VaVan historiaa 1957-1959: Vaaran Vaeltajien ja Vaeltajasiskojen perustaminen, ensimmäiset vuodet ja huivimerkki

Vaaran Vaeltajien perustaminen ja ensimmäinen kesäleiri

Eino Alaranta perusti Vaaran Vaeltajat 31.1.1957. Helsingin Partiopoikapiirille tehty ilmoitus vuoden 1957 kesäleiristä on päivätty vain päivää myöhemmin. Kiljavalla 24.6.-4.7.1957 järjestetylle kesäleirille arvioitiin osallistuvan yhden johtajan ja 20 partiopojan.

Kesäleiri-ilmoitus

Ilmoitus Vaaran Vaeltajien ensimmäisestä, vuoden 1957 kesäleiristä

Kesäkuun puoleen väliin mennessä leirille oltiin löydetty toinenkin vartionjohtaja, jolla ei kuitenkaan ollut varaa leiriin. Tästä syystä Eino Alaranta anoi seurakunnalta avustusta.

"Käy kuitenkin niin, että toinen vartionjohtajistamme joutunee jäämään pois leiriltä, koska hänelle ei liikene rahaa kotoa siitäkään huolimatta, että hän on itse hankkinut leirirahansa. Perhe elää köyhyydessä ja vanhemmat ovat määränneet rahat käytettäväksi vaatteisiin. Koska olen itse myöskin jo joutunut uhraamaan niin paljon lippukuntani hyväksi sekä varoja, että aikaa, anon seurakuntaa suorittamaan näinollen kahden leirikulut eli yhteensä 2 x 2325 mk = 4650mk"

Tukianomus

Espoon suomalaiselle seurakunnalle tehty tukianomus johtajien leirimaksuihin

Lipun suunnittelu ja hyväksyminen

Lokakuussa 1957 anottiin Suomalaisilta Partiopojilta lipun hyväksymistä. Liitteenä oli Tapio Valliojan piirtämä lippu sekä Suomen Käsityön Ystävät OY:n tekemä työseloste. Samassa yhteydessä anottiin oikeutta käyttää sinistä kaulahuivia (eli partiohuivia). Vain viikkoa myöhemmin ehdotus lipusta ja partiohuivista lähetettiin hyväksyttynä.

Sininen huivi ja keltavihreä lippu ovat edelleen Vaaran Vaeltajien tunnuksia.

Anomus
Kustannusarvio

Suomalaisille Partiopojille tehty anomus huivin ja lipun hyväksymiseksi

Suomen käsityön Ystävien tekemä työseloste ja kustannusarvio lipusta

Lippu
Lipun piirustus

Lipun piirustus

Lipun piirustus

Ilmoitus lipun hyväksymisestä
VaVan lippu

Ilmoitus lipun hyväksymisestä

Vaaran Vaeltajien lippu 2000-luvulla