sudenpentulaumoja, seikkailijaryhmiä, tarpojaryhmiä, samoajaryhmiä ja vaeltajaryhmiä. Ryhmät on jaoteltu ikäkausittain ja yhteen ikäkauteen, esimerkiksi sudenpentuhin, kuuluu useampi pienempi ryhmä. Näille on usein annettu eläimen nimi, siis kun sudenpentuikäinen pikku-Veeti sanoo olevansa vaikkapa Mursuissa, hän tarkoittaa omaa laumaa, jossa on noin 5-15 sudaria ja muutama johtaja.
  • Piiri on ylemmän tason järjestö. VaVa kuuluu kaikkien espoolaisten, kauniaislaisten, helsinkiläisten ja vantaalaisten lippukuntien tavoin Pääkaupunkiseudun Partiolaisiin eli PäPaan. PäPa järjestää ohjelmaa, kuten kursseja ja leirejä sekä omistaa kämppiä, joille lippukunnat voivat tehdä omia retkiään.
  • Espoon Partiotuki eli EPT on kaikkien espoolaisten oma järjestö. Se on piirin alajärjestö, ja sen pääasiallisena tarkoituksena on tukea lippukuntien toimintaa.
  • Suomen Partiolaiset eli SP on kaikkien suomalaisten partiolaisten kattojärjestö.
  • Jäsenmaksun maksaneilla on voimassa toissijainen partiovakuutus. Vakuutuksesta löytyy lisää tietoa SP:n turvallisuusohjeista (pdf-muodossa) ja täältä. Ohjeissa on paljon muutakin tärkeää tietoa, joka saattaa kiinnostaa paitsi johtajia myös vanhempia.
Vanhemmat