TeamViewer Egy kitünő távelérési rendszer


A Temaviwer egy kítűnő távelérési rendszer, aminek segítségével az INTERNET -en keresztül összekapcsolódhat két vagy több számítógép.
(akár tűzfalakon, proxykon keresztül is)
Az összekapcsolt gépeken a felhasználók láthatják a másik gép képernyőjét, az azon folyó munkát és akár át is vehetik a távoli gép irányítását (ha a gép tulajdonosa ezt engedélyezi). Ez egy nagyon hasznos eszköz többek között arra, hogy a rendszergazdák, informatikusok távolról segítséget nyújtsanak a felhasználóknak, barátaiknak.

Az alábbiakban egy ilyen távsegítség nyújtás folyamatát mutatjuk be lépésről - lépésre.

Teendők a felhasználó gépén (aki a segítségét kéri)


1. A leírás lentebbi részén található link segitségével indítsák el a távelérést lehetővé tevő programot.

2. Ha a "futtatja ezt a fájlt?" kérdés jelenik meg kattintson a "Futtatás" gombra.

3. Ha a"Egy programnak engedélyre van szüksége a továbblépéshez" kérdés jelenik meg kattintson a "Folytatás" gombra.

4. A program elindulása után az alábbihoz hasonló képernyőt jelenít meg:
Ekkor telefon kapcsolatba kell lépni a rendszergazdával (akitől segítségét kérünk) és be kell diktálni a képen látható "ID" adatot (9 jegyü szám) és "Password" adatot (4 jegyű szám).

Ekkor a távoli rendszergazda át tudja venni a vezérlést a felhasználó gépe felett, azon beállításokat tud módosítani, programokat tud indítani, leállítani. A felhasználó a képernyőn figyelemmel kísérheti, hogy a távoli rendszergazda mit csinál.
 
Ha esetleg a felhasználó meg akarja szakítani a távelérést akkor a képernyő jobb alsó részén látható szürke részre kell kattintani, majd az előbukkanó menüben az "X" ikonnal bezárhatja a távelérés lehetőségét.

Normál esetben a távoli gépről a rendszergazda fejezi be a távelérési kapcsolatot.

5. Ekkor a felhasználó gépén több üzenet ablak jelenik meg ami a szolgáltatást nyújtó teamviewer céget reklámozza, illetve a szolgáltatás müködtetéséhez támogatást kér:
Ha támogatni kivánja a szolgáltatást akkor a "Pay Now" gombra kattintva teheti ezt meg, ha nem akkor egyszerűen a jobb felső piros "X" -el zárja be az ablakokat.

Végül a link ahonnan a távelérést lehetővé tevő program indítható:
http://www.teamviewer.com/download/TeamViewerQS.exe

Megjegyzés: Egyes böngészők és egyes beállítások esetén nincs lehetőség közvetlenül a NET -ről indítani el programokat, ebben az esetben a link által mutatott EXE fájlt le kell menteni a saját gépünkre, és onnan kell futtatni. Az EXE fájl lementése egyébként is célszerű lehet, ha többször akarjuk használni, akkor ezzel időt takaríthatunk meg.

Ilyenkor a felhasználók gyakran nem tudják hova mentette a fájlt a gépe.

Internet Explorer 7 és 8 esetén: Fájlok letöltésekor a Windows többnyire a Letöltések mappába menti el azokat, amelyet a saját felhasználói neve alatt talál a users vagy felhasználók mappában, azon a meghajtón, amelyre a Windows rendszert telepítette
(például C:\users\az Ön neve\letöltések vagy C:\felhasználók\az Őn neve\letöltések). A fájlokat mentésükkor egy ettől eltérő mappába is mentheti. 

Firefox: Eszközök/Beállítások menü /főlap Letöltések/fájlok mentése ad tájékoztatást a mentés beálításáról, helyéről.

Chrome: beállítások / a motorháztető alatt/Letöltések/a letöltés helye ad információt.

Opera: Beállítások /haladó menüpont letöltések része ad információt.

Ha nem biztos abban, hova lett elmentve a fájl, a Start menüből indíthat keresést.
         Comments