Peruskurssi

Seuraavat peruskurssit alkavat Kuopiossa ja Joensuussa syksyllä 2019. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan lähempänä syksyä.

Peruskurssilla tarvittava teoriamateriaali:

Peruskurssille ei vaadita aikaisempaa kamppailulajikokemusta tai teräskuntoa, vaan iloinen ja avoin mieli riittävät. Varusteiksi riittävät t-paita, venyvät tai löysät housut (korkeiden potkujen takia) ja juomapullo. Muita varusteita kuten laadukkaita suojia (hanskat, jalkasuojat, kypäröitä) ja potkumaaleja löytyy seuran kaapista harjoituksissa käytettäviksi. Teemme myös pari kertaa vuodessa kimppatilauksen kamppailuvälineiden jälleenmyyjille, jolloin saa halutessaan tarvikkeita edullisesti seura-alennuksella.

Peruskurssimme hinta, 59 euroa on Suomen edullisimpia tapoja harrastaa kamppailu-urheilua pätevässä ohjauksessa. Seurassa pääopettajana toimii kansainvälisen opettaja-arvon suorittanut ja yli 20 vuoden lajikokemuksen omaava Olli Leino. Seurassa harjoittelee ja opettaa satunnaisesti myös moninkertainen maailmanmestari ja maajoukkuevalmentaja Ismo Mäkinen, jolla on myös kansainvälinen opettaja-arvo ja lajikokemusta yli 20 vuoden ajalta. Lisäksi seurassa harjoittelee ja opettaa yli 10 vuoden lajikokemuksen ja kansainvälisen opettaja-arvon omaava Karim Khanji, jolla on taustalla lukuisia SM-mitaleja, Suomen mestaruus ja kokemus seuratoiminnasta useista Suomen seuroista.

Peruskurssin päätteeksi suoritetaan keltaisen vyön koe. Värivöiden vyökoe on Suomen ITF Taekwon-Do ry:n järjestämä tilaisuus, johon osallistumiseen tarvitsee olla Suomen ITF Taekwon-Do liiton lisenssi (32 €, peruskurssin hinta 59€ on laskettu siten, että se sisältää peruslisenssin ilman vapaaehtoisia vakuutuksia). Peruskurssin jälkeen jatketaan muiden seuran harrastajien kanssa samoissa treeneissä.


Jokaisen harrastajan tulee hankkia Sykettä-palvelun palloilu- tai ryhmäliikuntatarra. Palloilumaksu on 15 euroa lukukaudessa ja sillä pääset käyttämään Studentian kuntosalia sekä osallistumaan seuramme harjoituksiin, kun olet seuramme jäsen / peruskurssilainen. Ryhmäliikuntamaksu on 30 euroa ja sillä pääsee lisäksi osallistumaan kaikkiin ryhmäliikuntatunteihin, joita Sykettä järjestää.

Yhteenveto maksuista:

Peruskurssimaksu 27 e +
Suomen ITF Taekwon-Do -liiton vakuutukseton lisenssi 32 e (vakuutuksellinen lisenssi 152207 e) +

Studentian liikuntahallin käyttömaksu 15 e

Lisenssi on voimassa ensi vuoden syyskuulle asti.

HUOM! TÄRKEÄÄ TIETOA TAEKWON-DO -LISENSSISTÄ:

Lisenssi on pakollinen ja se oikeuttaa osallistumaan peruskurssin ja vyökokeen lisäksi Suomen ITF Taekwon-Do-liiton järjestämille leireille, kilpailuihin ja muihin tapahtumiin. Lisätietoa lisenssistä löytyy liiton nettisivuilta.

 

Usein kysyttyä

Miksi harrastukseksi Taekwon-Do?

Nykyaikana on jopa ylitarjontaa liikuntalajeista. Myös harrastusten hinnat ovat kivunneet erikoistuneiden ja eksoottisten lajien myötä. Monet lupaavat
keholle tapahtuvan ihmeitä lyhyessä ajassa ja vieläpä hymy kasvoilla. Taekwon-Do täyttää lupaukset ja vieläpä murto-osall
a hinnasta joka kaupallisiin liikuntamuotoihin harrastajalta uppoaa. Lajina Taekwon-Do on omiaan kehittämään paitsi lihas- ja kestävyyskuntoa, myös räjähtävyyttä, liikkuvuutta, nopeutta, notkeutta ja itsepuolustustaitoja. Lisäksi Taekwon-Doon kuuluu moraalinen ja henkinen ulottuvuus johon pelkkä kuntoliikunta ei ulotu. Näistä esimerkkeinä lajin pääperiaatteet, kohteliaisuus, rehellisyys, uutteruus, itsehillintä ja lannistumaton henki, joita jalostetaan harjoittelun edistyessä. Laji antaa näin eväitä rakentaa tervettä itsetuntoa, vahvaa mieltä ja parempaa ihmistä.

