27.4.2019 - Vavalaisille myönnetty Mannerheim-solkia

Vaaran Vaeltajien Tuuli Paanaselle on myönnetty I-luokan Mannerheim-solki sekä Liina Huttuselle, Samuli Hakalalle, Viola Varilalle ja Heidi Fribergille II-luokan Mannerheim-soljet!

Soljet myönnetään perinteisesti partioviikolla. VaVan Mannerheim-soljet jaetaan toukokuussa Vaaran Vaeltajien Riihitys-kilpailun yhteydessä.

Tuuli Paananen on lippukunnan johtajavastaava, Metsäpeurojen kummijohtaja, hallituksen jäsen ja Kepeli-kesäleirin johtaja. Tuuli oli VaVan lippukunnanjohtaja 2017-2018. Muita Tuulin merkittävimpiä pestejä ovat olleet PäPan Pop up -kolon johtaminen 2014, savun johtaminen Väiskillä 2014, leirikahvilan johtaminen Roihulla 2016, VaVan Tanskan jamboree -matkan ja Vilske-kesäleirin järjestäminen 2017 sekä useiden ryhmien johtaminen ja kummijohtaminen. Tuuli on ollut jo tarpojasta asti erittäin aktiivinen lippukunnassa sekä myös Espoon Partiotuessa ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa.

Liina Huttunen on lippukunnan kalustovastaava, Despacitot-tarpojaryhmän johtaja ja hallituksen jäsen. Liina järjesti lippukunnan talviretken 2016, Riihityksen 2018 ja talviriehan 2019 sekä useita muita tapahtumia. Liina näyttää omalla toiminnallaan esimerkkiä muiden huomioimisesta ja ystävyydestä yli rajojen.

Samuli Hakala johtaa Muurahaiset-seikkailijaryhmää, vastaa useimpien lippukunnan tapahtumien huollosta ja osallistuu aktiivisesti lippukunnan toiminnan suunnitteluun. Aiemmin Samuli on johtanut useita ryhmiä ja tapahtumia. Samuli tuo lippukuntaan runsaasti käytännön osaamista ja on kunnostautunut erityisesti lippukunnan kämppätalkoissa.

Viola Varila johtaa Despacitot-tarpojaryhmää ja vastaa lippukunnan viestinnästä. Viola on johtanut useita lippukunnan tapahtumia ja ryhmiä. Viola on äärimmäisen lahjakas valokuvaaja ja ikuistaa useimmat lippukunnan tapahtumat.

Heidi Friberg toimii aktiivisesti kahdessa lippukunnassa. VaVassa Heidi on muun muassa johtanut ryhmiä ja osallistunut tapahtumien järjestämiseen. Heidi on valmis tarttumaan toimeen ja rakentaa ystävyyttä yli rajojen muun muassa osallistumalla molempien lippukuntiensa toimintaan.

Mannerheim-solki on Suomen partiolaisten ansiomerkki. Se nimettiin perustajansa Carl Gustaf Emil Mannerheimin mukaan, ja sen on suunnitellut Akseli Gallen-Kallela.

II luokan Mannerheim-solki voidaan myöntää 17-19-vuotiaalle partiolaiselle, joka on toiminut partiotehtävissä erityisen ansiokkaasti ja on sitoutunut partion arvoihin sekä partio- että muussakin toiminnassaan. I luokan Mannerheim-solki voidaan myöntää toiminnassaan erityisesti aatteellisesti kunnostautuneelle, enintään 23-vuotiaalle partiolaiselle.