2011 - Rövidhírek

Továbbra is érvényes állásajánlatunk, mely szerint minden értékes hír és információforrást megfelelő juttatásért cserébe alkalmaznánk akár tartós vagy eseti jelleggel! Elérhetőségünk: info.fnh'kukuc'gmail.com

Nem hivatalos kiegészítés a "Tyrell incidenshez"

Független Nemzetközi Hírportál, 2012. febr. 2. 10:53   [ 2012. febr. 2. 10:53 frissítve ]

Az alábbi információkat nem megerősített forrásunktól kaptuk. Bár a hangszalag eredetére nem derült fény, de a jelzett időszakban tényleg lezárták a repülőteret és a hadsereg teljes hírzárlatot rendelt el. Egy másik magát megnevezni nem kívánó forrásunk szerint valóban eltulajdonították a lefoglalt árukészlet egy jelentős hányadát.


    Ugye hallottak a Tyrell Corp 51es telephelyén történt kis incidensről? Ott a hatóságok fegyvereket foglaltak le. RPG-ket, hozzájuk tartozó gránátokat, időzítőket, C4-eseket, AK 47-es gépkarabélyokat, Föld levegő-rakétákat. Nagyjából ennyit.

     

    Az akció után a lefoglalt dolgokat teherautókra pakolták és a közeli repülőtérre szállították, ahol már egy RAF jelzésű teherszállító várta a rakományt. A rakományt több MI-6 ügynök is kísérte, köztük az is, aki segített lebuktatni a bandát. Ez az ügynök felszállt a gépre a rakománnyal együtt, és Londonba repült. A lefoglalt "termékeket" elkísérte az egyik katonai raktárba, ott betárolták őket, majd mindenki ment a maga útjára. Itt nagyjából véget is érhetne a történet. Ám a mi történetünk itt vett új fordulatot. Az ügynök, aki a fegyvereket beszállította, és lebuktatta a bandát, másnap reggel visszatért hatodmagával. Ő maga öltönyben nyakkendőben, a társai pedig SAS egyenruhában, maszkban. Az ügynök a raktárvezetőjének papírokat mutogatott, melyben az szerepelt, hogy a nyomozás érdekében el kell szállítaniuk a teherautók közül egyet. Az ügynök felment a férfi irodájába, hogy egyeztessen vele, közben a társai lent maradtak a raktárban. Mikor a két férfi felért az irodába, pár másodperc eltelte után tompa puffanásokat lehetett hallani. A raktárvezetője kinézett az irodája ablakán, ahol legnagyobb meglepetésére az őrök hevertek a földön. A kísérők szépen csendben lemészárolták az utolsó őrt is aki az épületben volt. Mikor az ügynökhöz fordult segítségért, az egy pisztolyt nyomott a bal szemébe. A biztonsági kamerákon látszik, hogy még váltanak pár szót. Végül a férfit letérdelteti az ügynök, hátralép hármat aztán  kétszer ad le lövést a férfi fejére. Beültek az egyik teherautóba, majd miután kiálltak vele az épületből, közrefogják két szirénával ellátott bentleyvel. A kapuhoz gurultak, ahol az őrökkel váltottak pár szót, majd közelről őket is kivégezték. Ezután elhagyták a helyszínt.

     

    Mint utólag kiderült, abban a teherautóban amit elvittek, rengeteg robbanóanyag volt. RPG gránátok, C4es és föld-levegő rakéták. A legveszélyesebb cuccokat, amit Ukrajnában lefoglaltak abba a teherautóba rakták. A helyszínelés során, a raktárvezető irodájában megtalálták az MI-6-es ügynök igazolványát az asztalra dobva. Az igazolványra vérrel ez volt írva: " "C U H". A vér az ügynöké volt.

Hivatalos nyilatkozat a Moldáv "Tyrell incidensről"

Független Nemzetközi Hírportál, 2012. febr. 2. 10:44

A nyomozás lezártával végre megérkezett a hivatalos állásfoglalás a sokak fantáziáját megmozgató incidensről, melyet a Moldáv-Ukrán határ közelében zajló hadgyakorlat hátterében sejtettek.

