Szeretettel köszöntök minden Kedves Látogatót!

A nevem Viszkok András, foglalkozásomat tekintve tanár vagyok. Hivatásom mellett immár 35 éve az UFO-jelenség lelkes kutatójaként tevékenykedem. Egyike vagyok azon szakembereknek, akik a rendszerváltás első éveiben letették a magyar UFO-kutatás alapjait. Kutatói munkásságom, valamint Colman von Keviczky ezredes emlékének ápolásában kifejtett tevékenységem elismeréseképpen 2013-ban Pax Galacticana Díjban részesültem. 
Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljam honlapomat, ahol nem csak eddigi pályafutásomról olvashatnak, hanem heti rendszerességgel friss UFO-hírekkel is találkozhatnak a Kedves Látogatók.


Tisztelettel várom az ufókkal kapcsolatos bejelentéseiket, észrevételeiket, javaslataikat:

ufohungary@gmail.com


LEGFRISSEBB HÍREK


30 év az Ufómagazinban

Az Ufómagazin legfrissebb számában egy rövid cikkben méltatták a Kondorosi UFO Adatbank harminc éves munkáját. Köszönöm! :)
Exopolitikai Konferencia 

Ha a COVID is úgy akarja, ismét találkozunk Újpesten. :)
30 éves a KUFOA

2021. január 24-e különösen kedves számomra, ugyanis kereken 30 éve (!!!) alapítottam meg a Kondorosi UFO Adatbank (KUFOA) "hangzatos" névre keresztelt (ma már nem létező) kutató szervezetemet. Regionális kutatásokra specializálódtunk egy olyan korszakban, amikor az emberek még nyíltan mertek beszélni az általuk észlelt azonosítatlan légköri anomáliákról és egyéb furcsaságokról. Később mint bejegyzett civil szervezet nevet változtattunk, de a célkitűzés mindvégig ugyanaz maradt. Sok minden történt velünk, pl. tagjai lettünk a Colman von Keviczky ezredes által létrehozott és vezetett   ICUFON (New York) szervezetnek,  a RYUFOR Hálózat tagszervezeteként két rendkívül sikeres konferenciát rendeztünk és több száz esetet vizsgáltunk ki.A KUFOA tagjai 2000-ben: Viszkok András, Gyurcsán Tibor, MAnyi néni, Török Zsolt és Lantos László.

 Ezúton szeretnék köszönetet mondani -a teljesség igénye nélkül- Manyi néninek, Tóth Áginak, Gyurcsán Tibinek, Lantos Lacinak, Hornok Matyinak, Ladnyik Petinek, Török Zsoltinak, Farkas Beatrixnak, a kondorosi Könyvtár egykori munkatársainak, Kondoros Nagyközség (Város) Önkormányzatának (akik egykor anyagilag segítették a munkánkat) és mindenkinek, aki az elmúlt három évtizedben így vagy úgy, de részt vett szervezet munkájában.A Fáklya Rádió vendége voltam...

Hajósi Péter és Miskolci László barátaim meghívásának eleget téve 2020. augusztus 10-én a Fáklya Rádió vendégeként a gyermekeltérítésekről beszélgetünk. Köszönöm a meghívást,nagyon jól éreztem magam. :)


Műsor közben (Peti, Laci, Benji és én)...
 

Végre kezemben tarthattam a legendás fáklyát :)

A műsor az alábbi linken hallgatható meg:

 


Előadás Egerben, 2020. szeptember 12.

Az elmaradt egri előadásom 2020. szeptember 12.én lesz bepótolva Egerben, ha a járványhelyzet ezt lehetővé teszi. 
Mindenkit szeretettel várok! :)
30 éves az Ufómagazin 


Az Exopolitikai Konferencián a rendezvény előadói és résztvevői emléklappal köszöntötték a 30 éves Ufómagazin főszerkesztőjét, Pusztay Sándort.

"Veszélyben a Föld" - Exopolitikai Konferencia 

2019. november 02.


Az utóbbi évek legjobb Exopolitikai Konferenciáján vagyunk túl. Teljesen megtelt a színház -és konferencia terem, ahol nagyszerű előadásokat hallgathattak meg a résztvevők. Köszöntöttük a 30 éves (!!!) Ufómagazint is. Remek nap volt, hatalmas köszönet a mindig csodás közönségünknek! :)
Exopolitikai Konferencia - 2018. november 03.

