Välkommen till Uvasjöns FVO
Uvasjön är en vacker 150 ha stor skogssjö belägen vid Fröseke i Uppvidinge kommun, på gränsen mellan Kronoberg och Kalmar län. Till Nybro är avståndet 30 km, till Växjö 80 km, till Oskarshamn 75 km och till Kalmar 55 km. Alsterån rinner genom sjön vilket bidrar till sjöns fina fiske. Alsterån ingår i området med en sträcka om ca 7 km uppströms sjön. I sjön och i ån kan du fiska efter abborre, gädda, gös. Uvasjöns FVOF som förvaltar området och säljer fiskekort har vid flera tillfällen satt ut gös; ett fiske som ännu är outforskat. Stor fisk finns av flera arter, bl.a. har gädda tagits på 12 kg. Välkommen att fiska i Uvasjöns FVOF där man erbjuds spänning, naturupplevelser och avkoppling. Fisket passar alla kategorier. 

FISKEVATTEN och FISKARTER 
Uvasjön är en lättillgänglig fiskesjö. I Alsterån, uppströms sjön erbjuds fiske av varierad tillgänglighet. Antalet fiskarter som finns i sjön är 11 st; abborre, gädda, gös, braxen, sutare, mört, gers, benlöja, siklöja, lake och ål. Detta gör Uvasjön till en artrik och varierad fiskesjö. Då sjön innehåller olika fiskarter med varierande storlekar, så passar vattnet många olika fiskare. Turisten, nybörjaren, familjen och specialisten hittar alla givande fiske. 

ÖVRIG INFORMATION 
Stugor för familjer finns att hyra vid sjön via Magnus Gustafsson (ordf.).
 I Fröseke finns en fin badplats. I Glasriket finns massor av aktiviteter och sevärdheter, bl.a. vandringsleder, natur och glasbruk. 
ILÄGGNINGPLATS FÖR BÅTAR
Numera kan vi erbjuda en iläggningsplats för sportfiskebåtar, se karta under sportfiske.

Fröseke föreningshemsida

Välkommen att fiska inom Uvasjöns FVO!