2011.11.05-én, egy fegyvercsempész társaságot tartóztatott le egy, a Moldáv - Ukrán határon gyakorlatozó angol katonai egység.

Az Ukrán kormány kérésére indítottak akciót, a Tyrell corp. telephelyén, a hajnali órákban. Sikeresen elfoglalták és biztosították a területet, melyre nagy szükség is volt, ugyanis az utána következő átvizsgálás során nagy mennyiségű fegyvert találtak az akcióban részt vevő katonák. Kézifegyverek, vállról indítható föld-levegő rakéták, közepes hatótávolságú föld-föld rakéták mellett, tömegpusztító fegyvereket is rejtettek a raktárépületek.

A lefoglalt fegyverek biztonságba helyezése után, az angol csapatok, átadták a telephely őrzését az Ukrán hatóságoknak. A tárgyi bizonyítékból hamar kiderült, hogy a cég egyik alkalmazottja, Mihail Chekov volt a fegyverüzletek hátterében.

A cég ügyvezetője, Petr Kobzov, mit sem sejtett az egészről, a fegyverekről mint filmforgatási kellékekről tudott. Természetesen a vizsgálat során teljes mértékig együtt működik a hatóságokkal. A cég alkalmazottjait, a kihallgatás követően, szintén szabadon engedték.

A késő délutáni órákban lefoglalt török kamion sofőrjét is tisztázták, így ő is szabadon távozhatott, a teherautóját, az átvizsgálást követően, természetesen a lefoglalt fegyverek nélkül átvehette.

További robbanások a Nistru partján.

Független Nemzetközi Hírportál, 2011. nov. 7. 7:54   [ 2011. nov. 7. 7:56 frissítve ]


Eddig 2 halottja és közel 15 sérültje van az ukrajnai Lyadova település közelében bekövetkezett detonációnak, amit feltételezhetően egy propángázszállító kamion felborulása okozott - jelentette helyi forrásokra hivatkozva az ukrán média hétfőn.

Az eset a Nistru folyó ukrán partjainál, november 6-án az éjjeli órákban történt. Becslések szerint körülbelül tizenötezer liter rakomány robbant fel és rombolt le épületeket, repített a levegőbe közelben álló gépkocsikat.


Helyszíni jelentések szerint mintegy fél futballpálya nagyságú területen az épületeknek csak a falai maradtak meg. Egy szomszédos gabonaraktár és egy lakóház súlyosan megrongálódott, 3 kilométeres körzetben betörtek az ablakok.

Az eset helyszínérn hatalmas krátert, romokat, betongerendák törmelékét látni. A mentők a romoknál élő emberek után kutatnak. Mivel a robbanás a határhoz közel történt, így a civil média kizárásával zajlik a nyomozás.

Egyes feltételezések helyi csempészek üzemeltettek egy illegális gázelosztó telepet, ahol a biztonsági szabályok figyelmen kívül hagyása okozhatta a tragédiát.

A hivatalos források cáfolták, hogy az esetnek bármi köze lehetne a napokban a közelben zajló Moldáv-Brit közös hadgyakorlathoz.

Merénylet Moldáviában!

Független Nemzetközi Hírportál, 2011. nov. 4. 6:32

Október 27-én, helyi idő szerint 18:36-kor robbantásos merénylet történt az Ukrán-Moldáv határ közeli Naslavcea település külvárosi részén. Személyi sérülésekről nincs tudomása a hírügynökségnek, vélhetően a gépkocsiba rejtett pokolgép nem a tervezett időpontban robbant fel. Az anyagi kár jelentős, és a közeli Nistru folyó védőgátja is megsérült, így az elmúlt idők heves csapadékától felduzzadt víz elöntötte a közeli brit katonai támaszpontot.

Egy szélsőséges helyi csoport vállalta magára az akciót, ezzel tiltakozva az idegen katonák jelenléte ellen. Már korábban is voltak megmozdulások a Royal Army itt állomásozó erőik ellen, melyet a meg nem erősített gyanúk szerint a környéki csempészbandák szítottak.

A hivatalos álláspont szerint a merénylet nem okoz fennakadást a napokban megrendezésre kerülő hadgyakorlat menetében.

