arhiv novic‎ > ‎

Evropsko univerzitetno prvenstvo v karateju

Na Evropsko univerzitetno prvenstvo, ki bo potekalo med 22. in 25. julijem v Sarajevu, se odpravlja študentka Fakultete za šport Vesna Bezgovšek, ki bo zastopala barve Univerze v Ljubljani.
 
Vesna karate trenira že 10 let, resneje pa tekmuje že približno 5 let (v športni disciplini borbe, kategorija članice - 50 kg).
 
V svoji športni karieri je dosegla že kar nekaj dobrih rezultatov - v Sloveniji je poleg naslova državne prvakinje v svoji kategoriji že drugo leto zapored postala najboljša karateiska med članicami (nad 18 let).
 
Dobre rezultate pa je dosegla tudi na mednarodnem nivoju, kjer je osvojila že naslednje medalje:
 
-2. mesto na CRO OPEN (Rijeka, 11.-12.9.2010) 
-3. mesto Tk-a OPEN (Tuzla, 27.2.2011)
-2. mesto na SLOVENIA OPEN (Laško, 12.-13.3.2011)
-3. mesto na Grand Prix Slovakia (Bratislava, 10.4.2011) 
-7. mesto univerzitetno SP (Podgorica, 15.7.2010)
-3. mesto Zlatni pojas Čačka (Čačak, 10.4.2010)
 
Najbolj pa je ponosna na 5. mesto na članskem evropskem prvenstvu v karateju (Zagreb, 2009) in 5. mesto na Sredozemskih igrah (Pescara, 2009), ki ju šteje kot njena največja uspeha doslej. 
 
Pred odhodom v Sarajevo nam je povedala: "Karate je zelo nepredvidljiv, in tako je napovedovanje rezultatov zelo težko. Lahko si najboljši, pa zaradi premočnih udarcev, ki se kaznujejo s točkami za nasprotnika, izgubiš. Zase lahko rečem, da sem dobro pripravljena, in ob dobri dnevni formi in ugodnem žrebu lahko posežem tudi po medalji. Se pa zavedam, da bo za medaljo potrebno premagati 4-5 tekmovalk, in za vsako borbo se bo potrebno maksimalno potruditi."
 
Za Vesno bomo na Športni zvezi Univerze v Ljubljani tesno držli pesti in čakali na njeno vrnitev. Veliko sreče!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vesna Bezgovšek bo Univerzo v
Ljubljani zatopala v Sarajevu
 
"Za vsako borbo se bo potrebno
maksimalno potruditi!"
 
Comments