Untitled‎ > ‎

Lansarea cărții „Universitatea de Stat din Tiraspol în perioada Războiului de pe Nistru”

postat 30 iun. 2018, 11:18 de Universitatea Tiraspol
AVIZ

La 9 iulie 2018, ora 1000, în Sala de festivități a Universității de Stat din Tiraspol (Chișinău, str. Ghenadie Iablocichin 5) va fi lansată cartea „Universitatea de Stat din Tiraspol în perioada Războiului de pe Nistru”. În carte sunt descrise evenimentele prin care au trecut colaboratorii și studenții UST în perioada conflictului armat din 1992. Prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 480 din 9 iulie 1992 Universitatea de Stat din Tiraspol a fost evacuată provizoriu la Chișinău. Istoria Universității de Stat din Tiraspol reflectă evenimentele prin care a trecut tânărul stat Republica Moldova, iar instituția reprezintă un simbol al integrității statale și al rezistenței în fața grelelor încercări.

Pentru devotamentul față de țară și rezultate notorii în formarea specialiștilor, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 568-V, la 1 octombrie 2010 Universitatea de Stat din Tiraspol a fost decorată cu Ordinul „Credință Patriei” clasa I.

La eveniment vor participa profesori, studenți, formatori de opinie, reprezentanți ai corpului diplomatic, analiști politici, cercetători științifici et
Comments