Képes beszámoló:

Pusztay Sándor

Viszkok András

Éles István

Heikki Kulju (Finnország - FUFORA)

Jaakko Närvä (Finnország - FUFORA)


Knoll Gyula repülőezredes

A finn ufókutatók köszöntése:

Pax Galacticana-Díj átadása Máté Imrének:Beszámoló a finnországi UFO szemináriumról


A finn FUFORA kutatószervezet 2018. szeptember 8-9-én Tampere-Lautsiában tartotta meg a szokásos évi ufó szemináriumát, amelyre idén három magyar kutató is meghívást kapott. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Ufó Kutató Szövetséget Kalmár János elnök képviselte, rajta kívül Éles István és Viszkok András kutató tartott előadást.
A jelentős médiaérdeklődés mellett zajló kétnapos rendezvényen a magyar delegáción kívül több mint száz finn, svéd és észt érdeklődő vett részt, és ismerkedett meg az ufó kutatás legújabb eredményeivel. 
A magyar kutatók előadásait kiemelt figyelem kísérte. Kalmár János az intelligens tervezésről, Éles István a meditációk során feltárt lélekvándorlásról és a földönkívüliek tevékenységéről beszélt, Viszkok András pedig a magyar ufókutatás történetéről, valamint a gyermekeltérítésekről számolt be a közönségnek.
A rendezvény egyik érdekessége volt, hogy külön teremben a közeli találkozást átélt személyek vitathatták meg az eltérítések során megtapasztalt élményeiket.
A meghívás a szakmai kapcsolatok ápolását is szolgálta. A finn szervezet vezetőségével folytatott megbeszélés során mindkét fél jelezte az együttműködési szándékát. Ennek első állomásaként Heikki Kulju elnök, valamint Jaakko Narva és Strausz József elnökségi tagok novemberben Budapestre érkeznek, hogy előadóként részt vegyenek az Ufómagazin által rendezendő Exopolitika Konferencián. A szemináriumon részt vett Kiss Dominik és nagymamája, akik kizárólag a rendezvény miatt utaztak ki Finnországba. Köszönjük! :)
Fotó: Viszkok András és Éles IstvánMegtisztelő figyelmesség

Kutatótársaimmal egyetemben külön oldalon mutatták be eddigi kutatói pályafutásomat finn Yhteys (Kapcsolat) szaklapban. Köszönet érte! :)
Globalizált világ - Nemzetközi Exopolitikai Konferencia Budapesten


Az Ufómagazin november konferenciája izgalmasnak ígérkezik, mivel neves előadók érkeznek többek között Finnországból, az Egyesült Államokból és Szlovákiából. A részletes programról hamarosan beszámolunk.
UFO hírek

