Savjeti za dobro zdravlje i receptiPuno toga na ovu temu.Ovdje

Liječenje ljekovitim biljkama
Ima recepata bezbropj za svaku bolest barem na stotine.
Ovi naslovi će vas odvesti tamo gdje su teme o kojima naslovi govore:


Želim živjeti 100 godina


  list maline dobar za mršanje

Na ovim stranicama ćete naći vašu ljekovitu biljku, te mnogo slika i savjeta.

Gdje i kako brati ljekovito bilje?
Bere se po sunčanom danu i oko podne.

Breza list
List breze se bere u rano proljeće kada pupa i kada je mlado i čisto.Koristi se najviše za kamen i pijesak u bubregu,za jetru,bešiku itd.
Ipak malo opreza kod kamenca najprije se posavjetovati sa ljekarom.


ljekovite trave život znače


  SMREKA ,BOBA koristi se sok tokom cijele zime.

 KOPRIVA.ŽARA 

LJEKOVITE BILJKE OPIS I SLIKE

Prirodom do zdravlja,to je dokazano i koristi se bezboroj godina od pamtivijeka.Travara je sve više, homeopata,osoba koje znaju mnogo o ljekovitim biljkama.U svim apotekama se nudi mnogo lijeklova,sirupa na prirodnoj bazi,putem interneta možete nabaviti lijek za svaku bolest i to je sve na bilnoj bazi,sve sama priroda.
Graviola ova biljka bi mogla biti i magična biljka jer kažu da liječi rak.Razni dijelovi Graviola stabla, uključujući koru, lišće, korijenje, voće i voćno sjeme se stoljećima koriste u medicini tamošnjih domorodaca (Indi)O tome sam pročitao negdje na facebooku i evo što piše:Studija na Sveučilištu Purdue nedavno je otkrila da sastojak iz lišća stabla Graviola precizno i selektivno ubija stanice raka u fokusu čak između šest ljudskih stanica, te su posebno učinkovita protiv raka prostate, gušterače i pluća.za razliku od kemoterapije, sekret izvađen iz Graviola stabla ubija samo stanice raka te ne šteti zdravim stanicama kao što je to slučaj kod kemoterapije!Živjela graviola.

liječenje neplodnosti,topljenje cisti i još...

Artičoka plodovi


Od ljekovitih biljaka do voća koje nije prskano niti hraljeno vještačkim putem sve je tu na ovim livadama i baštama pravih domaćina.

Upozorenje:Recepti,savjeti su iz života,knjiga i interneta.Ali bilo koji savjet ili recept iz ovog sajta da uzmete u korištenje savjetujte se prvo sa sa nekim stručnim licem ili vašim ljekarom.