Välkommen!‎ > ‎

Arkiv


Gamla nyheter hittar du här

2018-09-12
UAF:s Storauktion
Vi har vår egen Storauktion den 1:a december. Vill du vara med i planeringsgruppen? Det behövs 2-3 personer som till exempel kan hjälpa till att skicka ut lappar till föranmälda eller planera fiket. 
Kontakta Jan, Kristian eller Jonathan! jan.olofsson@slu.se
2018-09-12
Mejlutskick, medlemsregister och GDPR
Det har varit brister i hur vi har fört in nya medlemmars uppgifter i mejllistan. Detta är en följd av att vi har ett förlegat och krångligt system. Vi ber om ursäkt för detta. Får du inte mejl inför varje möte så skriv och informera oss om detta. 
Vi håller på att bygga ett nytt system där du registrerar dig med ett enkelt formulär via hemsidan. Därmed kommer vi även kunna genomföra utskick med automatik. 
Detta kommer förhoppningsvis komma igång under terminen och därmed vara den metod du ska använda till avgiften 2019. När du registrerar dig där kommer du även att få godkänna att dina uppgifter lagras hos föreningen enligt GDPR.
Om du vill veta vilka uppgifter som finns om dig eller ta bort dessa så mejla info@uppsalaakvarieforening.se 
Vi håller även på med ny hemsida, som förhoppningsvis är klar under terminen!2018-05-13
Missa inte terminsavslutningen!

Mer information till höger.


2018-05-13
Ny webbmaster!

Per har anmält att han gärna ansvarar för att bygga om och förbättra vår webbplats. Vi ser fram emot en spännande och uppdaterad digital plattform!Loppisdags på lördag!
På lördag är det dags för UAF:s vårloppis!
Skynda att anmäla det du vill sälja. Sen hoppas vi på god uppslutning i Almtunaskolans matsal. 

Kl. 9–10: Fixa till lokalen

Kl. 10-11: Bära ut gods till loppisborden

Kl. 10-14: Sälja kaffe och bullar i caféet

Kl. 11-14: Sitta i kassan och ta betalt

Kl. 14-15: Städning av lokalen

Tack för att ni är med och hjälper till!
Vill du vara med i styrelsen?
2018-02-19
På årsmötet väljer föreningen styrelse. Styrelsen är de som planerar terminsprogrammen och aktiviteterna i föreningen. Nu söker vi nya förmågor som vill engagera sig för att göra föreningen bättre.

Det som förväntas av alla i styrelsen är att kunna delta på styrelsemöten som är den första onsdagen i månaden under terminerna, samt vanligtvis två arbetsdagar, en i augusti och en i januari.

Utöver personer som vill vara med i en trevlig styrelse och göra föreningens aktiviteter bättre letar vi specifikt efter någon som vill vara kassör eftersom Sanna efter lång och trogen tjänst skulle vilja arbeta mer med att utveckla andra frågor i styrelsen.

Styrelsen skulle även behöva dig som är odlingsintresserad och vill driva odlingsfrågan i föreningen samt dig som vill arbeta med ungdomsfrågor och hur vi lockar juniorer.

Anmäl intresse eller kom med frågor till Mattias Wacker och Mattias Westermark på valberedning@uppsalaakvarieforening.se
 

Resa till Akvariehelg 2018 i Göteborg, 6-8 april
2018-02-19
Vi blir ett gäng som kommer att åka ner och delta i en helg full av spännande föreläsningar och aktiviteter. De första har redan anmält sig. Ett viktigt syfte med vårt deltagande är att UAF förbereder sig inför värdskapet av detta evenemang 2019. Föreningen stöttar därför de medlemmar som önskar delta i detta arbete genom att sponsra med inträdesavgiften till akvariehelgen i Göteborg (600 kr).

Vi kommer att försöka samordna själva resan till evenemanget när vi vet hur många som vill åka. Läs mer och boka här: http://www.akvariehelg.se/Arbetsgrupp till Akvariehelg i Uppsala 2019
2018-02-19
Nästa vår är det UAF som arrangerar årets akvariehelg och det är dags att komma igång. Därför söker vi nu dig som vill jobba med ett avgränsat projekt och ett tydligt mål. Stödet från Nordiska Ciklidsällskapet är stort, såväl praktiskt som ekonomiskt. Uppgifterna är bland annat att kontakta föredragshållare (Ciklidsällskapet har många bra förslag) och sponsorer, planera mat samt ta fram och sprida reklam. 

Anmäl intresse på info@uppsalaakvarieforening.seHjälp till med loppis 2018
2018-02-19
Vi tänkte ha loppis i vår igen, närmare bestämt den 24 mars. Vill du hjälpa Jan, Jonathan och Kristian att förbereda? Hör i så fall av dig direkt till någon av dem.Storauktionen 2018
2018-02-19
Nu har föreningen en god grundstruktur för hur storauktionerna kan genomföras och vår årliga storauktion har fått ett gott rykte och lockar många säljare och köpare. ”Bra kan bli bättre”! Vill du vara med och fortsätta utvecklingen av föreningens storauktion? Anmäl intresse till info@uppsalaakvarieforening.se.
Tack för denna termin!
2017-12-22
Vi hoppas att ni har haft ett bra år och önskar er ett intressant och akvaristiskt 2018!

julefisk
Tack för en lysande storauktion!
2017-12-10
Årets storauktion är avslutad och vi tackar alla funktionärer och besökare för era insatser!Föranmälan till storauktionen öppen!
2017-11-03
Nu är du välkommen att anmäla dina poster till årets storauktion här:
Medlemsavgift 2018 och boklotteri
2017-11-10
Vi planerar för ett spännande 2018 med föredrag om till exempel lo-tec salt, resa till Göteborg och utflykter till Stockholm! Det enda som krävs är ett medlemskap i föreningen. 

Boklotteriet är ett sätt att uppmuntra tidiga betalningar och går ut på att de som betalar i oktober 2017 fick 3 lottnummer, de som betalar i november får 2 och i december 1 nummer. På årsmötet sker sedan en dragning där vinnande nummer får valfri akvariebok till ett värde av upp till 500 kr!Vårt nya auktionsprogram i testfasen!
2017-09-19

I Uppsala akvarieförening håller vi på med ett arbeta med att utveckla ett nytt program för att hantera auktioner och loppisar. Det börjar bli färdigt, så vi tänkte att vi skulle prova att använda det på auktionen på medlemsmötet på onsdag.

Om ni som tänkt sälja går in på XX (borttagen då skarp länk finns ovan) och registrerar er så kan ni sedan logga in med den e-postadress ni anger och ert lösenord. Då kan ni registrera era poster. Man behöver inte registrera alla poster på en gång, det går bra att fylla på efterhand. Registrera bara fram till klockan 15:00 på onsdag då vi behöver tid att sätta upp inför kvällen. Det går också bra att registrera på plats, men det är ganska kort tid innan auktionen och vi vill gärna få webbregistreringen testad.

