Kapelica Milosrdnog Isusa


Kapelica Milosrdnog Isusa za danonoćno klanjanje
župe Uznesenja BDM Crikvenica
Šetalište Vladimira Nazora 2
51260 Crikvenica


Kapelica je otvorena 24 sata svih 7 dana u tjednu
osim nedjeljom od 7.00 do 12.00 sati za vrijeme jutarnjih nedjeljnih svetih misa.


Dežurni mobitel za informacije i upise: 091 54 00 524 


    Unutrašnjost kapelice     
    Milosrdnog Isusa u 
    Crikvenici:
    Klanjatelji u tihoj molitvi
    pred Presvetim
   


Na blagdan Gospe od Anđela proslavljena prva obljetnica kapelice 

Što se započne s Marijom to nitko ne može uništiti

 

Preko šest stoljeća stara župna crkva Uznesenja BDM u Crikvenici bila je 2. kolovoza 2016. prepuna klanjatelja Kapelice Milosrdnog Isusa koji su došli zajednički proslaviti njezinu prvu obljetnicu i tako posvjedočiti njeno veliko značenje u svojim životima.

Crikvenička kapelica za danonoćno klanjanje je jedna od samo dvije kapelice u Hrvatskoj u kojoj je Presveti oltarski sakrament izložen 24 sata u sve dane u godini te se stoga u njoj uvijek moli barem jedan dežurni klanjatelj. Trenutno se redovito klanja oko 120 vjernika, većinom župljana matične ali i nekoliko okolnih župa a u jednosatna dežurstva se tijekom ljetnih mjeseci upisuju i turisti.

Župnik vlč. Slobodan Bunoza, pokretač i voditelj projekta izgradnje budućeg Pastoralnog centra župe čiji je ova posebita kapelica tek prvi dio, već je u uvodu svete mise zahvalnice istaknuo neizmjeran značaj ovakve kapelice za jedan tako mali grad i objasnio razlog njene neraskidive povezanosti s Isusovom Majkom: „Danas ćemo sve svoje zahvale za čudo koje se događa u Crikvenici predati Majci Mariji, Gospi od Anđela. To čudo je kapelica Milosrdnog Isusa za danonoćno klanjanje. Nakon što je lani bila blagoslovljena 3. srpnja na blagdan sv. Tome apostola za njeno se otvorenje još mjesec dana čekao neki Gospin blagdan jer ono što se započne s  Marijom sigurno će trajati i to više nitko ne može uništiti.“ 

Zamjetnu pozornost nazočnih izazvao je i kraj propovijedi u kojem je župnik Bunoza pročitao neka od istinitih svjedočanstava iz Knjige primljenih milosti kapelice koja su vlastoručno zapisali klanjatelji. Bila su to na prvom mjestu svjedočanstva osoba koje su kroz klanjanje u kapelici po prvi puta u svome životu spoznale neizmjerno Božje milosrđe, osjetile koliko ih Bog beskrajno ljubi. Čule su se i zahvale za vraćeni duševni mir, ostvareno blagostanje u obitelji, nakon dugo vremena dobiveni željeni posao, spasenje od životne pogibelji a nije nedostajalo ni svjedočanstava o najbolje provedenom godišnjem odmoru u životu. Na posljetku je svjedočio i župnik, također redoviti klanjatelj, zaključivši kako je najveća milost koju nam Isus daje u klanjanju ta da mijenja naša srca da budu blaža i milosrdnija, više slična Njegovu.

Po završetku svečanog bogoslužja koje je u prigodnom tonu animirao župni zbor mladih, druženje klanjatelja je nastavljeno ispred crkve uz malu zakusku. Nakon toga su mnogi svoju zahvalu živom Gospodinu za Njegov ogroman dar ovoj crikveničkoj župi pošli iskazati i u svega stotinu metara udaljenu kapelicu.     REKLI SU O KAPELICI...

Pater Marko Glogović, pavlin, predvoditelj rada na apostolatu života u Hrvatskoj
(izvadak iz razgovora prigodom njegova gostovanja u crkvi Uznesenja BDM u Crikvenici na duhovnoj obnovi uoči Velike Gospe 2016.)

Manje je poznato da ste velik promicatelj pobožnosti Milosrdnog Isusa i Njegove „tajnice na zemlji” sv. Faustine Kowalske, čije moći pronosite širom Hrvatske. Crikvenička kapelica Milosrdnog Isusa za danonoćno klanjanje koja također promiče tu pobožnost nedavno je proslavila godinu dana. Kakvi su Vaši dojmovi o toj, jednoj od samo dvije kapelice te vrste u Hrvatskoj, koja u malenom gradiću poput Crikvenice ostvaruje „nemoguću misiju“ jer funkcionira u potpunosti?  

Osobno sam zapanjen Božjim Milosrđem u svom i životima drugih ljudi. Redovito isčitavam „Dnevnik sv. Faustine“. Milosrđe je danas najplodonosnija metoda propovijedanja jer ljudi danas Božje milosrđe trebaju više od bilo čega drugog.

Došavši ovdje u Crikvenicu i vidjevši kapelicu za danonoćno klanjanje ostao sam bez riječi jer nešto ovako nisam nigdje vidio, a kao svećenik sam obišao preko 700 mjesta. Najsrdačnije sam oduševljen jer se odmah vidi da je kapelica rađena srcem i za mene je ona pravo čudo i uzor koji bi trebali slijediti i drugi, pogotovo u većim gradovima. Ova je kapelica neopisivo potrebna jer je euharistijsko klanjanje najvažnija crkvena pobožnost i jedan od najboljih puteva obnove i probuđenja našega naroda. Ističem kako je Gospodin posebno tješen noćnim klanjanjem jer se upravo tada čini najviše razbojstava, nasilja, bluda, uživa najviše droge, alkohola. On tako u tu noć može unijeti svoje svjetlo.     

 


Što su o Božjemu milosrđu rekli sv. Augustin, sv. Toma Akvinski, sv. Ivan Pavao II, bl. Majka Terezija, što papa Franjo a što nam o njemu govori Sveto pismo pročitajte u prezentaciji Božje milosrđe:

Božje milosrđe.ppt