Välkommen!

Nyheter 2018


2018-05-13
Missa inte terminsavslutningen!

Mer information till höger.


2018-05-13
Ny webbmaster!

Per har anmält att han gärna ansvarar för att bygga om och förbättra vår webbplats. Vi ser fram emot en spännande och uppdaterad digital plattform!Loppisdags på lördag!
På lördag är det dags för UAF:s vårloppis!
Skynda att anmäla det du vill sälja. Sen hoppas vi på god uppslutning i Almtunaskolans matsal.

Kl. 9–10: Fixa till lokalen

Kl. 10-11: Bära ut gods till loppisborden

Kl. 10-14: Sälja kaffe och bullar i caféet

Kl. 11-14: Sitta i kassan och ta betalt

Kl. 14-15: Städning av lokalen

Tack för att ni är med och hjälper till!
Vill du vara med i styrelsen?
2018-02-19
På årsmötet väljer föreningen styrelse. Styrelsen är de som planerar terminsprogrammen och aktiviteterna i föreningen. Nu söker vi nya förmågor som vill engagera sig för att göra föreningen bättre.

Det som förväntas av alla i styrelsen är att kunna delta på styrelsemöten som är den första onsdagen i månaden under terminerna, samt vanligtvis två arbetsdagar, en i augusti och en i januari.

Utöver personer som vill vara med i en trevlig styrelse och göra föreningens aktiviteter bättre letar vi specifikt efter någon som vill vara kassör eftersom Sanna efter lång och trogen tjänst skulle vilja arbeta mer med att utveckla andra frågor i styrelsen.

Styrelsen skulle även behöva dig som är odlingsintresserad och vill driva odlingsfrågan i föreningen samt dig som vill arbeta med ungdomsfrågor och hur vi lockar juniorer.

Anmäl intresse eller kom med frågor till Mattias Wacker och Mattias Westermark på valberedning@uppsalaakvarieforening.se
 

Resa till Akvariehelg 2018 i Göteborg, 6-8 april
2018-02-19
Vi blir ett gäng som kommer att åka ner och delta i en helg full av spännande föreläsningar och aktiviteter. De första har redan anmält sig. Ett viktigt syfte med vårt deltagande är att UAF förbereder sig inför värdskapet av detta evenemang 2019. Föreningen stöttar därför de medlemmar som önskar delta i detta arbete genom att sponsra med inträdesavgiften till akvariehelgen i Göteborg (600 kr).

Vi kommer att försöka samordna själva resan till evenemanget när vi vet hur många som vill åka. Läs mer och boka här: http://www.akvariehelg.se/Arbetsgrupp till Akvariehelg i Uppsala 2019
2018-02-19
Nästa vår är det UAF som arrangerar årets akvariehelg och det är dags att komma igång. Därför söker vi nu dig som vill jobba med ett avgränsat projekt och ett tydligt mål. Stödet från Nordiska Ciklidsällskapet är stort, såväl praktiskt som ekonomiskt. Uppgifterna är bland annat att kontakta föredragshållare (Ciklidsällskapet har många bra förslag) och sponsorer, planera mat samt ta fram och sprida reklam. 

Anmäl intresse på info@uppsalaakvarieforening.seHjälp till med loppis 2018
2018-02-19
Vi tänkte ha loppis i vår igen, närmare bestämt den 24 mars. Vill du hjälpa Jan, Jonathan och Kristian att förbereda? Hör i så fall av dig direkt till någon av dem.Storauktionen 2018
2018-02-19
Nu har föreningen en god grundstruktur för hur storauktionerna kan genomföras och vår årliga storauktion har fått ett gott rykte och lockar många säljare och köpare. ”Bra kan bli bättre”! Vill du vara med och fortsätta utvecklingen av föreningens storauktion? Anmäl intresse till info@uppsalaakvarieforening.se.
Tack för denna termin!
2017-12-22
Vi hoppas att ni har haft ett bra år och önskar er ett intressant och akvaristiskt 2018!

julefisk
Maj

Månadsmöte onsdag 16 maj
Presentation av hembesök
Våra kunniga akvarister Erik och Jan har hälsat på hos fyra medlemmar, vilka i sin tur har visat varsit akvarium och fått råd och tips. 
Nu presenterar de akvarierna i ord och bild för att inspirera och visa vad som finns hemma hos våra medlemmar. 
Plats: Biotopia
Tid: Fika från 18:30
Auktion


Säsongsavslutning på Aquatropic 
och Sävne Koi & Trädgård
Lördagen den 26/5 åker UAF på en utfärd som säsongsavslutning. Anmäl dig här om du vill delta i samåkningen från Uppsala.
Vi samlas på pendlarparkeringen vid Shellmacken i Kvarnbolund klockan 09.00. Därifrån åker vi tillsammans till akvarieaffären Aquatropic i Sala och besöker deras nya lokaler. Vid lunchtid kommer vi till Sävne Koi & Trädgård i Heby där man firar Koidagen tillsammans med Svenska Koisällskapet. Där kikar vi på anläggningarna och kanske du kan köpa något av det som säljs till rabatterat pris just denna dag. Man kan ta med egen mat alternativt köpa hamburgare och fika på plats i Heby. Vi räknar med att var tillbaka i Uppsala vid 15-16-tiden.
Betalande medlemmar i UAF samåker gratis. Är du inte betalande medlem i UAF? Medlemsavgiften för 2018 är 100kr och det går bra att bli medlem på plats. Anmälan via e-post (info@uppsalaakvarieforening.se) eller facebook senast 24:e.

Har du några frågor? Maila info@uppsalaakvarieforening.se

Apistogramma Macmasteri. Foto: Lotta Bjerketorp.

Uppsala Akvarieförening

Är du också intresserad av den fascinerande undervattensvärld som ett akvarium kan utgöra? Varmt välkommen i så fall till en entusiastisk förening där alla är välkomna! Vi träffas regelbundet och lyssnar på intressanta föreläsningar, fikar och umgås.

Du får gärna komma på ett par månadsmöten och "testa" innan du bestämmer dig för att bli medlem.

Att komma på mötena och se vad du tycker kostar inget. Läs mer om att vara medlem här. Vi finns på Facebook. Gå med; deltag i intressanta diskussioner och håll koll på vad som händer.Uppsala Akvarieförening tackar våra sponsorer:

 


Underordnade sidor (1): Arkiv