URBÀLIA RURANA


MÚSICA POPULAR VALENCIANA I MEDITERRÀNIA

castellano

 

Principals espectacles

Altres espectacles

Notícies i cròniques

Discografia

Cançons en MySpace

Història

Galeria d'imatges

Enllaços

Contactar

© Tato Baeza

 Vídeo d'Urbàlia a Ca Revolta

 

El grup Urbàlia Rurana es va crear l’any 1990 per fer música d’arrel valenciana i mediterrània. La idea era difondre un repertori prou treballat a una escala local i de País Valencià però poc conegut a l’exterior dels nostres estrictes límits regionals, i combinar-lo amb les músiques germanes de l’àmbit de l’Europa mediterrània, com ara les de les Illes i Catalunya, Occitània, el Piemont, Calàbria, Macedònia, Grècia...

La instrumentació del grup és exclusivament «acústica» per tal de preservar una sonoritat popular i ètnica de regust mediterrani.

 

Urbàlia Rurana ha realitzat gran quantitat de concerts i balls en poblacions del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears. Ha actuat a més a Galícia, Cantàbria, Castella, Andalusia, Múrcia, Navarra, La Rioja, Illes Canàries, Euskadi, França, Itàlia, Suïssa, Portugal, Bèlgica, Luxemburg, Alemanya i Anglaterra.

 

Urbàlia Rurana va rebre el Premi RNE-Ràdio Quatre 1992 als Millors Arranjaments pel seu primer disc A la banda de migjorn, i el Premi Puig-Porret 1995 del Mercat de Música Viva de Vic pel seu treball en col·laboració amb el grup Primera Nota, Folk nou.

 

El 2002 publica Territoris amables, treball realitzat conjuntament amb el músic piemontés Maurizio Martinotti i que va estar catalogat entre els 20 millors Cds europeus de l'any per la revista d’internet Traditional Arranged. Aquest mateix treball ha rebut el Premi Ovidi Montllor al Millor Disc de Folk en juny de 2006. 

Actualment, a més dels seus concerts habituals, Sarau mediterrani i Ball de plaça, té en gira l’espectacle La vespra i la festa, en companyia del grup de vent La Romàntica del Saladar.

Formació

Josep Sebastià: dolçaina, flauta, tarota i veu
Xampo Llobat: dolçaina, flauta i veu
Carles Gil: acordió, mandolina i veu
Toni Torregrossa: guitarra, guitarró, mandola i veu
Bernat Pellisser: bateria, percussions i veu