Život župe‎ > ‎

Raspored blagoslova obitelji

Nekoliko poučnih napomena fra Zvjezdana Linića o blagoslovu obitelji:

Ponajprije valja imati na umu da se ne blagoslivlju zidovi kuće već osobe, ljudi. Zato je važno da u kući u času molitve blagoslova, ukoliko je to moguće, budu nazočni svi ukućani ili barem veći njihov dio. Tada to za obitelj može biti prava služba Riječi Božje odnosno pravi trenutak duhovnog osvježenja. Bitno je, naime, da se blagoslov ne pretvori u nekakvo natjecanje u iskazivanju gostoljubivosti.

Za svećenika je to, pak, prigoda i za tzv. pastoralni pohod svojim vjernicima tj. za bolje upoznavanje svih koji su mu kao dušebrižniku povjereni.

Prigodom blagoslova dobro je na najuglednijem mjestu stana pripremiti Bibliju, raspelo, svijeću – koja se za vrijeme molitve upali, posudu sa blagoslovljenom vodom te grančicu zimzelena. Nakon pročitane Riječi Božje bilo bi prikladno da svi nazočni poljube Sveto pismo.

Raspelo je tu da nas podsjeća kako je upravo Krist na križu zaslužio za sve nas blagoslov s neba a zapaljena svijeća je znak Onoga koji reče: »Ja sam svjetlo svijeta!« ali i znak našeg svjetla vjere kojega smo primili na krštenju. Voda je uvijek znak krštenja.

Očekujmo zato s radošću ovaj, svima nam tako  potreban blagoslov s neba, koji nas otvara za ljubav i osigurava mir u srcu i u našim obiteljima!
G + M + B

2018

 

Cijelo vrijeme trajanja blagoslova obitelji za 2018. godinu, važeći tjedni raspored blagoslova po ulicama osim na crkvenoj oglasnoj ploči objavljivat će se i u nastavku ove stranice.


Comments