På sidan kan man se alla registrerade poster och om man har ett konto kan man se en lista över de poster man själv registrerat, lite som en packlista när man står och håvar och inte kommer ihåg vad man sagt att man ska ta med.

Hittar ni fel, ser det konstigt ut eller har ni synpunkter så hör av er till styrelsen@uppsalaakvarieforening.se.Kom ihåg ny mötesordning i höst
2017-09-19
Kom ihåg att vi börjar med fika 18:30 och sedan är det auktion prick 19:00, följt av föredrag. Stark representation i SARF
17 april 2017
Efter avslutandet av årsmötet för Sveriges akvarieföreningars riksförbund (SARF) står det klart att UAF går in med stort engagemang. Fyra personer representerar föreningen och vi hoppas på att kunna ta med oss lite av den glädje som finns hos oss!
UAF ordnar Ciklidstämman 2019
17 april 2017

Det är nu beslutat att UAF i sammarbete med Nordiska Ciklidsällskapet ordnar Ciklidstämman 2019. Mer information kommer.

Förtydliganden
23 november 2016

Det går att att föranmäla allt till imorgon torsdag. På söndag går det bra att komma med poster, men då bara till fasta bordet.
Om inte auktionen blir full kommer vi att låta poster avsedda för fasta bordet gå på auktion. .


Föranmälan har öppnat
5 november 2016

Se mer om auktionen och föranmäl dina poster via länken ovan. Föranmälan har nu stängt. se föranmälda poster här
Information om storauktionen 2016
27 oktober 2016

Mer information och anmälan kommer under nästa vecka!Hjälp sökes till storauktionen
22 oktober 2016

Det är hög tid att boka in den 27e november för storakution. För att dagen ska vara genomförbar så behöver vi många som ställer upp. Fundera på vad du kan hjälpa till med och berätta för Jan på nästa möte. Har du någon familjemedlem eller släkting som inte är så intresserad av akvaristik är det perfekt hjälp eftersom de inte har fokus på auktionen. :)


Medlemsavgift för 2017 justerad

22 oktober 2016

På senaste mötet var det en extrastämma. Då beslutades att avgiften för 2017 är följande:

Ordinarie: 100 kr
Familj (skrivna på samma adress) 150 kr
Ungdom: 50 krHöstterminen drar snart igång för UAF!
27 augusti 2016

Imorgon spikar vi programmet för hösten! Vi ser fram emot flera spännande utflykter och aktiviteter.
Uppsala tropiska fågelförenings höstprogram

27 augusti 2016

Alla medlemmar i UAF är hjärtligtvälkomna att gästa Uppsala tropiska fågelförenings möten under höstterminen. De hålls i Studiefrämjandets lokaler på Portalgatan 2 B.


6 september kl. 19. "Beostarar och araçarier". Arne Nylund, UTF, berättar om foder och skötsel av fruktätare.

4 oktober kl. 19. Årsmöte. Efter årsmötesförhandlingar talar Sten Wiechel, UTF, över ämnet "Inälvsparasiter hos fåglar".

1 november kl. 19. Karl-Erik Tenglin, Tropika, erfaren uppfödare av astrilder, berättar om en av våra mest populära australiska finkar, nämligen "Gouldsamadiner”.

6 december kl. 19. Vi summerar erfarenheterna av årets "Häckningar". Sedvanligt luciakaffe med hembakat saffransbröd.
Nya sidor på webben

13 juni 2016

Några nya sidor här på webben:


Fiskar söker nytt hem
12 juni 2016

Några akvarister har hört av sig och behöver omplacera följande:

Tre st tanganyikaciklider, neolamprologus pulcher. Dessa skänkes till medlem som redan har tanganyika.

Fem skalarer (fyra randiga och en svart) och en tigerbarb behöver nytt hem. Dessa går till en medlem med minst 200 l att ha dem i. De som vill bli av med dem bor på Gräsö, men kan ta dem till någon i Uppsala.
UAF vill ha 50 kr av den som får dem (så vet vi att de inte tagits bara för att det är gratis).

Hör av er till info@uppsalaakvarieforening.se och berätta vad du har att erbjuda fiskarna.Vi har en rollup
4 juni 2016
Vi har tryckt upp en rollup som reklam för föreningen. Ska du vara med vid någon aktivitet där den skulle kunna stå så tveka inte att höra av dig så får du låna den. Vet du någonstans där vi kan ha en rollup eller annan reklam stående så säg till. info@uppsalaakvarieforening.se

UV-filter inköpt
19 maj 2016
Föreningen har nu gjort slag i saken och köpt ett UV-filter. Det är ett Eheim som enligt vår testare fungerar utmärkt. Hyran är 10 kr/dygn eller 50 kr/vecka man använder filtret. Det finns att hämta i Sunnersta och du bokar det på info@uppsalaakvarieforening.se


Fiskarna har hittat hem
19 april 2016

De udda fiskarna får bo hos en kunnig medlem.


Medlem på fiskafänge i Vetenskapsradion
14 april 2016

Lyssna på när vår medlem Ingvar Svanberg jagar Nors med Vetenskapsradion.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6411568Nytt hem för udda fiskar sökes!
14 april 2016
Följande fiskar söker omgående ett nytt hem:

3 rumsvana mörtar
en dito ruda
några regnbågskviddar


Har du lust och möjlighet att ta hand om dessa trevliga fiskar kontakta info@uppsalaakvarieforening.se


Det blir en storauktion i år igen
29 mars 2016

Nu är lokalen bokad till i år igen. Bara så ni vet. :) 


Resa till Ciklidstämman
8 januari 2016

Vi planerar att göra en gemensam färd till Ciklidstämman, som i år hålls i Oslo. Anmäl intresse på info@uppsalaakvarieforening.se

Läs mer om Ciklidstämman här.
 Visa att du är akvarist!
januari 2016

I december fick föreningen leveransen av pins. De kostar 20 kr och säljs på mötena.Inbjudan från Uppsala
tropiska fågelförening

2015-11-18
Tisdagen den 1 december kl. 19.00. Sune Holm berättar om biotopteknik för sällskapsdjur i hemmiljö. Sune har erfarenhet av att göra anläggningar från hela världen.Albarummet i Studiefrämjandets lokaler, Portalgatan 2 B, 3 trappor.
Föranmälan till
storauktionen har öppnat

2015-11-10
Passa på att anmäla det du vill sälja i förväg. Anmmäler du dig senast 23:e och har fler än 15 poster får du etiketter smidigt hem i din brevlåda. Anmäler du dig från 24:e till 27:e får du dem på plats.

