University of Pitesti

Cisco Networking Academy

Universitatea din Pitești

Formular de înregistrare pentru cursurile CCNA si CyberOps


New! Site-ul principal este in acest moment cisco.feccupit.ro

New! Din toamna 2021 se predau cursurile CCNA (3 semestre) si Cisco CyberOps Associate (1 semestru - securitate cibernetica). Localizare: Corpul T, sala T201.

Anunt: Pentru a participa la cursurile Cisco din semestrul 1, vă rugăm să vă înscrieți folosind formularul de mai sus. Program, Localizare: Corpul T, sala T201.

Anunt: Taxa de participare la cursurile CCNA este de 350 lei/semestru pentru elevi/studentii/masteranzi (700 lei/semestru pentru alte persoane), respectiv 400 lei/persoana pentru cursul de securitate cibernetica (800 lei/semestru pentru alte persoane)), platita in contul Universitatii din Pitesti cu mentiunea "Taxa curs Cisco".

Prezentare cursuri:

Începând cu anul 2020 Academia Universitatii din Pitesti se predau cursurile CCNA (in acest moment la versiunea 7). Inscrierile se pot face prin email care persona de contact a Academiei.

Structura CCNA v7

Cursurile organizate de Academia Locala Cisco a Facultatii de Electronica, Comunicatii si Calculatoare din cadrul Universității din Pitești sub titulatura "Cisco Networking Academy Program" sunt structurate pe 3 semestre, iar durata semestrelor variază intre 1,5 - 3 luni. Ele se desfășoară in Sala Cisco T201, corp T, Str. Tg. din Vale, Nr.1

Incepand cu anul 2021 se preda si cursul Cisco CyberOps Associate de 1 semestru, pentru securitate cibernetica, avand la final tot un examen cu certificare recunoascuta international.

In urma susținerii testelor finale de la fiecare semestru se va elibera o diploma care atesta promovarea cursului.

Dupa promovarea cursurilor sunt acumulate cunoștințele pentru susținerea testului de certificare CCNA (Cisco Certified Networking Associate) la o companie atestata ca Centru de Testare VUE.

Certificarea profesionala CCNA este recunoscuta la nivel international.

Scopul acestor cursuri este de a forma specialiști în domeniul rețelelor de calculatoare, astfel încât cei care termina cursul vor ști sa proiecteze, sa implementeze, sa depaneze și sa asigure funcționalitatea unei rețele de ordin de mărime mica-medie. Laboratoarele practice se efectuează în sala T201 folosind echipamentele din laborator.

Tematica celor 3 semestre este următoarea: Semestrul 1 Introduction to Networks - Introducere în tematica rețelelor de calculatoarele, configurare echipamente de rețea cu laboratoare practice pentru cablare, conectarea unei placi de rețea, configurare router Linux, Cisco, etc. Semestrul 2 Switching, Routing, and Wireless Essentials - Instalare, configurare, administrare switch, router, crearea unei rețele VLAN, configurare rețele wireless, securizarea retelelor LAN, IPv4 si IPv6 si rutarea statica. Semestrul 3 Enterprise Networking, Security, and Automation - liste de control al accesului (ACL), NAT, QoS, configurare conexiune VPN, virtualizarea si automatizarea retelelor de calculatoare, etc.

Cunoștințe necesare: limba engleza (citit) și noțiuni de operare pe calculator.

Cursurile sunt on-line, in limba engleza au un bogat conținut de elemente multimedia (desene, animații, sunet). Testările sunt, de asemenea, on-line, pe site-ul de testări cisco.netacad.com. Dupa fiecare capitol se susține un test, urmând ca în finalul semestrului sa se susțină un test ce cuprinde întrebări din toate capitolele parcurse.