elpHelp-urheilukoirahieroja, eläinten luontaishoitaja, kouluttaja, agilitytuomari 

hoitoperiaatteet

asiakkaat ottavat silloin tällöin puheeksi, että kertoisin muillekin, millaista on elphelp-käsittely. Tärkeintä on kiireetön hoitotilanne ja asiakkaan eli koiran ja omistajan tilanteeseen paneutuminen. Puhutaan kokonaisvaltaisesta käsittelystä, (kulunut käsite, tiedän...), mutta siihen sisältyvät keskustelut koiran liikkumisesta, ruokinnasta, terveyshistoriasta. Neuvontaan kuuluvat kotihoito- ja jumppaohjeet, joita voivat olla niin maastossa kuin tasapainotyynyillä tai vaikkapa kotitekoisilla esteradoilla suoritettavat harjoitteet. Kisaaville koirille on omat ohjeensa. Olen harrastanut ja kisannut useassa lajissa ja kiinnostunut aina kartuttamaan kokemuksiani ja tietojani asiakkaidenkin mukaan. Joskus on puhetta urheilupsykologiastakin. Kotikäynneille voidaan varata kiireetön jumppahetki tai tilannetarkistus. elpHelpin isossa pakettiautossa kulkee mukana aina jumppavälineistöä :)


mitä on urheilukoirahieronta

Urheiluhieronnassa otetaan huomioon erityisesti liikunta- ja harrastusvammojen ennaltaehkäisy ja niiden paranemisen edistäminen. Tavanomainen koirahieronta painottuu ylläpitävään ja rentouttavaan käsittelyyn. 
elpHelp-käsittely ei ole puhtaasti urheilukoirahierontaa. Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman pitkäkestoisia tuloksia koiran lihaksistoon ja liikuntaan. Perusteellinen käsittely vaikuttaa pinnallisen lihaksiston lisäksi myös syvään lihaksistoon muokaten mobilisaation ja liikkeen välityksellä nikamien ja nivelten virheasentoja. Sillä kun välitön ja pinnallinen käsittelyvaikutus vähenee, totutut liikeradat ja lihasjännitykset palaavat. Silloin ollaan melkein takaisin lähtötilanteessa. Paras hyöty käsittelystä saadaan, kun koira alkaa korjaamaan omaa liikettään, tulos on pysyvämpi.  
Käytössä ovat pehmeät hieronta-, mobilisaatio-, ja manipulaatiotekniikat, sekä uutena lihaskalvotekniikat (faskiatekniikka). 

ketkä hyötyvät koirahieronnasta/urheilukoirahieronnasta
Kaikki liikkuvat koirat hyötyvät urheiluhieronnasta ja koirahieronnasta. Panostan lisäksi etenkin nuoriin, että vanheneviin koiriin. Nuoriin siksi, että hyvällä kehontuntemuksella ja kehonhallinnalla (koordinaatio) pystytään ehkäisemään monia liikuntaelinongelmia, sekä hidastamaan mahdollisia muutoksia, jotka johtuvat esimerkiksi perinnöllisistä ongelmista. Vanheneviin koiriin siksi, että lihakset alkavat tietyssä iässä rappeutua, mikäli niistä ja niiden kunnosta ei pidetä huolta. Muutokset hiipivät pikkuhiljaa kroppaan, voimme lisätä seniorikoirien elämänlaatua ja jopa useissa tapauksissa elämänkaarta sopivalla lihashuollolla ja seniorijumpalla.

päivityksiä 
Olen joutunut erittelemään näitä viime aikoina, sillä olen saanut tehtävän opettaa Oulun Seudun Ammattioppilaitoksen tulevia koirahierojia (näyttötutkintoon valmistava koulutus 2014->). 
Lisäksi olen päivittänyt tietojani koirien tasapaino- ja kehonhallintaharjoitteissa sekä Suomessa, että ulkomailla. Monipuolinen liikunta monipuolisissa maastoissa on hyväksi, mutta täsmäharjoitteetkaan tyynyillä, palloilla, kavaleteilla, patjoilla eivät ole pahitteeksi.
Viimeisimmäksi tutustuin painevoimamittauksiin, eli askelvoimamatolla tehtyihin tutkimuksiin (Gait4Dog), Yliopistollinen Eläinsairaala, fysioterapia.

elpHelp 
hieronta
rentoutus
liikeanalyysi
liiketerapia
vesiallaskävely
laser, infrapuna
kylmä -ja lämpöhoidot
lihaskalvotekniikka
venyttely
elpHelp-koirajumppa

Ensimmäinen Urheilukoirahierojakurssin
suorittanut koirahieroja Pohjois-Suomessa: UKH (Urheilukoirahieroja 2004 Seto)

Ensimmäinen vesiallaskävelyyn perehtynyt UKH/koirahieroja Pohjois-Suomessa (2011->)

Ensimmäiseltä vuosikurssilta valmistunut ELH, Eläinten Luontaishoitaja 
(2003 Weter)

Opetushallituksen hyväksymän Eläintenhoitaja/Koirahieroja-näyttötutkintoon valmistavan koulutuksen opettaja (2014-> OSAO, Muhos)

Koirankouluttaja (agility 1994->, toko)
Kehätoimitsija (1995->)
Agilitytuomari (2008->)