Till föranmälningsformuläret.
Besök hos Akvarietrivsel
2015-10-30
Vi hälsar på hos Tomas Jahnsson och tittar på hans odlingsanläggning. Vi ska vara på plats 18.30.
Vi samåker från Gnistarondellen i Uppsala. Avgång 17.30
Anmälan sker senast 1/11 till
info@uppsalaakvarieforening.seSamåkning till Örebros storauktion
2015-10-22
Vi samåker från lämplig plats i Uppsala. Avfärd är beräknad till klockan 8. Vi packar ihop oss i bilar och åker tillsammans till Risbergska skolan i Örebro. Om du vill sälja något så pågår inlämning av varor fram till klockan 10.30. Själva auktionen börjar kl 11. Räkna med att auktionen tar hela eftermiddagen. Anmälan sker till info@uppsalaakvarieforening.se
Hajmal söker hem
2015-10-22
Det har kommit en förfrågan om det är någon i föreningen som kan ta en stor hajmal (Pangasianodon hypophthalmus) som är knappt 50 cm lång, ca 15 år gammal och vid god hälsa. Mejla för mer info.
Saknar du medlemskort?
2015-09-30
Vi har upptäckt att det har varit strul med våra e-postadresser vilket har drabbat bl.a. nya medlemmar. Har du under året betalat in avgift, men sedan inte hört något? Kontakta oss snarast så reder vi ut vad som har gått fel.Webben uppdaterad
2015-09-30
Webben har fått ett litet ansiktslyft inför hösten.Förbered för höstens storauktion, 29/11
2015-09-30
Lokalen är bokad och planeringen är i full gång. Det blir med andra ord en storauktion av akvariefiskar, växter, tillbehör mm söndagen den 29:e november. Missa inte!Fågelföreningens program
2015-09-30
Som en del i att hjälpa varandra i Uppsalas husdjursföreningar publicerar vi Uppsala Tropiska Fågelförenings program för höstterminen. UAFs medlemmar är varmt välkomna att delta i deras aktiviteter.
Program UTF hösten 2015.

Månadsmöte
Vad äter fisken och varför?

Onsdag 18:e november, 19:00, Biotopia
Aleksandar Vidakovic och David Huyben från SLU berättar om vad fiskar äter och
hur tar de upp näringsämnen.
 • Auktion och fika.
 • Observera att detta föredrag är på engelska.Aktiviteter i oktober
Onsdag 7:e Styrelsemöte

Medlemskväll på Djurhobby
Torsdag 19:e, 19:00, Boländerna
 • Erling bjuder in föreningens medlemmar efter stängning.
 • Anmälan via e-post.

UAF storauktion
Söndag 29:e, Start 10:00, Vaksalaskolan

10 maj
Lokal sökes!

Föreningen vill gärna få tillgång till en egen lokal. Lämpligt är till exempel källarlokaler i bostadshus.

Känner du till någon lämplig sådan lokal så hör av dig till styrelsen på info@uppsalaakvarieforening.se9:e Februari
Välkommen till Årsmöte
Ons, den 18 februari, 19:00 på Biotopia
Program för kvällen
-Årsmöte, dagordning och dokument är mailade till alla medlemmar. Om någon saknar mailet, kolla skräpposten och maila sen uafsinfo@gmail.com om du inte finner den i skräpposten.


-Mitt akvarium, en medlem berättar om ett av sina akvarier

-Auktion
-Föreningen bjuder på smörgåstårta efter avslutat årsmöte
Hoppas vi ses /Styrelsen

11:e januari
Välkommen till ett nytt år med UAF!
Det blir ett spännande 2015. Precis som vanligt ses vi den tredje onsdagen varje månad och lyssnar på roliga föredrag, och träffar andra "fisknördar" att prata akvarium med.
Styrelsen har fullt upp med att planera in årets nya aktiviteter och utflyktsmål. Har du önskemål eller förslag på föreläsare, var vi kan åka på studiebesök etc, hör gärna av dig till info@uppsalaakvarieforening.se
30:e november
Tack! Vi vill tacka alla som burit, slitit, köpt och sålt för en toppendag! En lyckad storauktion helt enkelt!


19/2 OBS!! LOKALBYTE Uppsala Akvarieförenings Årsmöte 2014

Årsmöte med smörgåstårta och föredrag om växter av Erik Åslund ikväll!


Vi har varit två föreningar bokade idag och vi skulle vara på bottenvåningen och den andra föreningen på övervåningen, men nu är det så stökigt av fågelholksbygge att de inte vill ta in någon grupp där uppe idag.

Vi bokade efter den första gruppen (som var oförskämt tidigt ute) och kan därför inte vara på Biotopia. Väldigt kort varsel tyvärr.

Vi har akutfixat en ny lokal på Biocentrum, korsningen Ulls väg/Almas alle i Ultuna. Vi kommer att samlas vid Biotopia som vanligt och åka samåkning kl 19:15. Det finns bilplatser så det inte borde vara något problem.

Meddela gärna om ni behöver skjuts, om ni har bil och om ni åker direkt, så får vi lite koll!

Vi ses!
Mattias Westermark
UAF

P.S.
Vi tar med medlemskorten. Ni kan lösa medlemskap på mötet, så ta med kontanter till det också om ni inte betalt än!


2/1 Beslut togs att ställa in resan till Tyskland, men vad sägs om Malmö?
Tyvärr var vi tvugna att ställa in resan till Tyskland, pga för få deltagande. Vi har blivit några erfarenheter rikare och satsar på att bli bättre på att marknadsföra resor framöver. Vi har planer på att åka iväg till det stora chamionatet (diskus, ciklider, räkor, etc.) i Malmö i slutet av april istället. Det bli i såfall över en helg och det kan nog bli ett ok pris även denna gång. Mer info kommer, men anmäl gärna intresse redan nu! info@uppsalaakvarieforening.se----


19/2 Uppsala Akvarieförenings Årsmöte 2014
Kallelse har skickats ut via mailinglistan, till alla som har varit betalande medlemmar de senaste tre åren för att säkerställa att vi inte missar någon.
Årsmöte 19 februari klockan 19:00 på Biotopia.Glöm inte att för att ha rösträtt vid årsmötet krävs att du har betalat in avgiften för 2014. Detta går jättebra att göra vid mötets början och avgiften ligger kvar på 180 kr.


Efter att ordföranden har rivit av årsmötet (sist tog det 10 min) berättar Erik Å om sina erfarenheter av olika akvarieväxter.


