Prvenstvo Univerze v Ljubljani v pikadu 2019/20V biljardnici Kaval v Ljubljani je 26.2.2020 potekal dan družabnih iger v sklopu katerega so se odvila 3 prvenstva univerze v Ljubljani. Študentje so se pomerili v biljardu, pikadu in namiznem nogometu.

Največ prijavljenih je bilo v biljardu. Tekmovanje je potekalo v disciplini ameriška devetka, vsak tekmovalec pa je odigral najmanj dve partiji. Po uvrstitvi med najboljših šestnajst, se je začelo tekmovanje na izpadanje. Videli smo nekaj zanimivih in izenačenih dvobojev. Na koncu se je zmage veselila Ana Gradišnik, študentka Fakultete za socialno delo, ki je v finalu premagala Klemna Šoraka, študenta Pedagoške fakultete z rezultatom 5 : 2. Tretjo mesto sta osvojila Vuk Strugar in Tine Bakan.

V namiznem nogometu smo videli osem ekip, ki so se v prvem delu pomerili v ligaškem sistemu. Najboljše štiri dvojice so se uvrstile v polfinale. Zmagale sta Arjeta kuqica in Anja, ki sta v finalu premagali Klemna Kosa in Žigo Cerarja. V dvoboju za tretje mesto sta bila uspešnejša Gregor Menih in Jan Tomec.

Pri pikadu, kjer so igrali igro 301 na dve zmagi po sistemu »knock out« se je zmage veselil Leon Zajc, ki je v finalu premagal Jana Slejka Ljubišiča z rezultatom 2 : 0.  Tretje mesto je zasedel Jernej Janež.

Fotografije najdete na Facebooku


Biljard:

1.Mesto: Ana Gradišnik

2.Mesto: Klemen Šorak

3.Mesto: Vuk Strugar

3.Mesto: Tine Bakan


Pikado:

1.Mesto: Leon Zajc

2.Mesto: Jan Slejko Ljubišič

3.Mesto: Jernej Janež


Namizni nogomet:

1.Mesto: Arjeta Kuqica in Anja

2.Mesto: Žiga Cerar in Klemen Kos

3.Mesto: Gregor Menih in Jan TomecRezultati v priponki spodaj.

Ĉ
Sportna Zveza,
28. feb. 2020 04:36