Život župe‎ > ‎

Prvopričesnici


UPIS

Za primanje sakramenta prve svete ispovijedi i prve svete Pričesti pripremaju se vjeroučenici trećih razreda osnovnih škola koji stanuju na području naše župe. Od njih se traži da redovito pohađaju školski vjeronauk od prvog razreda osnovne škole, da u trećem razredu pohađaju i župnu katehezu te da redovito sa svojim roditeljima pribivaju na nedjeljnoj svetoj misi.

Na župnu se katehezu mogu upisati i djeca koja još nisu primila krštenje ali ispunjavaju sve ostale navedene uvjete.

Na prvom roditeljskom sastanku u listopadu na početku katehetske godine roditelji za dijete popunjavaju UPISNI LISTIĆ.

Djeca krštena izvan naše župe trebaju u župni ured u čim kraćem roku (najkasnije do kraja mjeseca studenoga) donijeti POTVRDU iz župe krštenja.

U slučaju velikog broja upisanih, prvopričesnici se razvrstavaju u nekoliko skupina.

Točan raspored i vrijeme održavanja župnih kateheza za prvopričesnike pravovremeno se objavljuje u nedjeljnim župnim obavijestima, na crkvenoj oglasnoj ploči i na na ovoj podstranici.
ZAVRŠNE OBAVIJESTI ZA PRVU PRIČEST 2017.


Probe za prvu svetu ispovijed i svetu Pričest održat će se u crkvi Uznesenja BDM u utorak 18. travnja 2017. u 16.00 sati.
Ispovijed za prvopričesnike i roditelje održat će se u subotu 22. travnja u 10.00 sati. Na raspolaganju će biti više svećenika.

Termin Prve svete Pričesti je na 2. uskrsnu nedjelju, nedjelju Božjega milosrđa, 23. travnja 2017. Sveta misa započinje u 10.00 sati.

Prvopričesnici haljinice i mašnice dobivene za Prvu Pričest vraćaju u nedjelju 30. travnja 2017. nakon svete mise.PRVA PRIČEST 2016.: 30-oro prvopričesnika prvi puta primilo najsvetiji sakrament  - Presveto Tijelo Isusovo

U nedjelju 22. svibnja 2016. točno u 10 sati, ulaskom svečane povorke od čak 19 dječaka i 11 djevojčica učenika i učenica trećih razreda obje crikveničke osnovne škole, započelo je ovogodišnje misno slavlje Prve svete Pričesti koja se u našoj župi već tradicionalno održava na svetkovinu Presvetoga Trojstva.

Crkva je bila premalena da primi sve članove obitelji malih slavljenika koji su željeli nazočiti ovom svetom događaju.

Budući su dvije djevojčice prije obreda Pričesti primile i sveto krštenje, razloga za veselje bilo je i više nego inače.

U svojoj je propovjedi župnik, vlč. Slobodan Bunoza - posebno se obraćajući prvopričesnicima, poželio neka im uzor budu sveci koji su slijedili Isusa i čija su imena zato zauvijek zapisana u spomenu Crkve a ne neke prolazne veličine poput sportaša ili pjevača kojih se za nekoliko godina ili desetljeća više nitko ne sjeća.  

Nakon završetka crkvenih obreda, uslijedila je priredba koju su - u vidu recitacija i nekoliko prigodnih pjesama, prvopričesnici izveli uz pratnju klavijaturiste župnog zbora mladih, a na kraju je uslijedila podjela uspomena i fotografiranje te mala zakuska u crkvenom dvorištu. 

 

 PRVOPRIČESNICI 2016.:

 

1. Emanuel Božić

2. Rea Džekić

3. Jakov Ferić

4. Rafael Fugošić

5. Nola Gašparović

6. Luka Gregović

7. Noa Ilić

8. Nadalina Jelovac

9. Moreno Karlović

10. Antonia Ljubobratović   

11. Lukas Maljković

12. Eni Marinković

13. Ante Marošević

14. Elena Martinović

15. Jan Matić

16. Nikola Mesić

17. Duje Mijolović

18. Benjamin Nuhanović

19. Ivan Pažanin

20. Kristijana Pecolaj

21. Ivan Putrić

22. Juraj Rasonja

23. Antonio Rek

24. Ema Reljac

25. Luka Rupčić

26. Ana Smojver

27. Klea Šabanović

28. Mateo Tomašić Petričević

29. Pablo Vičić

30. Ela Marija Vukić

 


YouTube videozapis

Pjesma koja se smatra neslužbenom himnom gotovo svake prvopričesničke priredbe u Hrvatskoj jest „Isuse, volim te“  te zato ni ove godine nije izostala ni u našoj župi.  

 


 

PRVOPRIČESNICI 2017.

1. David Bosanac

2. Hana Butorac

3. Vito Crnić

4. Lidija Halasz

5. Filip Hrelja

6. Magdalena Jovanović

7. Mauro Jurković

8. David Marošević

9. Lara Matić

10. Sara Peričić

11. Luka Pleša

12. Patrik Turak

13. Tara Valković

14. Ana Marija Žilić

 Fotografije vezane za prvopričesnike nalaze se na stranici Foto album.

 
PROČITAJTE I POGLEDAJTE NAJORIGINALNIJE LITERARNE I LIKOVNE RADOVE PRVOPRIČESNIKA NAŠE ŽUPE: 

Comments