----
Nästa möte är onsdagen den 19 februari.----


19/1 Vi åker till Aquaria
Intresset var stort när vi skulle på helspäckad dag i akvaristikens tecken. 26 medlemmar följde med till Hornbach där vi tittade på deras stora akvarium-del och fyndade såväl foder och växter som filter och akvarium. Efter en trivsam lunch på ett sushi-hak åkte vi på studiebesök på Aquaria i Stockholm. Stort tack till Christian och David på Aquaria som tog sig tid, flera timmar(!) med att visa oss bakom kulisserna, guidad tur, och hur sprutfiskar jagar mat!----15/1 Januarimöte -
I räkornas värld


Föreningens räkmästare, Sanna Karlsson, uppdaterar oss på vad som händer i räkvärlden.


Foto: Sanna Karlsson.----2/1 Ingen resa till Tyskland 23-26/1, men vad sägs om Malmö?

Tyvärr fick vi inte ihop minimum-antalet för att resan skulle bli av. Nu tänkte vi först och främst satsa på att istället komma iväg till det stora chamionatet (diskus, ciklider, räkor, etc.) i Malmö i slutet av april. Det bli i såfall över en helg och det kan nog bli ett ok pris även denna gång. Mer info kommer, men anmäl gärna intresse redan nu! info@uppsalaakvarieforening.se

----18/12 Månadsmöte
Tema: Fotografera fisken! Vi delade med oss av varandras erfarenheter av att fotografera fiskar och limmade ihop egna fotoakvarier.

----11/12 Medlemskväll på Akvariehobby

Akvariehobby har bjudit in oss på medlemskväll. Mingla, lär dig mer om att driva akvarieaffär och julhandla i lugn och ro. Obs. anmälan på förhand krävs. Läs mer här.

----

20/11 Månadsmöte
Vad är en biotop? Hur och varför skapar du ett biotopakvarium? Och mycket annat. Start kl 19:00 på Biotopia. Även för dig som ännu inte är medlem. Mer info om mötet

----


6/11 Programjusteringar
Jag insåg att det var att ta sig vatten över huvudet i antal extraaktiviteter, inte minst nu före jul. Resultatet blir att vi får så mycket att planera att vi inte får något gjort. Således har jag strukit endel. /mvh Ordf


-----


6/11 Samåkning till Haninges storauktion 10/11
Vill du åka med till Haninge på söndag 10/11? Vi samlas vid Gnistarondellen klockan 9.30 för samåkning. Anmäl dig senast 16.00 på info@uppsalaakvarieforening.se.


-----

16/10 Månadsmöte
.-----

13/10 Storauktion Spånga AF
Samåkning till storauktionen.-----

6/10 Uppdateringar och nytt program
Nu är höstens och vårens planering på plats. Vårens aktiviteter är ännu så länge preliminära, men boka in datumen redan nu.-----

28/9 Stockholmakvaristernas Storauktion
Samåkning till storauktionen.-----
18/9 Månadsmöte September kl 19:00 UAFs Storauktion är inställd pga datumkrockar! (Datum kan ev komma att ändras). Datum för månadsmöte & kalendarium för hösten är på gång.

---
29/5 Vi hjälper äldreboende i Österbybruk

Föreningen håller på att samla in fisk och växter till ett akvarium i ett äldreboende. Har du något att bidra med? Det är ett 550 liters med sandbotten och vi satsar på sällskapsfiskar i blandning, gärna större och färgglada. Även växter behövs. Har du något över att bidra med? Mejla info@uppsalaakvarieforening.se


-----


29/5 Glöm inte att vi har månadsmöte även i juni nu!


-----

16/5 Månadsmöte
Vi har månadsmöte som vanligt, med fika, auktion och ett föredrag med Goffe som skall prata om LED-belysning.
Plats och tid: Biotopia kl 19:00 som vanligt!
Kom i tid eftersom dörren stängs! Ni som är glömska och ännu inte betalat er medlemsavgift, ta med er pengar så löser vi det på plats!

8/5 Mygglarvsfiske

Vi ger oss ut en härlig vårdag för att besöka någon lämplig göl nära centrala Uppsala. Med håvar och hinkar förser vi oss med härligt levandefoder (och gör kanske sommarkvällarna lite drägligare för någon). Eftersom det är en del att tänka på vid val av fiskeplats (föroreningsrisker, andra kryp, uttorkning eller inte ens smält etc.) återkommer vi senare med tid och plats. Anmäl intresse på info@uppsalaakvarieforening.se eller via Facebook.6/4 Utflykt till Storauktion hos Örebro Akvarieklubb.
Vi samåker till Örebro Akvarieklubbs årliga storauktion. Läs mer under aktiviteter.17/3 Utflykt till Akvarielagret i Bromma och Killishow i Stockholm Läs mer under aktiviteter.


Foto: Wikimedia commons
28/1 Utflykt till Haninges Akvarieloppis den 10:e februari

Vi stuvar in oss i bilar och färdas tillsammans till Haninges årliga loppis. Läs mer under tiviteter.28/1 Motionera mera


Går du och funderar på något som kan bli bättre? Skynda dig att få det på pränt och skicka till info@uppsalaakvarieforening.se så blir det en punkt på årsmötet. Hör även av dig om du vill du nominera dig själv eller någon annan till styrelsen, men då till valberedning@uppsalaakvarieforening.se.
23/1 Uppdateringar pågår!


Vi håller för fullt på att uppdatera sidan med vårens alla händelser och nya bilder i fotoalbumen.


17/1 Julledigheten är över!


Nu kör vi igång igen! Vårens datum är spikade och vi kommer i år att ha möte ända in i juni! Då iform av studiebesök ... mer info om terminens program kommer inom kort. Vårterminens datum är 23/1, 20/2, 20/3, 17/4 & 15/5.GOTT NYTT 2013!
Önskar din favoritförening.


04/12 Tack för en lyckad storauktion!


Puh, så var det avklarat! Föreningens första storauktion i mannaminne. Allt gick över för väntan väl och vi hoppas att alla besökare är lika nöjda som vi. Nu samlar vi tacksamt in synpunkter på både sådant som kan vara bra att tänka på att utveckla till nästa år samt sådant som var bra. info@uppsalaakvarieforening.se

Vill du se lite bilder så titta här: storauktion
Foto: Mattias Westermark
26/11 Till dig som har föranmält poster

Vi kommer att skriva ut etiketterna idag och lägga dem på lådan. De bör således vara dig till handa på onsdag.26/11 Tydligare regler kring storauktionen uppe.
Nu har vi förtydligat och utökat reglerna för auktionen. Det är inget märkvärdigt, men bättre att förklara innan, så man förstår hur det går till. Du hittar de tydligare reglerna längst ned på Storauktionssidan.