 • 30 éves a KUFOA 2021. január 24-e különösen kedves számomra, ugyanis kereken 30 éve (!!!) alapítottam meg a Kondorosi UFO Adatbank (KUFOA) "hangzatos" névre keresztelt (ma már nem létező) kutató szervezetemet. Regionális kutatásokra specializálódtunk egy olyan korszakban, amikor az emberek még nyíltan mertek beszélni az általuk észlelt azonosítatlan légköri anomáliákról és egyéb furcsaságokról. Később mint bejegyzett civil szervezet nevet változtattunk, de a célkitűzés mindvégig ugyanaz maradt. Sok minden történt velünk, pl. tagjai lettünk a Colman von Keviczky ezredes által létrehozott és vezetett   ICUFON (New York) szervezetnek,  a RYUFOR Hálózat tagszervezeteként két rendkívül sikeres konferenciát rendeztünk és több száz esetet vizsgáltunk ki. Ezúton szeretnék köszönetet mondani -a teljesség igénye nélkül- Manyi néninek, Tóth Áginak, Gyurcsán Tibinek, Lantos Lacinak, Hornok Matyinak, Ladnyik Petinek, Török Zsoltinak, Farkas ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2021. febr. 2. 0:20
 • A Fáklya Rádió vendége voltam Köztudott rólam, hogy lassan egy évtizede gondosan kerülöm a médiaszerepléseket. Most azonban kivételt tettem, Hajósi Péter és Miskolci László barátaim meghívásának eleget téve 2020.  augusztus 10-én a Fáklya Rádió vendégeként a gyermekeltérítésekről beszélgetünk. Köszönöm a meghívást,nagyon jól éreztem magam. :)
  Létrehozta: Viszkok András, 2020. aug. 12. 5:07
 • UFO szeminárium Finnországban A finn FUFORA kutatószervezet 2018. szeptember 8-9-én Tampere-Lautsiában tartotta meg a szokásos évi ufó szemináriumát, amelyre idén három magyar kutató is meghívást kapott. A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Ufó Kutató Szövetséget Kalmár János elnök képviselte, rajta kívül Éles István és Viszkok András kutató tartott előadást.A jelentős médiaérdeklődés mellett zajló kétnapos rendezvényen a magyar delegáción kívül több mint száz finn, svéd és észt érdeklődő vett részt, és ismerkedett meg az ufó kutatás legújabb eredményeivel. A magyar kutatók előadásait kiemelt figyelem kísérte. Kalmár János az intelligens tervezésről, Éles István a meditációk során feltárt lélekvándorlásról és a földönkívüliek tevékenységéről beszélt, Viszkok András pedig a magyar ufókutatás történetéről, valamint a gyermekeltérítésekről számolt be a közönségnek.A rendezvény egyik érdekessége ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2018. szept. 18. 11:15
 • Magyar UFO kutatók előadása Finnországban Az a megtiszteltetés ért, hogy a finnországi FUFORA kutatószervezet vezetősége Éles István valamint Kalmár János kutatótársam mellett engem is meghívott a Tamperében tartandó UFO Konferenciájukra. Szeptember 8-án 15 órától a magyar UFO kutatás történetéről fogok előadást tartani.
  Létrehozta: Viszkok András, 2018. aug. 8. 5:47
 • Határtalan Világ - Exopolitikai konferencia Három év után újra meghívást kaptam az Ufómagazin őszi konferenciájára, ahol rajtam kívül előadást tart többek között Miskolci László, Hajósi Péter, Éles István, Dr. Egely György, Nemere István, Csefkó Pál és még sokan mások.Én az UFO-kutatás új trendjeiről tartok előadást. :)
  Létrehozta: Viszkok András, 2016. okt. 6. 12:09
 • UFO előadás Gyomán - beszámoló Közel három év kihagyás után (amely elsősorban annak volt köszönhető, hogy egy ideig „elment a kedvem” a kutatásoktól) Knoll Gyula repülőezredes barátommal ismét ufó-témájú előadást tarthattam, mégpedig Gyomán. A meghívást Gál Imrének köszönhettük, és mi tagadás, nagyon jól esett, hogy meginvitált minket az idén 26 éves Galaktika Baráti Kör rendezvényére. Ráadásul ez a legjobbkor jött, hiszen év elején ismét könyvírásra adtam a fejem, és ez pozitív energiák sokaságával vértezett fel. Már évek óta nem élveztem ennyire az írást, és az előadásra való felkészülés is magával ragadott, hiszen a „visszatérést” nem lehetett félvállról venni. Volt mit mondanom… Csak az okozott problémát, hogy egy témát boncolgassak, vagy esetleg több részterületről nyújtsak tájékoztatást? Az utóbbit választottam, így hat különböző kutatási terület eredményeit ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2016. jún. 15. 12:10
 • UFO előadás Gyomán: Knoll Gyula repülőezredes, Viszkok András kutató Sok szeretettel várunk Minden Kedves Érdeklődőt 2016. május 28-án Gyomán, ahol az UFO-kutatás múltja, jelene és jövője lesz a terítéken. :)
  Létrehozta: Viszkok András, 2016. ápr. 19. 13:31
 • Knoll Gyula előadása Fonyódon Gyula Bácsi mindenkit sok szeretettel vár a fonyódi előadására! :)
  Létrehozta: Viszkok András, 2016. ápr. 8. 6:31
 • Idegenek? Ufókról komolyan - előzetes Már csak egy hét, és megjelenik a magyar UFO-kutatás leg(el)ismertebb szakértőjének, Sós Tibornak a legújabb könyve. A szerző internetes elérhetősége: https://www.facebook.com/Idegenekr%C5%91l-224089064600634/?fref=tsA könyv beharangozója meghallgatható az interneten, íme:
  Létrehozta: Viszkok András, 2016. márc. 13. 15:43
 • Hamarosan megjelenik Sós Tibor új könyve Új könyvvel jelentkezik Sós Tibor, a magyar UFO-kutatás legendás alakja. A Pax Galakticana Díjas szegedi kutató hamarosan megjelenő, "Idegenek?" címet viselő kötetéből megtudhatjuk azt is, hogy az idegen lények miért nem akarják a nyílt kapcsolatfelvételt az emberiséggel?
