Välkommen!

Nyheter 2018

Akvariehelg 2019
Planeringsgruppen är i full gång och följande är bokat och godkänt av huvudsponsorn Nordiska Ciklidsällskapet: 

Datum:  29:e-31:a mars 2019  
Plats: Scandic Uplands Väsby
Kostnad: Det kommer finnas olika alternativ, från dagsbiljetter till all-inclusive.

Vi har fått tag på några stora, internationellt kända föredragshållare, såväl som lokala stjärnskott. Maten planeras bli superb och lotterierna kommer ha finfina vinster. Detta blir alltså en helg du inte bör missa! 
 
Vill du hjälpa till? Vi vill gärna vara fler som planerar och förbereder. Allt från att ringa potentiella sponsorer till att packa välkomstpåsar. 
Mejla info@uppsalaakvarieforening eller prata med någon i styrelsen på ett möte!
2018-09-12
UAF:s Storauktion
Vi har vår egen Storauktion den 1:a december. Vill du vara med i planeringsgruppen? Det behövs 2-3 personer som till exempel kan hjälpa till att skicka ut lappar till föranmälda eller planera fiket. 
Kontakta Jan, Kristian eller Jonathan! jan.olofsson@slu.se
2018-09-12
Mejlutskick, medlemsregister och GDPR
Det har varit brister i hur vi har fört in nya medlemmars uppgifter i mejllistan. Detta är en följd av att vi har ett förlegat och krångligt system. Vi ber om ursäkt för detta. Får du inte mejl inför varje möte så skriv och informera oss om detta. 
Vi håller på att bygga ett nytt system där du registrerar dig med ett enkelt formulär via hemsidan. Därmed kommer vi även kunna genomföra utskick med automatik. 
Detta kommer förhoppningsvis komma igång under terminen och därmed vara den metod du ska använda till avgiften 2019. När du registrerar dig där kommer du även att få godkänna att dina uppgifter lagras hos föreningen enligt GDPR.
Om du vill veta vilka uppgifter som finns om dig eller ta bort dessa så mejla info@uppsalaakvarieforening.se 
Vi håller även på med ny hemsida, som förhoppningsvis är klar under terminen!2018-05-13
Missa inte terminsavslutningen!

Mer information till höger.


2018-05-13
Ny webbmaster!

Per har anmält att han gärna ansvarar för att bygga om och förbättra vår webbplats. Vi ser fram emot en spännande och uppdaterad digital plattform!Loppisdags på lördag!
På lördag är det dags för UAF:s vårloppis!
Skynda att anmäla det du vill sälja. Sen hoppas vi på god uppslutning i Almtunaskolans matsal.

Kl. 9–10: Fixa till lokalen

Kl. 10-11: Bära ut gods till loppisborden

Kl. 10-14: Sälja kaffe och bullar i caféet

Kl. 11-14: Sitta i kassan och ta betalt

Kl. 14-15: Städning av lokalen

Tack för att ni är med och hjälper till!
Vill du vara med i styrelsen?
2018-02-19
På årsmötet väljer föreningen styrelse. Styrelsen är de som planerar terminsprogrammen och aktiviteterna i föreningen. Nu söker vi nya förmågor som vill engagera sig för att göra föreningen bättre.

Det som förväntas av alla i styrelsen är att kunna delta på styrelsemöten som är den första onsdagen i månaden under terminerna, samt vanligtvis två arbetsdagar, en i augusti och en i januari.

Utöver personer som vill vara med i en trevlig styrelse och göra föreningens aktiviteter bättre letar vi specifikt efter någon som vill vara kassör eftersom Sanna efter lång och trogen tjänst skulle vilja arbeta mer med att utveckla andra frågor i styrelsen.

Styrelsen skulle även behöva dig som är odlingsintresserad och vill driva odlingsfrågan i föreningen samt dig som vill arbeta med ungdomsfrågor och hur vi lockar juniorer.

Anmäl intresse eller kom med frågor till Mattias Wacker och Mattias Westermark på valberedning@uppsalaakvarieforening.se
 

Resa till Akvariehelg 2018 i Göteborg, 6-8 april
2018-02-19
Vi blir ett gäng som kommer att åka ner och delta i en helg full av spännande föreläsningar och aktiviteter. De första har redan anmält sig. Ett viktigt syfte med vårt deltagande är att UAF förbereder sig inför värdskapet av detta evenemang 2019. Föreningen stöttar därför de medlemmar som önskar delta i detta arbete genom att sponsra med inträdesavgiften till akvariehelgen i Göteborg (600 kr).