21/11 Glöm inte dagens möte!
21/11 Handel med äppelsnäckor förbjuden.
Äppelsnäckor kan sprida sig i naturen i stora delar av Europa. Därför har EU beslutat att förbjuda all handel med äppelsnäckor. Läs mer här:www.jordbruksverket.se/5.5125de613acf69a0f680002731.html

Pomacea diffusa. Foto: Wikipedia14/11 Hjälpa till på Storauktionen? Vi kommer att behöva all hjälp vi kan få för att alla ska ha tid att ha trevligt. Så anmäl om du eller någon familjemedlem kan tänka dig att hjälpa till att ställa i ordning på lördagen eller kanske sitta i kafeterian någon timme. Det räcker att du mejlar info@uppsalaakvarieforening.se och skriver om du kan på lördagen eller söndagen och när, så föreslår vi vad du kan göra.10/11 Häng med till Haninges storauktion!

Söndag 11/11 kl 10 träffas vi i Boländerna och samåker ner till Haninges storauktion. Hör av dig om du vill hänga med!2/11 Föranmälan öppnar!

Nu kan du föranmäla dina poster till Storauktionen! Det gör det smidigare för dig när du kommer på morgonen och kan gå före i kön och det underlättar för oss, som kan göra arbetet i förväg.

Här kan du registrera posterna24/10 Informationsblad för Storauktionen


Ladda ned och sprid! Använd bilden till vänster eller mejla info@uppsalaakvarieforening.se om du vill ha en pdf.24/9 Nytt nyhetsbrev ute
Här är höstens första nummer av Aqua Upsaliensis! Vi bjuder in till möte och resa och Rebecca berättar kort om varför nyhetsbrevet har bytt namn.7/9 Första terminsmötet flyttat
Mötet 19/9 flyttat till den 26/9. Då Biotopia var bokat av Naturskyddsföreningen har vi vårt första möte en vecka framåt.
6/9 Häng med på Spånga AF:s storauktion den 14/10
En storauktion är en möjlighet att hitta spännande och ovanliga fiskar, lära sig mer, träffa andra akvarister och göra riktigt billiga fynd.
Det finns fiskar av alla de slag, växter, tillbehör, foder, litteratur och det mesta annat du kan tänka dig. Läs mer här ...21/8 Föreningen växer!

I våras satte styrelsen upp ett antal mål för föreningen. Dessa handlade bland annat om att vi skulle genomföra minst fem aktiviteter utöver mötena samt att vi skulle vara minst 50 medlemmar innan året är slut. Med glädje kan vi meddela att vi är där med nära ett halvår till godo! Men det finns inga skäl att sluta växa - vi vill bli fler, så rekrytera en vän i höst!

15/8 Höstterminen är här
Nu drar höstterminen igång med buller och bång. Vår webb håller på att uppdateras och fyllas med allt som händer i höst och fotoalbumen fylls med de bilder som inkommit under sommaren. Har du förslag på förbättringar så skicka dem gärna till info@uppsalaakvarieforening.se


Om en vecka är det dags för nästa möte, som blir en grillkväll och vi fyller på med vad som händer under resten av terminen.


Foto: Alf Sjöström
15/8 boka in 2:a december redan nu ...
... för då är det dags för Uppsala Akvarieförenings storauktion. Då kommer det behövas hjälp med allt mellan himmel och jord och även ges möjlighet till spännande fynd!
För er som inte vet vad en storauktion är så kommer det finnas möjlighet att följa med på några under hösten och det går självklart bra att fråga!
25/4 Nytt nyhetsbrev ute


Kom ihåg möte på Biotopia onsdagen, 18/4 kl 19:00!

Platsen är Biotopia som vanligt.6/4 Fler foton och uppdateringar i kalendern


Nu har fotoalbumen fyllts på och kalendern uppdaterats samt fått ett mer lätthanterligt upplägg.

Tack alla som följde med till Asplunds !


vi blev ett stort gäng (15 pers!) som samlades och tittade på Asplunds uppfödning, pratade fisk, fikade och införskaddade nya skönheter.


19/ 3 Nya nyhetsbrevet ute!

Läs det här.
28/3 Studiebesök och fika hos Asplunds odlingVi i Uppsala akvarieförening är välkomna att besöka Asplunds fisk och kommer få en härlig pratstund med Rickard och se hela hans odlingsanläggning.

Vi kommer att samåka dit onsdagen den 28/3 och förväntar oss att vara framme 18.30. Skicka gärna ett mail till Rickard om du vill ha en prislista skickad till dig innan besöket. Då hinner han även förbereda om det blir många som vill handla.

... Vi kommer att ta upp platsbokningar i bilarna på nästa månadsmöte eller genom att du mejlar info@uppsalaakvarieforening.se. Klart du ska hänga med ;)

http://www.asplundsfisk.se/


25/2 Storauktion med Bollmora


Lönen har just kommit in, så varför inte göra slag i saken och åka ett gäng till storauktionen i Bollmora. Anmäl intresse t.ex. på nya Facebooksidan.19/2 Många uppdateringar på webben

Nu finns det fotoalbum, kontaktformulär och en del
annat smått och gott.

2/2 UAF på Facebook


Vi förstår att ni har väntat, men nu är vi på plats på Facebook, det är bara att söka på Uppsala akvarieförening!
28/1 Akvarie- och Djurhobby hade
50-årskampanj och UAF var där och gjorde reklamRebecca servade med lunchmackor och Lotta, Annika Anna, Mattias och Mattias stod i butikerna och pra
ckade på folk foldrar och gav goda råd. Flera verkade intresserade och många tackade för de tips och information de fick mellan fikat och fiskmånglandet. Många erbjudanden som varar veckan ut, Anna köpte t ex sex st. 20-liters räkburkar som packades i källaren för framtida behov.


Lotta satsade på juniorrekrytering och visade sina kampfiskar som såldes på Akvariehobby.Fototävling!

Höstens fototävling är avslutad. Vinnare blev Sanna Karlsson.
Möte 14 december


Terminen har flugit iväg och nu är det dags för julmötet. Vi upprepar succén med workshop och nu blir det skapa i lera. Föreningen köper in rejält med akvarievänlig lera och börjar mötet med en presentation av grottor, gurkkrokar och annat spännande du kan göra ... läs mer här.

Möte 16 november

Uppsala Akvarieförening och Uppsala Fotografiska Sällskap inbjuder till föredrag och bildvisning om det fantastiska livet i vårt närmsta hav! Den legendariske undervattensfotografen Inge Lennmark visar otroliga bilder från sitt projekt om Östersjön. Fika till försäljning, UAF har auktion på hemodlade fiskar och växter, UFS bjuder på bildvisning med temat "Vatten" mm. Läs mer här!
Hornsimpa. Foto: Inge Lennmark.


