Bašta Inex Film - Beograd

                               Uspešno održana DONATORSKA AKCIJA ZA PERMAKULTURNU BAŠTU INEX FILMA

U saradnji sa Udruženjem Permakultura Srbije, u bašti i zgradi Inex Filma u Višnjičkoj 76 u Beogradu,  na Karaburmi, u nedelju 09.11.2014. od 16h odžao se zanimljiv događaj sledeće sadržine:

*Radovan Božović je posle praktične vežbe pravljenje kompostera u bašti Inex-a, napravio vegetarijansku hranu i održao zanimljivo predavanje UVOD U PERMAKULTURU.

*Dušan Mandić iz Zuca kod Avale, održao je predavanje Uzgoj kalifornijskih glista i proizvodnja lumbri humusa i poklonio nam nekoliko njegovih fantastičnih organskih proizvoda Lumbri humus, ogromnu glavicu kelja i belog luka, povrća prehranjivanog njegovim organskim proizvodom MULJ SA NILA koji je takođe prezentovao.

*O uzgoju gljive Bukovače u Inex Filmu, domaćin Nenad Dimitrijević održao je simpatično i znalačko predavanje, a takođe je i praktično pokazao kako izgleda njegov gljivarnik u Inex-u.                           

*Dosta interesovanja je izazvalo predavanje; Izgradnja kuće od zemlje i drveta, Cob House – predavač Vedar Vedski, koji je posle sat i 30 minuta predavanja odgovarao na mnogobrojna pitanja preko 50 prisutnih slušalaca.

*Organizator ovog događaja, član Udruženja Permakultura Srbije, i deo tima Inex Filma Dragan Marjanović, održao je predavanje; Upotreba HHO generatora kućne izrade, automobil na vodonični gas, i izrada Rocket Mass Heater peći koja štedi do 75% goriva, i praktično pokazao izgrađenu peć u Inex Filmu, izložbu eksponata alternativnih grejnih tela kućne izrade; solarni kolektor od limenki, grejanje na sveće i saksije, Rocket Stove peći koje štede gorivo i energiju, kompostni toalet sa separatorom mokraće, komposter, glistenik itd.

*Donatorska permakulturna žurka, akustična svirka dueta Irvas i Ljubičica, kao i drugog dua MiG 22, uz simbolične cene pića, odrzana je do kasnih večernjih satiu uz odličnu reakciju publike. Nadamo se sledećoj akciji ovog tipa, verovatno početkom 2015.

Pozdrav svima! DM Mare