Vi kommer att försöka samordna själva resan till evenemanget när vi vet hur många som vill åka. Läs mer och boka här: http://www.akvariehelg.se/Arbetsgrupp till Akvariehelg i Uppsala 2019
2018-02-19
Nästa vår är det UAF som arrangerar årets akvariehelg och det är dags att komma igång. Därför söker vi nu dig som vill jobba med ett avgränsat projekt och ett tydligt mål. Stödet från Nordiska Ciklidsällskapet är stort, såväl praktiskt som ekonomiskt. Uppgifterna är bland annat att kontakta föredragshållare (Ciklidsällskapet har många bra förslag) och sponsorer, planera mat samt ta fram och sprida reklam. 

Anmäl intresse på info@uppsalaakvarieforening.seHjälp till med loppis 2018
2018-02-19
Vi tänkte ha loppis i vår igen, närmare bestämt den 24 mars. Vill du hjälpa Jan, Jonathan och Kristian att förbereda? Hör i så fall av dig direkt till någon av dem.Storauktionen 2018
2018-02-19
Nu har föreningen en god grundstruktur för hur storauktionerna kan genomföras och vår årliga storauktion har fått ett gott rykte och lockar många säljare och köpare. ”Bra kan bli bättre”! Vill du vara med och fortsätta utvecklingen av föreningens storauktion? Anmäl intresse till info@uppsalaakvarieforening.se.
Tack för denna termin!
2017-12-22
Vi hoppas att ni har haft ett bra år och önskar er ett intressant och akvaristiskt 2018!

julefisk
Höstens månadsmöten
19/9 Garra Rufa - doktorfisken och hur det är att driva fiskspa
Zara från Zoul Fiskspa här i Uppsala kommer och berättar om sin resa från Art Director på UNT till att arbeta med ett 750 liters akvarium fullt av Garra Rufa, kända som doktorfiskar.


17/10 Hur gör du? Diskussionsmöte
Vi tar avstamp i olika exempel och diskuterar följande:
- Hur gör du med ditt vatten? Direkt från kran, beredningar eller osmos?
- Väljer du fisk till akvariet eller akvarium till fisken? 
- Finns det andra alternativ än Julas blästersand och räk-soil till botten?
- Lägger du tid på att hitta biotopriktiga växter eller köper du den som är snygg på mötet?

21/11 Mer info kommer

19/12 Workshop - mer info kommer

Om våra möten
Alla månadsmöten är på Biotopia och vi börjar med fika vid ca klockan 18:30.
Mötet börjar ca klockan 19:00.
Vi håller på tills alla har gått hem, dock senast 22. 
Auktion om inget annat meddelats i förväg.
Kommer du med bil och vill stå på parkeringen kan du ringa Sanna för att få bommen öppnad. Kontaktuppgifter har angetts i medlemsutskicket. Saknar du det så hör av dig!

Höstens auktioner och utflykter
Vi genomför samåkning till följande auktioner under hösten: 
23/9 Killishow och besök på Akvarielagret
7/10 Spånga storauktion och besök på Hornbach
27/10 Örebro storauktion
10/11 Haninge storauktion
1/12 Vår egen storauktion!
12/12 Julmys på Djurhobby

Anmälan sker genom mejl till
aktivitet@uppsalaakvarieforening.se 
eller via facebookgruppen. 

Samåkning innebär att vi åker gemensamt i bil och den som kör får milersättning från föreningen för detta. Minst två medlemmar behövs för att samåkning ska ske och bilen ska stå till förfogande för fler vid behov samt åka till uppsamlingsplats enligt överenskommelse med ansvarig. 

Utöver ovanstående kommer vi även försöka göra en utflykt till, mer info kommer.

Har du några frågor? Maila info@uppsalaakvarieforening.se
Nedan ser du vår Google-kalender. Kopplar du den så missar du inget som händer!
Apistogramma Macmasteri. Foto: Lotta Bjerketorp.

Uppsala Akvarieförening

Är du också intresserad av den fascinerande undervattensvärld som ett akvarium kan utgöra? Varmt välkommen i så fall till en entusiastisk förening där alla är välkomna! Vi träffas regelbundet och lyssnar på intressanta föreläsningar, fikar och umgås.

Du får gärna komma på ett par månadsmöten och "testa" innan du bestämmer dig för att bli medlem.

Att komma på mötena och se vad du tycker kostar inget. Läs mer om att vara medlem här. Vi finns på Facebook. Gå med; deltag i intressanta diskussioner och håll koll på vad som händer.Uppsala Akvarieförening tackar våra sponsorer:

 


Underordnade sidor (1): Arkiv