NEW HAMPSHIRE

Ova pasmina potječe iz 1915 uzgojena u Sjedinjenim Američkim Državama, od izbora iz Rhode Island Red u New Hampshireu, iako su ptice vrlo različite upo boji i obliku tijela iz Rhode Island Red. Oni su izvorno uzgajani za jaja, ali su stekli ugled kao dobra vrsta kokoši. Tijelo je dobro zaobljena s dubokim punim prsima i srednje duljine repa. Glava je puna i prilično ravna na vrhu s istaknutim očima, Noge su žute i donja bedra su velika i mišićave noge koje su sa četiri prsta. Perje je lijepo i bujno. Kestenjasto crvene boje
Pilići brzo dobiju  perje i brzo odrastaju. Kokoši ležu jaja odlično i blage su prijateljske naravi te se stoga lako pripitome. Oni najbolje napreduju u vanjskim uvjetima i nisu dobri letači, ne trebaju posebno visoke ograde. Nisu agresivni jedni prema drugima i tolerantna su stvorenja.
Otporni su na hladnoću i kišne uvjete
 
    
           
                                             
    
 

NEW HAMPSHIRE. Nosi oko 180-200 jaja koja imaju normalnu težinu i tamnu ljusku. Pilići brzo rastu i postignu u uzgoju za dva mjeseca težinu od 900 do 1200 g. Utovljeni su pilići žuto pigmentirani.

Težina odraslih kokoši iznosi oko 3 kg, a pijetlova oko 3 ,5-4 kg.

Ova vrsta kokoši je najbolja za proizvodnju mesa i jaja

 

  

                                                    new hampshire

 

 

 

 

 

 

 

Comments