Tekmovanje med univerzama

Prehodni pokal za leto 2019 v vitrine Univerze v Ljubljani
V ponedeljek 13.05.2019 se je v Univerzitetnem športnem centu Leona Štuklja v Mariboru odvijalo tradicionalno športno srečanje med ljubljanskimi in mariborskimi študentkami in študenti. Organizatorji tega srečanja so se dogovorili, da se nogometno srečanje iz prejšnjih let nadomesti s srečanji v ženski odbojki, moški košarki in moškem dvoranskem nogometu.

Dogovorjeno je, da srečanje v sodelovanju s športnimi organizacijami, ki na obeh univerzah skrbita za univerzitetni tekmovalni šport organizirata Študentska sveta Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru. Tako je glavni del organizacije kot gostitelj letošnjega športnega srečanja prevzel Študentski svet Univerze v Mariboru.
Športno srečanje sta slovesno odprla prorektorja obeh univerz (prof. dr. Boštjan Botas Kenda iz ljubljanske strani in izr. prof. dr. Urban Bren in mariborske strani).

Športno srečanje se je začelo z cca. eno in pol urno zamudo, saj univerzitetna odbojkarska ekipa zaradi nenadne bolezni (!!!) nekaterih najavljenih igralk žal ni pripotovala v Maribor. Tako so ljubljanski košarkarji in igralci dvoranskega nogometa v nadaljevanju programa morali zmagati na obeh tekmah za osvojitev prehodnega pokala.
Ljubljanski košarkarji so nastopili suvereno in s hitro in kolektivno igro popolnoma nadigrali svoje mariborske nasprotnike in slavili z visokih 76 : 36. Dominirali so v vseh elementih košarkarske igre, tako da je bilo vprašanje o zmagovalcu praktično videno že med ogrevanjem. 

Bolj zanimiva je bila tekma v dvoranskem nogometu - futsalu. Ljubljanski študentje so tekmo bolje začeli in že v prvi polovici prvega polčasa povedli z dvema goloma prednosti. Lahko omenimo, da je bil ravno drugi gol ljubljanskih študentov pravi evro gol, kjer je zastal dih vsem prisotnim v dvorani. V drugem delu prvega polčasa so mariborski študentje prevzeli pobudo in že pred koncem prvega dela igre jim je uspelo rezultat izenačiti na 2 : 2. V drugem polčasu se je odvijala izenačena borba s kar nekaj izrazitih priložnosti za dosego odločilnega zadetka. Več znanja in tudi športne sreče so imeli ljubljanski študentje, ki so sredi drugega polčasa zabili odločilni gol in na koncu tudi z malo sreče vodstvo obdržali do konca in z rezultatom 3 : 2 tako srečanje tudi dobili.

Tako je ljubljanska »ekipa« s skupnim izidom 2 : 1 v zmagah na posameznih tekmah veliki prehodni pokal za leto dni odnesla v vitrine Univerze v Ljubljani.

Moška univerzitetna košarkarska ekipa Univerze v Ljubljani je nastopila v sledeči postavi: Anže Vinazza (FSP), Grega Sajevic (FU), Nejc Butala (FKKT), Bojan Tepić (FU), Tilen Hojč (FU), Peter Košir (FKKT), Gašper Jordan Rojko (FDV), Martin Jakovina (FGG), Jure Ribnikar (FU) in Lovro Fižuleto (FSP).

Moška univerzitetna ekipa dvoranskega nogometa Univerze v Ljubljani je nastopila v sledeči postavi: Sebastjan Tuhtar (FKKT), Jan Kuhar (FE), Denis Lojen (FSP), Aleksander Pinoza (FSP), Karlo Gračner (FSP), Niko Adamič (FSP) in Urban Žohar (FSP).