Tanúhegyek nyomában teljesítménytúra

2018-tól a túrát a Szent Jakab Zarándok Egyesület és a Magyar Kárpátok Egyesület szervezi.
Főszervezők: Wehner Kristóf és Kohán Balázs
Minden információt megtaláltok a
honlapon.

Ez a honlap csak a 2008-2017 közötti rendezések információit, és főként: emlékét őrzi.

A 2017-es túra talált tárgyai:
- polármellény;
- kardigán;
- _a_ baglyos szatyor;
- babarágóka;
- fémkupicás készlet;
- összecsukható műa. pohár.


A Tanúhegyek nyomában teljesítménytúráról

A rendezvény célja, hogy megmutathassuk Neked ezeknek a különleges hegyeknek a szépségét, megismertessünk a vidék sajátos derűjével és értékeivel. A tanúhegyek térségét a különleges geológia, az építészeti emlékek és a kitűnő bor akár külön-külön is látogatásra érdemessé tennék; a túrák útvonalával igyekszünk ízelítőt adni mindháromból.

A Tanúhegyek Nyomában túrákat 1999 és 2005 között a Velinszky László Természetjáró Sportcsoport rendezte, a Veszprém Megyei Jogú Város Természetbarát Szövetséggel, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetséggel és a Bakony TE-vel karöltve, 40 és 20 km-es (jelenleg 20A) távokon.

2008-tól az Útvonalkövetők Klubja és a Szent Jakab Zarándok Egyesület vette át a rendezés feladatát, és kibővítette a túrát a logikusan adódó 20B távval, majd 2009-ben meghirdette az eredeti útvonalhoz képest teljesen új 10 km-es távot, valamint 2010-től már 15 km-es távra is lehet nevezni.

Köszönjük Nagy Lajosnak, a korábbi főszervezőnek, hogy kitalálta és felépítette a rendezvényt, és lehetővé tette számunkra, hogy folytassuk a rendezés feladatát. Hálásak vagyunk Neki és egész csapatának a sok tanácsért és segítségért.