Storauktion med Haninge Akvarieförening 13 novemberDet har varit gott om storauktioner på sistone. Nu är det Haninge som står på tur. Vad sägs om att få ihop ett gäng och åka och ropa in lite fina fiskar. Läs mer på deras sida. Det vore skoj att få ihop ett gäng att åka med. Se mer i Forumet!
Gamla aktiviteter hittar du här


Vårens månadsmöten

Mötena är alltid tredje onsdagen i månaden. Mer om vårens program kommer inom kort!

Om våra möten
Alla månadsmöten är på Biotopia och vi börjar med fika vid ca klockan 18:30.
Mötet börjar ca klockan 19:00.
Vi håller på tills alla har gått hem, dock senast 22. 
Auktion om inget annat meddelats i förväg.
Kommer du med bil och vill stå på parkeringen kan du ringa Sanna för att få bommen öppnad. Kontaktuppgifter har angetts i medlemsutskicket. Saknar du det så hör av dig!


Vårens auktioner och utflykter
Vi genomför samåkning till följande under våren: 

mer info kommer

Anmälan sker genom mejl till
aktivitet@uppsalaakvarieforening.se 
eller via facebookgruppen. 

Samåkning innebär att vi åker gemensamt i bil och den som kör får milersättning från föreningen för detta. Minst två medlemmar behövs för att samåkning ska ske och bilen ska stå till förfogande för fler vid behov samt åka till uppsamlingsplats enligt överenskommelse med ansvarig. 

Har du några frågor? Maila info@uppsalaakvarieforening.se

Höstens månadsmöten
19/9 Garra Rufa - doktorfisken och hur det är att driva fiskspa
Zara från Zoul Fiskspa här i Uppsala kommer och berättar om sin resa från Art Director på UNT till att arbeta med ett 750 liters akvarium fullt av Garra Rufa, kända som doktorfiskar.


17/10 Hur gör du? Diskussionsmöte
Vi tar avstamp i olika exempel och diskuterar följande:
- Hur gör du med ditt vatten? Direkt från kran, beredningar eller osmos?
- Väljer du fisk till akvariet eller akvarium till fisken? 
- Finns det andra alternativ än Julas blästersand och räk-soil till botten?
- Lägger du tid på att hitta biotopriktiga växter eller köper du den som är snygg på mötet?

21/11 Mer info kommer
19/12 Workshop - mer info komme
Höstens auktioner och utflykter
Vi genomför samåkning till följande auktioner under hösten: 
23/9 Killishow och besök på Akvarielagret
7/10 Spånga storauktion och besök på Hornbach
27/10 Örebro storauktion
10/11 Haninge storauktion
1/12 Vår egen storauktion!
12/12 Julmys på Djurhobby


Mars

2:a Samåkning till Haninge AF:s loppis
Vi åker gemensamt till Haninge AF:s loppis. För anmälan se Facebook eller mejla info@uppsalaakvarieforening.se

7:e Konstituerande styrelsemöte
Vi beslutar officiellt vem som gör vad i styrelsen och förbereder Göteborgsresan.

21:a Månadsmöte

Först kommer vi rösta om stadgeändringen som föreslogs på årsmötet. För mer information se slutet av mejlet.
Sedan följer presentationer på temat

Vad händer i akvaristvärlden?
Vi börjar med en presentation av vilka akvarietidningar som finns följt av en presentation av de specialföreningar och aktiviteter som finns. 

Fika och auktion i vanlig ordning.
Plats: Bioptopia, 18:30

24:e UAF:s Akvarieloppis
Vi håller akvarieloppis på Almtunaskolan. Inlämning från klockan 10:00 och start av försäljning klockan 11:15. Föranmälan.


Februari 2018

21:a Månadsmöte: Årsmöte och föredrag
Årsmötet är det tillfälle då föreningen beslutar om verksamheten och om hur föreningen ska utformas. 

Efter årsmötet får vi några presentationer av vad vi gjort på sistone och Erik ger tips på hur man blir av med andmat.

Vill du vara med i styrelsen? Kontakta Mattias och Mattias i valberedningen på valberedning@uppsalaakvarieforening.se

Har du förslag på förändringar? Skicka en motion till info@uppsalaakvarieforening.se. Be ordföranden om hjälp om du är osäker på hur en motion skrivs.

Tid: Fika från ca 18:30. Årsmötet startar 19:00.
Plats: Biotopia
Fika: Föreningen bjuder traditionsenligt på smörgåstårta
Auktion: Ja
Fri entré

December 2017

20:e, kl. 18:30, månadsmöte

Foderspecial

Vi lär oss mer om fodret räkmix och testar att tillverka själva. Medlemmar får med sig ett prov hem.

+ Julklappsutdelning till alla medlemmar!

 • Plats: Biotopia
 • Fika och auktion
 • Fri entré
 • Ta med julklapp för ca 50 kr till julklappsbytet


Tisdag 12:e, kl. 19:00    

Medlemskväll på Akvariehobby

Erling bjuder som tidigare år in till akvariemingel efter stängning! Ta chansen att i lugn och ro prata fisk och titta på allt som finns.  

Anmälan krävs. info@uppsalaakvarieforening.se


November

15:e, kl. 18:30, månadsmöte

Akvariets kemi

Den hängivne akvaristen och tillika kemiläraren Mattias Westermark benar ut saker som pH, Kh, nitrit och andra begrepp som man stöter på i hobbyn.

 • Plats: Biotopia
 • Fika och auktion
 • Fri entré


Oktober

18:e, kl. 18:30, månadsmöte
4 x favoritfiskar

Fyra medlemmar berättar om varsin favorit, varför de charmats av just denna, och hur de gör för att hålla den.

Plats: Biotopia
Fika och auktion
Fri entré

28:e, 8:00 till ca 16:00
Samåkning till Örebro AKs storauktion

Lördagen den 28e åker vi tillsammans till kanske årets största akvarieauktion, i Örebro. Resan kan tyckas lång, men väl framme väntar en välordnad tillställning med stora chanser att hitta fynd och ovanliga arter eftersom örebroarna lockar folk från hela landet. 

Vi träffas kl 07.45 vid Shellmacken i Kvarnbolund (busshållplats Kvarnbolund) för att åka i samlad trupp kl 08.00. UAF sponsrar bensinkostnaden för alla sina medlemmar som samåker genom det här evenemanget. Glöm inte att anmäla dig!

Vi kommer att fika och luncha i Örebro eller på vägen under dagen

Örebros schema för dagen:
kl 9-10.30 Inlämning av gods
kl 11         Start utrop (ungefär)
 
Mer detaljerad information finns på VAAFs facebooksida samt i länken nedan. Där finns även information till säljare.
http://orebroak.se/storauktion2.html

September

20:e, kl. 18:30, månadsmöte
Biotoper hur ser de ut egentligen?

Ellie och Andreas leder mötet som fokuserar på det ständigt återkommande begreppet biotop? Vad är egentligen biotopriktigt?

