arhiv novic‎ > ‎

Zaključek univerzitetnih ligaških tekmovanj v sezoni 2008/09

 
V ćetrtek, 16.4.2009 so potekali finalni dvoboji v vseh univerzitetnih ligaških tekmovanjih.
 
V ŠC Triglav so najboljše fakultetne ekipe odigrale tekme za 1. in 3. mesto v Univerzitetni futsal ligi, v športni dvorani Biotehničnega izobraževalnega cetra 
pa so se ekipe borile za najvišje mesto v Univerzitetni košarkarski ligi in Univerzitetni odbojkarski ligi.
 
Študentke in študenti Fakultete za šport so znova pokazali svojo premoč: zmagali so v štirih od petih ligaških turnirjev.
Monotonost FŠ-jevske premoči so razbili le študenti Biotehnične fakultete, ki so v finalu UKL premagali moštvo Filozofske fakultete 70:55.
 
 
Po uradne tekmovalnem delu smo za vse udeležence univerzitetnih športnih tekmovanj v študijskem letu 2008/09 priredili bogat kulturni program v okviru katerega so potekale podelitve priznanj in nagrad najboljšim študentkam in študentom letošnjih študentskih športnih tekmovanj. Poleg podelitev priznanj za UKL, UOL in UFL so priznanja prejeli tudi najboljši posamezniki v Univerzitetni šahovski ligi in najboljše ekipe v plavanju in badmintonu.
 
 
Pri svečani podelitvi so sodelovali: predsednica ŠZUL prof. dr. Andreja Kocijančič, minister za šolstvo in šport prof. dr. Igor Lukšič, dekan Fakultete za upravo prof. dr. Srečko Devjak, dekan Fakultete za farmacijo prof. dr. Stanislav Gobec, prodekan Filozofske fakultete prof. dr. Andrej Černe, predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani Jernej Štromajer in olimpionik Miroslav Cerar.
 
Nagrade za najboljše študentke in študente so prispevali:
E-študentsksi servis, Beiersdorf d.o.o., Adria media Ljubljana, založništvo in trženje, d.o.o. ter Športna zveza Univerze v Ljubljani.
 
Comments