Zavaros a kínai tea Angliában?

Független Nemzetközi Hírportál, 2011. nov. 4. 6:18

A GVH által 7 milliós bírsággal sújtott Tyrell Corpration a kínai gyógynövénytermékekre vonatkozó új szabályozás hazai alkalmazását sürgeti. Megtámadták a határozatot is.

A napokban a sajtóban megjelent híradások szerint az Tyrell Corp. által 2005, 2006 és 2007 folyamán adott, az általa forgalmazott teák és a teakeverékek gyógyhatására vonatkozó egyes tájékoztatásai a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megítélése szerint alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére, ami miatt a vállalkozásnak 7 millió forint bírságot kell fizetnie.

Az eljárás még nem fejeződött be, az Tyrell Corp. továbbra is kitart álláspontja mellett és  keresettel támadta meg a GVH határozatát, ugyanis a hagyományos orvoslási rendszerek, így a kínai orvoslás által is alkalmazott gyógynövényekből készült gyógynövényi teák hazai besorolása jelenleg nem egyértelmű, nemcsak a gyártók, hanem a szakhatóságok számára sem - hívja fel a figyelmet közleményében az Tyrell Corp.

Az Európai Bizottság legutóbbi jelentése az élelmiszerek és a gyógyszerek közötti új kategória bevezetésének szükségességére hívta fel a figyelmet, ami fontos előrelépést jelenthet többek között a hagyományos kínai orvoslásban (TCM) használt gyógyteák szabályozásával kapcsolatban. Az Európai Unió Bizottsága által a hagyományos növényi gyógykészítmények meghatározása kapcsán készített legutóbbi jelentésben  szereplő egyik javaslat, az úgynevezett egyedi követelmények bevezetése lehetővé tenné, hogy a Nyugat-Európában már több éve, akár évtizede engedélyezett és használt gyógytermékek – a minőség, a biztonságosság és a hatékonyság elveinek megőrzése mellett – hasonló elbírálásban részesüljenek az unió fiatalabb tagállamaiban is
Angliában azonban a gyógynövényekből készült termékek nem minősülnek sem élelmiszernek, sem gyógyszernek, ezért a jelenleg hatályban lévő szabályozások sok esetben nehezen értelmezhetők – például a hagyományos kínai orvoslásban rendszeresen használt gyógyteák esetében. A TCM által alkalmazott gyógynövények nagy részének besorolása – a megfelelő szabályozási háttér hiányában – akadályokba ütközik - írja az Tyrell Corp.
A jelenleg Angliában hatályban lévő, a hagyományos kínai orvoslást érintő szabályozás nem veszi figyelembe a legfrissebb Európai Uniós jelentéseket, irányelveket. Éppen ezért sürgető a szabályozás harmonizációja az Európai Uniós előírásokkal, melyre az
Tyrell Corp. már korábban is felhívta a figyelmet - olvasható a cég közleményében.

Ismét online!

Független Nemzetközi Hírportál, 2011. nov. 4. 6:07

Az elmúlt időszakban az FNH-t ért támadások és ellehetetlenítési kísérletek sorát értük meg. Azonban mind a pénzintézetek politikai hátterű bojkottja, mind a szerkesztőség tagjainak kilétét felfedni kívánó - a jelek szerint kormányközeli - hackerek munkája eredménytelennek bizonyult.

Így most ismét friss hírekkel és információkkal állunk a nagyközönség rendelkezésére.
Mert "Az információ szabad!"

Terrocselekmény Londonban!

Független Nemzetközi Hírportál, 2011. okt. 11. 13:46

Hatalmas robbanás rázta meg London belvárosát kedd délelőtt. A detonációban több ember életét vesztette, rengeteg súlyos és könnyebb sérült is van, többek közt egy rendőrautó és egy kórházba tartó rabszállító kocsi is porrá égett, közölte a helyi rendőrség.

A helyszínelést nehezíti és a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy több fosztogató banda is megjelent a környéken. A biztonsági erők e percekben próbálják lezárni a környéket, s csak ezt követően kezdődhet meg a helyszínelés és az áldozatok azonosítása.