Plats: Biotopia
Fika och auktion
Fri entré

24:e, 8:00 till ca 16:00
Samåkning till Västerås AFs loppis
Söndagen den 24 september anordnar Västra Aros Akvarieförening en akvarieloppis och Uppsala Akvarieförening kommer givetvis att delta! Detta är en ypperlig chans att umgås med akvarister, köpa mera akvaristprylar och sälja av det man tvunget måste göra sig av med ;)

Vi träffas kl 07.45 vid Shellmacken i Kvarnbolund (busshållplats Kvarnbolund) för att åka i samlad trupp kl 08.00. UAF sponsrar bensinkostnaden för alla sina medlemmar som samåker genom det här evenemanget. Glöm inte att anmäla dig!

Vi kommer att fika och luncha i Västerås under dagen

VAAFs schema för dagen:
kl 9-10.45 Inlämning av gods
kl 11-14 Loppis
kl 14-15 Hämtning av ej sål gods 

Mer detaljerad information finns på VAAFs facebooksida samt i länken nedan. Där finns även information till säljare.
https://www.facebook.com/groups/441243132654447/permalink/1186354314809988/

Har du några frågor? Maila info@uppsalaakvarieforening.se


Maj

17:e, kl. 18:30, månadsmöte
Hemma hos-reportage
Fyra representanter har åkt runt och dokumenterat frivillliga medlemmars akvarier. Med ord och bild berättar de om vad de har sett och hört. 

Plats: Biotopia
Fika och auktion
Fri entré

OBS
Kom ihåg att vi börjar med fika 18:30 och sedan är det auktion prick 19:00, följt av föredrag. 23:e, kl. 18:30
Terminsavslutning på Ekolsunds fiskodling
Vi hälsar på hos Eddies odling av akvariefisk, det finns möjlighet att handla om man vill. Föreningen bjuder på korvgrillning och dricka.
Samåkning för de som vill. Samling vid Shellmacken i Stenhagen18:00.April 201719:e, kl. 19:00, månadsmöte
Bygga bakgrunder i frigolit och
filatelistens tippatävling

Sanna berättar om sina egna erfarenheter och förhoppningsvis kan flera medlemmar fylla på med sina slutsatser.

Nu är det ett tag sedan sist, men Jan har grävt i sin samling av frimärken med fiskmotiv och satt samman en ny klurig tippatävling. Underhållande för stora som små, erfarna och nybörjare! Och lärorikt dessutom.

Plats: Biotopia.
Fika och auktion.
Fri entré.

22:a, kl. 10:00, aktivitet
Foderfiske

Vi ger oss ut med håvar för att fånga mygglarver. De blir ett bra foder och sommaren blir förhoppningsvis mindre kliande. Efter en stunds jakt har vi picknick.

Vi återkommer med plats.


29:e, kl. 8:00, utflykt
Örebros storauktion

En lång resa men värt tiden för kanske Sveriges största auktion, över 1000 poster fiskar och växter.

Samling vid Shell-macken i Stenhagen. Anmälan krävs.

Mars 2017


16:e Snäckor - akvariets välgörare
Kl: 18:30
Kom och hör Pernilla, känd i akvariekretsar som Snäckpernilla, berätta om snäckor av alla de slag - och dessutom sälja några!

Pernilla bor i vanliga fall i Sundsvall, där hon har huset fullt av vanliga och ovanliga snäckor. Missa inte chansen att höra henne berätta om dessa, och dessutom har hon tagit med sig ett gäng olika sorter, somliga knappt tillgängliga i handeln i Sverige. Dessa är självklart till salu! 

Den som vill är välkommen att äta middag med oss på stan innan mötet, hör av er till Rebecca för mer info:  info@uppsalaakvarieforening.se


18:e Pysselfika
kl: 14:00-16:00
Vi limmar akvarier och gör lekmoppar och räkrör som vi kan sälja på loppisen. Andra förslag mottages tacksamt!
Samt fikar och pratar lite fisk förståss.
Plats: Sunnersta, i Rebeccas källare (det är där akvarierna finns).

Föranmälan krävs, senast torstag, på Facebook eller info@uppsalaakvarieforening.se

25:e Hjälp till på vårt vårloppis
ca 8:30-ca 14:00
Vi behöver volontärer till denna snabba men trevliga tillställning.
Anmäl dig imorgon på mötet!
Läs mer om loppisen och föranmäl ditt gods på www.uppsalaakvarieforening.se
Februari 2017


1:a   
Sista dag för motioner till årsmötet


12:e k. 9:00
Haninge loppis + Akvarielagret
Vi börjar på loppis och efter gemensam lunch svänger vi förbi Akvarielagret på hemvägen.
Samling på Gnista pendlarparkering.  Anmälan krävs.


15:e kl. 19:00   
Årsmöte & filatelistens tippatävling

Föreningsstämman är det viktiga tillfälle då alla medlemmar väljer styrelse samt kommer med synpunkter på verksamheten.

Jan har 1 000-tals fiskfrimärken i sin samling och hans frågelekar kring dessa är återkommande succér på mötena. 
På Biotopia. Föreningen bjuder på smörgåstårta. Auktion.

Datum:15:e februari, kl.: 19:00
Plats: Biotopia (troligen undervåningen)
Föreningen bjuder på smörgåstårta och vi har även auktion.Januari 201718/1 kl. 19.00    
Månadsmöte Biotopia
Mer info kommer

21/1 och 22/1 2017    
Akvariehelg på djurhobby
Djurhobby firar 50 år i Uppsala. http://www.akvariehobby.se/
28:e Storauktion Stockholms akvarieföreningVi samåker. Anmäl på facebook eller aktivitet@uppsalaakvarieförening.se


December

12:e, kl. 19:00    
Medlemskväll på Akvariehobby
Erling bjuder in till akvariemingel efter stängning och berättar om sina diskusar. 
Anmälan krävs. Datum kommer senare.
Läs mer.


14:e, kl. 19.00    
Workshop med glas
Vi följer upp novembermötet och skär och limmar, eller bara tittar på och fikar.
Julefika och auktion. Glöm inte den akvaristiska julklappen för 50 kr!
Månadsmöte på Biotopia.

November


13:e, kl. 9:00   
Haninge storauktion
Fynda fisk, träffa folk och bli inspirerad även på denna storauktion!
Samling på Gnista pendlarparkering.  Anmälan krävs.

16:e, kl. 19.00, månadsmöte
Glas och silikon – att tänka på vid hemmabygge
Henning Forss berättar om vad du behöver för att kunna skära glas hemma och vad du ska tänka på när du köper ett akvarium.
Månadsmöte med fika och auktion på Biotopia.

