2013.04.15. - Halál a sivatagban

Független Nemzetközi Hírportál, 2013. ápr. 19. 17:13   [ 2013. ápr. 19. 17:23 frissítve ]
A sivatagban angol ENSZ katonák négy felismerhetetlenségig roncsolódott holttestet találtak az Egyiptom-Líbia határszakaszon. A hozzávetőleg egy-másfél napos tetemeket a helyi élővilág és szélsőséges időjárás már alaposan kikezdte.

A határszakasz egy közeli része

A ruházatuk alapján megállapították, hogy nagy valószínűséggel azonosak a napokban a környéket járó Habithi törzs emírjének fiával - Juszuffal - és három fős kíséretével (Ed Husszein, Sharif és Ahmed).

A testek sérülései robbanóanyagtól származnak, vélhetőleg egy a régebbi háborúkból visszamaradt aknára léphettek. Az áldozatoknál semmilyen értéket vagy személyes tárgyat nem találtak, így felmerült a gyilkosság, vagy a hullák kifosztásának lehetősége is. Helyi források szerint az emír fia feleséget keresett, és ezáltal kecsegtető célpont lehetett a törzsi szokásoknak megfelelően, értékes ajándékokat szállító csoport.

Meg nem erősített információk szerint azonban vallási vagy családok közti ellenségeskedés is lehetett a vérontás hátterében, melyet - egy a közelmúltban napvilágot látott - környékbeli újságokban megjelent hirdetés is igazolni látszik.

Az Aljamahiria újság által is lehozott hirdetés

Egy tudósítónk szerint a helyi vallási vezető a következő szavakkal kezdte a szokásos pénteki ima előtti khutbát:
A mélysivatagban bizonytalan hírek járnak egy kis csoportról akik az emír nevében megkérték Omar Abu Hassan Al Quariyah Ibn El Szaleh sejk lányának kezét majd nyomuk veszett.... A hírek azt is mondják, hogy ezek az emberek hitetlenek voltak, akik kihasználták a sejk védelmét és vendégszeretetét. Allah a megmondhatója, hogy mit műveltek a Seitán nevében.... A beduinok szíve megfordult...

A konspirációs teóriáknak kedveznek azok a helyi információk, melyek szerint a haláleseteket megelőző napokban több alkalommal is távoli fegyverropogás zaja hallatszott a közeli fennsíkról. A térségben többen állították, hogy a hajnali órákban még egy alacsonyan szálló légijárművet is hallani véltek, mely kivilágítatlanul közlekedett...
Comments