Egyelőre még nem állapították meg a robbanás okát, azonban meg nem erősített hírek szerint egy szélsőséges terrorista csoport keze van a dologban.

Breaking news! (Kém-e a SASfészekben?)

Független Nemzetközi Hírportál, 2011. szept. 14. 4:03   [ 2011. szept. 14. 4:10 frissítve ]

A szerkesztőségünkbe érkezett rossz minőségű videófelvétel az ismeretlen beküldő állítása szerint a napokban elfogott kémnő egyik korábbi zsarolási akciójáról készült. A felvétellel kapcsolatosan portálunk rövidesen felveszi a kapcsolatot az angol hivatalos szervekkel, hogy megerősítik avagy cáfolják-e a videó valódiságát.


Vajon elképzelhető-e, hogy egy bűnszervezet tevékenykedik szabadon az országban? A felvétel tanúbizonysága szerint, egyértelműen látszik, hogy nem egy ember magánakciójáról van szó...

Kémek a SASfészekben?

Független Nemzetközi Hírportál, 2011. szept. 14. 3:55

Magát megnevezni nem kívánó forrás szerint lehetséges kémet fogtak el a Brit biztonsági erők Fort Williemben – írja a National Post. A hatóságok gyanúja szerint a feltételezett kém, hírszerző akció vagy merénylet végrehajtására készülhetett.


A Brit biztonsági erők a péntek éjszakai órákban Fort Williemben egy 24 éves, Ukrán származású nőt vettek őrizetbe – jelenti a National Post. A fiatal nőt súlyos bűncselekmény előkészítésével vádolják. Szemtanúk jelentése szerint a fiatal nő egy hegymászó csoporthoz csatlakozott, amikor a nemzetbiztonsági hatóság emberei villámgyors akció keretében őrizetbe vették. A helyszínen tartózkodó civilek közül senki nem sérült meg bár a művelt komoly riadalmat keltett.  Meg nem erősített jelentések szerint a kiránduló csoportban több szabadságát töltő katona is volt.


Több mint két hónapja tart a gyanúsított megfigyelése, mondta el a kormány szóvivője vasárnap délelőtt, arról azonban nem árult el részleteket, hogy mi lehetett a pontos célja a fiatalasszonynak.

A Brit hatóságok úgy vélik, hogy a múlt héten Fort Williemben kémkedés vádjával őrizetbe vett nő az orosz külföldi hírszerző szolgálatnak dolgozik - derült ki egy hétfőn nyilvánosságra hozott kormánydokumentum szerint.


A National Post című Brit lap szerint az illető, aki angol álnévvel utazott az országba, az orosz SzVR külföldi hírszerző szolgálatnak dolgozott. Múlt héten pénteken éjszaka, Hotel Banevie parkolójában fogták el egy olyan, ritkán és csak súlyos esetekben használt eljárás keretében, amely lehetővé teszi a Brit hatóságoknak, hogy letartóztassák és bebörtönözzék a biztonsági kockázatot jelentő személyeket.

Urániumot foglaltak le Moldáviában

Független Nemzetközi Hírportál, 2011. jún. 30. 12:03

Chisinau – Őrizetbe vettek hat moldáv állampolgárt, akik urániumot akartak eladni egy afrikai országnak.

A gyanú szerint összesen 1,8 kilogramm mennyiségű, 235-ös izotópszámú uránt kívántak továbbadni egy meg nem nevezett- ám feltehetőleg észak-afrikai- államnak.

A leggyakoribb fajtája az urániumnak, a 238-as izotópszámú, ám az erőművekben és a fegyverek gyártásához is a most lefoglalt típust használják, mely jóval ritkább.

Március óta figyelték a csapatot, és a moldovai fővárosban hevert az anyag az egyik csempész lakásán már hetek óta. A nyomozók viszont- akik közt amerikai és német szakemberek is voltak- kivártak, hogy megtalálják a vevőt is.

Egyelőre nem világos, honnan szerezték az urániumot a gyanúsítottak. Egyes információk szerint feltehetőleg Oroszországból.

Forrás: http://nepszava.com/2011/06/vilag/uraniumot-foglaltak-le-moldaviaban.html

1-10 of 14