Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki 2014/15


Letošnje deseto po vrsti Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki je potekalo na Cipru v obalnem mestu Larnaka. Organizatorji tekmovanja - Evropska univerzitetna športna zveza in Ciperska študentska športna zveza - prvenstva se je udeležilo največje število udeležencev v zgodovini prireditve. Slovenske barve je zastopala 4-članska reprezentanca Univerze v Ljubljani.

V nedeljo, 21.6.2015 so se udeleženci EUP poslovili od Cipra in se odpravili na letališče. V moški konkurenci sta Jernej Tomažin in Borut Markovič osvojila 7. mesto. Kaji Turk in Natali Pavić, študentki Filozofske fakultete, je pripadala končna uvrstitev 12. mesta.

 
Evropsko univerzitetno prvenstvo (EUP) je največje evropsko univerzitetno tekmovanje v odbojki na mivki, dogodek je namenjen študentom vseh evropskih visokošolskih zavodov, ki ga organizira Evropska univerzitetna športna zveza. Letošnje prvenstvo je potekalo med 16. 6. in 21. 6. 2015. Več o tekmovanju na http://beachvolleyball2015.eusa.eu/euc2015_beachvolleyball.asp.

Cipersko mesto Larnako bogatijo številne znamenitostmi od vodnih plazov do diha jemajoče panorame. Prepoznali jo boste po obalah posajenimi s palmami, po cerkvi Sv. Lazarusa, po mošeji Hala Sultan Tekke, po akvaduktu in obrambnem zidu iz srednjega veka. Zgrajen je nad ruševinami antičnega mesta Citium, rojstnega kraja antičnega filozofa Zenoja. S 72.000 prebivalci je tretje največje mesto Cipra in sedež stotih izobraževalnih ustanov kot so Ameriška akademija, Larnaka Nager armenska šola in Univerza Aleksandra.

Članice in člani študentskih športnih reprezentanc, ki bodo nastopili na 10. EUP v odbojki na mivki so:

Kaja Turk


21.10.1994

Univerza v Ljubljani

Filozofska fakulteta

Jernej Tomazin


12.4.1994

Univerza v Ljubljani

Ekonomska fakulteta

Natali Pavić


11.1.1996

Univerza v Ljubljani

Filozofska fakulteta

Borut Markovič


30.10.1994

Univerza v Ljubljani

Ekonomska fakulteta

Ana Oblak


spremljevalka

 

 

Organizatorja tekmovanja sta  Evropska univerzitetna športna zveza in Ciperska študentska športna zveza. Naše športnike na Cipru podpirajo Univerza v Ljubljani, Slovenska univerzitetna športna zveza, ŠOU v Ljubljani, Eles, April, Coris, Adriatic Slovenica in medijski partner Ekipa24. 
Organizator tekmovanja:
 
Podporniki programa:

 

        


https://www.coris.si/default.aspx

Zlati partnerji zveze:
Medijski partner:

http://ekipa24.si/clanek/magazin/ob-robu/557b44b9b0bee/dobrodosla-ekipa-sn