ŠPORT LJUBLJANA prvenstvo Univerze v Ljubljani v curlingu 2014/15


Včeraj se je v Ledeni dvorani Zalog odvijalo drugo prvenstvo Univerze v Ljubljani v curlingu. Nastopalo je 16 ekip, ki so igrale po turnirskem sistemu. Nekaj ekip je imelo v svojih vrstah registrirane igralce curlinga, druge so imele izkušnje že iz prejšnjega prvenstva, tretje pa so se prvič spoznale z ledenim igriščem za curling ter kamni. Zmagali so predstavniki Fakultete za računalništvo in informatiko, ki so si nadeli vzdevek Ruby on ice. Za dobro vzdušje pa niso skrbeli le igralci in navijači, temveč tudi pester spremljevalni program, ki smo ga pripravili na Unisportu.


V šestnajstini in četrtfinalu so favorizirane ekipe upravičile naziv, ter se uvrstile v polfinale. Tako kot na prejšnjem prvenstvu pa se je med štiri najboljše uvrstila tudi ekipa Playbe iz Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, ki je lani osvojila srebrno medaljo. Zanimivost te ekipe je, da se njeni člani s curlingom ukvarjajo le ljubiteljsko.

Prvenstvo UL v curlingu

V tekmi za tretje mesto se je
ekipa Playbe ekipi Integralčki iz Fakultete za matematiko in fiziko maščevala za lanski poraz v finalu. Glede na to, da pri Integralčkih igrata tudi dve profesionalni igralki curlinga, so Playbe tako poskrbeli za največje presenečenje turnirja in osvojili bronasto medaljo.

                                                            Ekipa Integralčki - FMF
V finale sta se uvrstili ekipi Ekonomisti iz Ekonomske fakultete in Ruby on ice iz Fakultete za računalništvo in informatiko. Pri obeh ekipah igra kar nekaj državnih reprezentantov, boljša pa je bila ekipa Ruby on ice, ki je osvojila naslov prvaka.Med deset najboljših so se uvrstili še Sildenafil crew iz Fakultete za farmacijo in zasedli 5. mesto, Ekipa ŠS iz Fakultete za računalništvo in informatiko so se uvrstili na 6. mesto, FGG pometači iz Fakultete za gradbeništvo in geodezijo so pristali na 7. mestu, 8. mesto pripada Filozofski fakulteti, 9. mesto so zasedli Achtung die kurwe iz Fakultete za gradbeništvo in geodezijo ter Burgundčki iz Fakultete za šport, ki so se na koncu uvrstili na 10. mesto. Uvrstitve ostalih ekip si poglejte tukaj.
Ekipa Playbe - FGG


Ekipa Ruby on ice - FRI

Foto: Matej Pušnik


Tekmovanje je organizirala Športna zveza Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Curling zvezo Slovenije. Program podpirajo Univerza v Ljubljani, Fundacija za šport, ŠOU v Ljubljani, e-študentski servis in Mestna občina Ljubljana. Medijska partnerja sta Ekipa24 in ŠKL.

Generalni sponzor tekmovanja:
 REZULTATI 


 PREGLED PRIJAV 

 RAZPIS 


Partner tekmovanja:

http://www.curling-zveza.si/
 

Podporniki programa:

 

      

www.ljubljana.si 

Medijski partnerji:

Arhiv rzultatov:

Prvenstvo 2013/14