24:e   
Sista datum att föranmäla poster till storauktionen

27:e, Heldag   
UAF:s egen storauktion
Vi ordnar storauktion i Vaksalaskolan.
Mer info under hösten.Oktober 2016

9:e, kl. 09:00   
Spångas storauktion
En rolig heldagsytflykt med chans att fynda och träffa andra akvarister.
Samling på Gnista pendlarparkering. Anmälan krävs.

12:e, kl. 17:30   
Bakom kulisserna på Fjärilshuset
Vi har en privat helkväll med guidning och hajföredrag av Owe Sandström.
Samling på Gnista pendlarparkering.  Anmälan krävs. OBS. Kostnad 100 kr/per person.

19:e, kl. 19:00   
Malawiciklider
Tomas Regnell berättar om de färgglada cikliderna. Nyttigheter för nybörjaren och intressanta fakta för den erfarne utlovas.
Månadsmöte med fika och auktion på Biotopia.

29:e, kl. 8:00   
Örebro storauktion
En lång resa men värt tiden för kanske Sveriges största auktion,  över 1200 fiskar och växter.
Samling vid Shell-macken i Stenhagen.  Anmälan krävs.


September 2016


Här presenteras månadens aktiviteter.
Klicka här för hela terminens program.18:e, kl. 09:30   
Svenska Killidagarna
Vi åker till Stockholm, tittar på utställningen och stannar på fler ställen om det finns tid.
Samling på Gnista pendlarparkering.  Anmälan krävs.

21:a, kl. 19:00   
Starta akvarium
Vi ser på korta filmer och diskuterar olika metoder att starta nya akvarier.
Månadsmöte med fika och auktion på Biotopia.

25:e, kl. 8:30  
Västerås akvarieloppis
Kom med och ta chansen att hitta ovanliga fiskar eller fynda billiga växter!
Samling vid Shell-macken i Stenhagen. 


15 juni 2016, terminsavslutning
Grill och studiebesök
Plats: Herpers Choise, Svia 73
Tid: 19:00

Vi träffas på Herpers Choise och grillar, minglar och tittar på deras nya fina dammanläggning (samt alla reptiler och andra kryp).

Kommer man med buss är det 119 som gäller, det går en 18:45 som är framme vid Svia 19:02.
Anmäler du dig på info@uppsalaakvarieforening.se eller Facebook försöker vi styra upp samåkning.

OBS. Ingen auktion.18 maj 2016, månadsmöte
Walstadakvarier
Plats: Biotopia
Tid: 19:00

Grunden i ett walstadakvarium är ett lager jord. Jorden innehåller näringsämnen och bakterier. Dessa akvarier är även lowtech, dvs. man försöker undvika all teknik i form av t.ex. doppvärmare och pumpar. Mer om detta och om varför dessa akvarier har så många fördelar kommer du att få lära dig av Andreas Landen från Västerås Akvarieförening. 

Övrigt: Fika och auktion

Övrigt: Fika och auktion.
Observera: Det kostar inget att delta!


20 april 2016, månadsmöte
Stockholms Aquarium 1892-1894 - Sveriges första publika akvarium
Plats: Biotopia
Tid: 19:00

Kopparstick från akvarium. 1800-tal.
Det första publika akvariet öppnades 1853 i London, drygt 10 år efter att akvariet som föremål hade uppfunnits. Efter många års diskussioner kunde Sveriges första publika akvarium den 11 augusti 1892 slå upp sina portar på Hamngatan 38 i centrala Stockholm. Därmed fick Stockholm (och Sverige) i likhet med storstäder i Tyskland, Frankrike, England och USA också ett akvarium dit allmänheten kunde komma och bese den fascinerande värld som akvariebehållarna kunde erbjuda. I stora glastankar visades olika fiskarter, men även havsdjur som sjöanemoner och sjöstjärnor. Även herptiler visades i stora behållare, bl.a. 3 krokodilarter och olika slags ödlor från skilda världsdelar. Trots mediauppbackning blev akvariet kortvarigt och stängdes hösten 1894.  
Ingvar Svanberg, Uppsala universitet, som forskar om hobby- och sällskapsdjurens betydelse för människor, berättar ikväll om 1800-talets publika akvarier i Europa och ansträngningarna att även åstadkomma ett sådant även i Sverige. 

Övrigt: Fika och auktion.
Observera: Det kostar inget att delta!2 april 2016
Samåkning till Örebro
Plats: samling enl. ök.
Tid: 8:00

Vi samåker till Örebros storauktion där vi hoppas på att kunna fynda växter fiskar och sånt som kan vara svårt att få tag på.

För anmälan : aktivitet@uppsalaakvarieforening.se

För mer information om hur samåkningar fungerar läs här.


 

16 mars 2016
Vackra växter med CO2

Plats: Biotopia
Tid: 19:00

Ingen på Facebookforumet kan ha missat Mohamadalis växtakvarier, där färg och frodighet ser självklara ut. För bara ett år sedan var han fortfarande nybörjare men har redan hunnit skaffa sig erfarenheter av många olika slag. Nu delar han med sig av vad han har lärt sig, med fokus på hur han börjat med CO2 (koldioxid), men han kommer även berätta lite om vad han har för gödning och hur han beskär.


Uppsala akvarieförenings
årsmöte 2016

Plats: Biotopia (Måsklippan)
Tid: 19:00

Under årsmötet gör vi en genomgång av året som gått och det som kommer samt tar upp viktiga frågor. Behörig att tala och rösta är den som har betalat medlemsavgift för 2016 (80 kr) senast vid mötets öppnande.

Vill du sitta i styrelsen, kontakta valberedningen,
Lotta eller Mohamadali.

Efter mötet är det tipspromenad med fina vinster och föreningen bjuder traditionsenligt på smörgåstårta.
  Konsten att göra bakgrunder
med Erik Glad

Datum: 24/2
Plats: Västerås, vi samåker, plats för möte kommer senare till anmälda.
Tid: Vi samlas 17.30

Västerås akvarieförening har föredrag med den kunnige bakgrundsbyggaren och vi är inbjudna att delta. Dessutom en chans att titta på deras trivsamma föreningslokal och akvarier!Häng med på
vårloppis hos Haninge AF

Datum: Söndagen 14/2
Plats: Samling vid Gnistarondellen
Tid: Vi samlas 10.30, loppiset börjar 12.00, vill du sälja så säg till. Någon bil kan starta tidigare.
Anmälan till Jan: aktivitet@uppsalaakvarieforening.se

Häng med och fynda! Kanske får du tag på massor av billiga växter? Eller hittar du den där speciella mossan på finbordet? Vårloppisen har ett stort utbud och möjligheten att hitta något är stor! Läs mer: http://www.haningeakvarieforening.se/varauktion_27.htm
Comments