Yli 15-vuotiaat

Toivomme erityisesti lippukuntamme riveihin johtajaikäisiä eli yli 15-vuotiaita! Johtajaikäisenä voit vaikuttaa hyvin paljon itse siihen, mitä haluat partiossa tehdä.

Partio-ohjelman mukaisesti johtajat jaetaan samoajiin (15-17-vuotiaat), vaeltajiin (18-22-vuotiaat) ja tukeviin aikuisiin (yli 23-vuotiaat).

Liity partioon!

Liittyäksesi lippukuntaan yli 15-vuotiaana, ota yhteys Vaaran Vaeltajien lippukunnanjohtajaan Nora Simanaiseen lpkj(a)vava.fi ja 040 416 0737 , jolta voi myös kysellä lisää yli 15-vuotiaiden partiotoiminnasta!

Liity partioon

Mitä partiossa tehdään?

Useimmat yli 15-vuotiaat ovat viikkotoiminnassa mukana johtamalla nuorempien ryhmää yhdessä yhden tai useamman muun johtajan kanssa. Oman ryhmän kanssa tehdään viikoittaisten kokousten lisäksi 2-4 retkeä vuodessa, ryhmästä riippuen. Oman ryhmän johtaminen ei toki ole pakollista, voit halutessasi osallistua juuri niihin tapahtumiin joihin haluat osallistua.

Lippukuntaamme kuuluu noin 250 partiolaista, joista johtajaikäisiä on noin 80.

Ohjelmaa johtajaporukan kesken

Partiossa yli 15-vuotiaille johtajille on tarjolla paljon ohjelmaa, johditpa omaa ryhmää tai et.

VaVan omassa johtajaohjelmassa olemme mm. viettänyt saunailtoja, käyneet seinäkiipeilemässä ja laskeutumassa kalliolta köyden varassa, pelanneet biljardia ja pöytätennistä, tehneet pizzaa, käyneet yhdessä ensiapukurssilla, pelanneet Megazonessa ja käyneet keilaamassa. Johtajaohjelmassa tehdään ylipäänsä sitä, mitä porukalla halutaan tehdä. Ehdotuksia otetaan vastaan!

Lisäksi Espoon partiotuki (EPT) ja Pääkaupunkiseudun Partiolaiset (PäPa) järjestää monenmoista ohjelmaa samoajille, vaeltajille ja tukevilla aikuisille.

Pressukatos

Urheilua, leikkimielistä kilpailua, retkeilyä ja vaeltamista

Perinteisesti järjestämme koko kesän ajan järjestämme leikkimielistä kesäurheilua, jossa pelataan lähinnä ultimatea.

Olemme käyneet vuosittain EPT:n rantalentisturnauksessa sekä osallistujainnon mukaan Jukolan viestissä ja PäPan sählyturnauksessa. Joukkueisiin pääsevät kaikki halukkaat mukaan eikä tärkeintä ole voitto, vaan se että kaikilla on hauskaa. Lisäksi osallistumme tietysti johtajaporukoilla myös perinteisiin partiotaitokilpailuihin, kuten Espoon Punaseen ja Hiipivään Haamuun.

Keväisin käymme usein johtajaporukalla laavuretkellä. Pienemmät johtajaporukat käyvät vaeltamassa esimerkiksi Lapissa.

Ultimate

Lippukunnan oma kämppä

Lippukunnallamme on oma kämppä Vavakka Espoon Siikajärvellä, lähellä Nuuksion kansallispuiston rajaa. Kämpällä riittää aina puuhailtavaa ja siellä järjestetään usein erilaisia tapahtumia. VaVaan liittyessä kämpällä pääsee varmasti käymään usein!

Koko lippukunnan tapahtumat

Lippukuntamme järjestää vuoden aikana useampia koko lippukunnan tapahtumia kuten talviretken tammi-helmikuussa, riihityksen toukokuussa, kesäleirin kesällä sekä Tarkkailijat-retken syksyllä. Näihin tapahtumiin toivotaan kaikkia johtajaikäisiä mukaan, vaikkei johtaisikaan ryhmää viikottain.

Vavakka

Tapahtumat yhdessä muiden lippukuntien kanssa

Lippukuntamme tekee aktiivisesti yhteistyötä muiden lippukuntien kanssa. Esimerkiksi kesäleirin pyrimme aina järjestämään vähintäänkin yhden toisen lippukunnan kanssa. Osallistumme Väiskille (espoolaiset partiolaiset), piirileirille (pääkaupunkiseutulaiset partiolaiset) ja finnjamboreille (Suomen partiolaiset) aina kun näitä kesäleirejä järjestetään. Muulloin järjestämme pienemmän kesäleirin yhden tai useamman muun lippukunnan kanssa.

Muun muassa Espoon Partiotuki (EPT) järjestää aktiivisesti tapahtumia koko Espoon johtajaikäisille partiolaisille eli samoajille, vaeltajille ja tukeville aikuisille. PäPa taas järjestää erilaisia viikonloppukursseja pääkaupunkiseudun partiolaisille. Lippukuntaamme ja partioon liittymällä voit osallistua myös EPT:n, PäPan ja Suomen Partiolaisten tapahtumiin!

Jihuu

Miten lasten vanhemmat voivat osallistua?

Myös lasten vanhempia toivotaan mukaan lippukunnan toimintaan! Lippukunnan toimintaa voi kätevästi tukea VaVa Tukeen liittymällä. Vanhemmat ovat myös tervetulleita mukaan lippukunnan toimintaan ja liittymään lippukuntamme jäseneksi! Moniin tapahtumiimme vanhemmat voivat osallistua tai tulla vierailemaan. Esimerkiksi kesäleireillä on useimmiten vierailupäivä, jolloin vanhemmatkin pääsevät halutessaan tutustumaan leirielämään. Vanhempia tarvitaan silloin tällöin myös retkille avuksi. Myös monenmoista muuta tehtävää on tarjolla halukkaille.

Ota rohkeasti yhteyttä lippukunnanjohtajaan, jos haluat edistää lippukuntamme toimintaa!

Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Usein Kysytyistä Kysymyksistä löydät mm. partioon liittymisestä ja muusta partioon liittyvästä usein kysyttyjä kysymyksiä.

Eero ja kirves

Lippukunta

Lippukuntamme Vaaran Vaeltajat toimii Espoossa, Leppävaaran ja Lintuvaaran alueella. Mukaan toimintaan voi toki tulla muualtakin, lippukuntalaisiamme asuu Leppävaaran ja Lintuvaaran lisäksi mm. Perkkaalla, Laajalahdessa, Laaksolahdessa, Otaniemessä, Niipperissä, Helsingissä, Vantaalla ja Turussa.

Viikottainen toimintamme tapahtuu koloilla, jotka sijaitsevat Vallikalliossa ja Säterissä. Kämppämme sijaitsee Espoon Siikajärvellä.

Lue lisää lippukunnastamme!

Tietoa Vavasta ja partiosta

Lue lisää lippukunnastamme.

Ajankohtaista tietoa lippukuntamme toiminnasta saa näiltä sivuilta sekä Facebook-sivultamme!

Jukolan urhot