Itsestään ei kuitenkaan tuloksia synny vaikka treenaaminen hyvässä porukassa hauskaa onkin. Tämän takia harrastajalta täytyy löytyä sisäistä motivaatiota. Seuran opettajat ja ohjaajat luonnollisesti ruokkivat tätä vaihtelevilla ja haasteellisilla harjoitteilla joiden myötä harrastaja kasvaa ja kehittyy lajin mukana välillä itsekin yllättyen mitä kaikkea on vuosien varrella oppinutkaan. Enemmistölle seuran tarjoamat harjoitukset ja Suomen lajiliiton runsas leiri- ja tapahtumatarjonta riittää, mutta jos joku innostuukin tähtäämään kilpa-uraan, tähän löytyy valmennustietoa seurasta. Seuramme on kokoonsa nähden pärjännyt niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa menestyksekkäästi. Sekä värivöille että mustille vöille järjestetään niin kansallisia kuin kansainvälisiä kilpailuja liikesarjoissa, ottelussa ja murskauksissa.  Muutaman vuoden harrastettuaan voi myös osallistua maajoukkueryhmän leireille harjoittelemaan Suomen parhaiden harrastajien kanssa, maajoukkuvalmentajien ohjauksessa.Ottelu

Otteluharjoittelu on aluksi itsensä voittamista, sillä alussa kehään astuminen voi jännittää. Ottelun kontaktitaso on kuitenkin kevyt, eli potkut ja lyönnit eivät saa olla läpäiseviä, vaan palautettuja. Etenkin päähän liian kovaa kontaktia ei sallita. Lisäksi opettelemme ottelua vyöarvoille soveltuvalla kovuudella. Taidot ja ottelusilmä kehittyvät nopeasti kun harrastaja oivaltaa rentouden merkityksen ja löytää ottelun hauskuuden. Ottelu onkin lopulta taktiikka- ja älylaji jossa samalla etsitään oman kropan nopeuden äärirajoja. 


En pääse kaikkina kertoina paikoille, onko se ongelma?

Voit osallistua vapaasti silloin kuin ehdit, tosin sekä opettajien että oman oppimisesi kannalta olisi parasta että koittaisit käydä treeneissä mahdollisimman usein. Lajin alkuvaiheessa venyttelyn ja lihashuollon tärkeys korostuu, korkeat potkut kun vaativat pitkäjänteistä työtä tällä saralla. Harjoittelu kaksi kertaa viikossa antaa perusvalmiudet kehittymiselle lajissa, mutta kannattaa tietysti hyödyntää kaikki harjoitusajat ja mahdollisesti sopia vaikka lisäharjoituksia muiden harrastajien keskenkin. Peruskurssille voi tulla mukaan vielä noin kuukausi kurssin alun jälkeen, sopimuksen mukaan mahdollisesti myöhemminkin. Sinun eduksesi olisi kuitenkin tässä tapauksessa, että harjoittelisit motivoituneesti ja kysyisit rohkeasti aina jos uutta asiaa tulee liian nopeasti. 

 

SEURAN OPETTAJIA

Päävalmentaja: Olli Leino 5. Dan

Olli on katkeamattomasti harrastanut lajia vuodesta 1992 lähtien. Mustan vyö hänellä on ollut vuodesta 1996 lähtien, jolloin hän myös aloitti opettamisen Oulussa. Kuopion seuran päävalmentajana hän on toiminut vuodesta 2003. Vuonna 2011 hän sai kansainvälisen opettajan arvon ja lisäksi hän omaa kansainvälisen tuomarin oikeudet. Hän on myös toiminut maajoukkueessa oman kilpauransa jälkeen valmentajana 2013 ja aktiivisesti Suomen ITF Taekwon-Do -liiton toiminnassa, mm. varapuheenjohtajana ja kilpailuvastaavana. Kilpailu-uralta löytyy mitaleja niin kansallisista kuin isoista kansainvälisistä kilpailuista (mm. EM pronssi, World Cup hopea, Eurocup kulta). Olli valmistui liikuntatieteen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta keväällä 2014. Suuntautumisena hänellä oli valmennus- ja testausoppi. Lisäksi taustalta löytyy diplomi-insinöörin tutkinto ja filosofian tohtorin koulutus terveystieteistä. Henkilökuva löytyy Taekwon-Do Life 2/2011 lehdestä.

 

Opettaja: Ismo Mäkinen 4. Dan

Ismo on lajissaan maailman kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä urheilijoita. Parhaat saavutukset Taekwon-Dossa kilpailupuolella ovat maailmanmestaruudet vuosilta 2003, 2005, 2007 ja 2009, sekä Euroopan mestaruudet vuosilta 2003, 2004 ja 2006 liikesarjakilpailuissa. Lisäksi hän on saavuttanut kaksi EM-pronssia ottelussa alle 71 kilon sarjassa vuosina 2004 ja 2005. Koulutukseltaan Mäkinen on kasvatustieteiden maisteri ja parhaillaan ovat menossa terveystieteiden maisteriopinnot ravitsemustieteessä.


Opettaja: Karim Khanji 4. Dan

Karim on harrastanut lajia vuodesta 2003 lähtien. Hän on kolmen seuran kasvatti ja opettanut Taekwon-Doa vuodesta 2010. Kilpailuista paras saavutus on Suomen mestaruus. Seuratasolla kokemusta on kertynyt niin erilaisten tapahtumien, kuten leirien ja kilpailujen järjestämisestä kuin myös näytösryhmän perustamisesta. Karim on koulutukseltaan fysioterapeutti ja terveystieteiden kandidaatti, parhaillaan ovat menossa terveystieteiden maisteriopinnot ravitsemustieteessä. Fysioterapian opinnäytetyönä hän teki Suomen ITF Taekwon-Dolle kehonhuolto-oppaan, joka löytyy täältä.

Apuopettajia: Juho Jormakka 2. Dan, Petrus Marjanen 1. Dan, Teemu Autio 1. Dan, Simo Mölsä 1. Dan (vastuussa Joensuun harjoituksista), Oskari Timonen 1.Dan, Ella Oinonen 1.Dan, Pauli Turunen 1. Dan