• Nieuwe boeken deze herfst

  Het zijn drukke tijden in de uitgeverij. Deze herfst staan er twee boeken op stapel. Over De hoer van Horatius heb ik u al bericht; de vormgever legt er de laatste hand aan en er wordt druk onderhandeld met drukkerijen. Verschijnt deze herfst!

  Te midden van al deze bedrijvigheid zijn we ook druk, druk, druk met de redactie van een heel ander boek: Achter mijn voordeur is het waargebeurde verhaal dat Truusje van Zanten schreef met veel lef en moed, maar vooral met oneindig veel doorzettingsvermogen.

  Hoe ze als jonge vrouw viel voor de verkeerde man en hoe ze met haar twee kleine kinderen slachtoffer werd van huiselijk geweld. Truusje vertelt haar verhaal chronologisch vanaf de eerste ontmoeting tot aan het afscheid en de lange, spannende en onzekere tijd daarna. De lezer wordt meegenomen in een bizarre strijd waarin de rol van jeugdzorg, slachtofferhulp, politie en tal van andere instanties niet altijd goed te duiden is.

  Naarmate het boek vordert, wordt Truusje onverzettelijk. Voor haar eigen welzijn, maar vooral en bovenal voor dat van haar kinderen, gaat ze de strijd aan met de instanties. Hier en daar vindt ze gehoor. Obstakels worden overwonnen, ze mag werken in een sociale werkplaats, ze lost beetje bij beetje al haar schulden af, maar de dreiging van haar gewelddadige man hangt als een zwarte wolk boven het verhaal. De uitkomst is onzeker. Hoe zullen haar kinderen zich ontwikkelen?

  Truusje schreef dit schrijnende verhaal om het te kunnen delen met de wereld. Niet alleen met alle andere slachtoffers van huiselijk geweld, die veel wijze lessen in het boek zullen vinden, maar ook om de vele instanties, die zich met haar zaak bezighielden, een spiegel voor te houden. Het boek is geen aanklacht, het is een verslag, dat pijn doet en hoop biedt. En het leest als een trein.

  Truusje heeft ook aangegeven dat een deel van de opbrengst ten goede zal komen aan Stichting Slachtofferhulp.

    Truusje van Zanten                                                                                            Foto: Dineke Arts
  Posted Sep 21, 2015, 7:08 AM by Uitgeverij Terebint
Showing posts 1 - 1 of 48. View more »


                                   Sit down and talk / Joost Nillissen

WAT LEEST U?

 • Fadoek, Willie, Bep en andere dierenverhalen uit Andalusië / Berend Vroom - Korte verhalen    - Andalusië, Spanje- boerenbedrijf voor beginners en doorzetters- warm aanbevolen.Ik kwam hem laatst tegen bij een reünie. Ik herkende hem meteen en hij mij. Bijna vijftig jaren ...
  Posted Oct 12, 2015, 6:56 AM by Uitgeverij Terebint
Showing posts 1 - 1 of 47. View more »