  Létrehozta: Viszkok András, 2016. febr. 15. 12:24
 • Rod az égen? Egy snowboardos titokzatos felvétele... Különös filmfelvétel járta be a világot, amelyet egy snowboard-os készített az ún. GoPro My Action Cam segítségével a Colorado állambeli Aspenben. Az eredeti felvételen jól látszik, hogy 2 perc 13 másodpercnél egy hatalmas, vonalszerű alakzat jelenik meg a képen, és ettől kezdve egy helyben lebeg az égen. A film nagyon jó minőségű, így most kivételesen nem egy elmosódott alakzatot láthatunk, hanem egy valóban éles objektumot, amely 3 perc 20 másodpercnél tűnik el a hegy takarásában. Amennyiben a felvétel hamisítvány, akkor az igazi mestermunkával állunk szemben, hiszen a snowboard-os mozgásához hozzáigazítani a szerkezet térbeli elmozdulását nem két perces "mutatvány". Véleményem szerint a filmen egy hatalmas rod látható. Az eredeti videó - UFO 2 perc 13 másodperctől
  Létrehozta: Viszkok András, 2016. febr. 7. 9:02
 • Gömb alakú anomália a fotón - Lakihegy 2015. 12. 29. Ezt a különös, gömb alakú anomáliát Sz. Péter szigetszentmiklósi lakos örökítette meg a lakihegyi adótoronynál, miközben a lemenő napról készített fotót 2015. 12. 29-én. „A fotó elkészülte után kíváncsiságból rögtön megnéztem. Szemet szúrt a nem oda illő látvány, és arra gondoltam, hogy ez csak valamilyenféle optikai csalódás lehet!? Ezért ellenőrzésképpen szinte azonnal készítettem egy második fotót is. Később mikor otthon a két fotót megnéztem, akkor a második képen a jelenség már más formában talán kissé nagyobbnak, és nap másik oldalán volt látható. A tojásformának csak a felső részét (szivárványszerűen) lehetett látni és abból is csak a külső peremét. A középpontban továbbra is ott volt a fehér színű kör ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2016. febr. 7. 8:18
 • Globális Világ - áprilisi konferencia ajánló 2016. április 2-án az Újpesti Gyermek -és Ifjúsági Házban tartja meg szokásos tavaszi konferenciáját az Ufómagazin és az UFO Szövetség. Bár hivatalos előadólista még nincs, annyi biztos csak, hogy a korelnök Knoll Gyula repülőezredes mellett várhatóan ismét színpadra lépnek a fiatal generáció képviselői: Miklós Attila, Miskolci László és Prusinszki István.
  Létrehozta: Viszkok András, 2016. febr. 7. 6:50
 • 25 éves a Galaktika Baráti Kör Magyarország egyik legrégebbi UFO Klubja idén ünnepli a 25. évfordulóját. Jómagam is többször tartottam náluk előadást. Egy rendkívül szimpatikus társaságról van szó, akik évtizedek óta havi rendszerességgel összejárnak, és megosztják egymással a földönkívüli élettel kapcsolatos gondolataikat. Boldog Születésnapot Kívánok a Magyar UFO Díjjal, és Pax Galakticana Díjjal kitüntetett gyomaendrődi Galaktika Baráti Körnek! http://www.galaktikaklub.hu
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. okt. 1. 12:30
 • Meridián Találkozó a Népligetben Rendhagyó ufós találkozó színhelye volt szeptember 19-én a Népliget egyik csendes parkja, hiszen itt került sor a Perlaki Zsuzsi (Lilith)és Prusinszki István által szervezett I. Meridián Találkozóra. A rendezvény mintegy 30 érdeklődő előtt zajlott, és bemutatkozási lehetőséget biztosított mindazon fiataloknak, akik a magyar UFO-kutatás feltörekvő generációjához tartoznak. A mini, 15 perces előadásokat jelenlétével megtisztelte, és figyelemmel kísérte Kalmár János, a Magyar UFO-kutató Szövetség elnöke; Csefkó Pál feltaláló és Éles István reinkarnáció kutató is. A rendezvény szervezői különös szerepet osztottak rám, hiszen egyfajta „hídként” funkcionáltam, aki korából adódóan összeköti a jelen és a jövő UFO-kutató generációját. Egykor magam is "szemtelenül fiatalon" (18 évesen) tarthattam előadást a II. Magyar UFO Kongresszuson, és bizony nekem legalább annyira jelentős ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. szept. 28. 12:05
 • Miskolci Laci sikere Mindig nagy örömömre szolgál, ha egy fiatal kutató sikeréről hallok, hiszen bárki bármit is mond, a magyar UFO-kutatásnak igenis van utánpótlása. Múlt hét szombaton Egerben az Ufómagazin fiatal újságírója Miskolci László tartott előadást, és annak rendje és módja szerint meg is töltötte a termet, ami mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény. A „Földönkívüli kontaktok” címmel megtartott kétórás előadása a visszajelzések alapján nagy sikert aratott a közönség köreiben. Bízunk benne, hogy a novemberben Budapesten megrendezésre kerülő konferencián hasonlóan érdekes, és érdekfeszítő előadást hallhatunk tőle. Kíváncsian várom a folytatást. Erre a fiúra érdemes lesz odafigyelni… A fénykép forrása: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=914704525243445&set=a.170389186341653.39698.100001117190246&type=3
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. szept. 28. 11:05
 • Miskolci László előadása Egerben Fiatal UFO-kutató, szakíró Barátom, Miskolci László "Földönkívüli kontaktok - egy másik világ összekötői" címmel tart előadást 2015. szeptember 26-án Egerben. Szeretettel ajánlom Kedves Látogatóim figyelmébe ezt a tehetséges, fiatal UFO-kutatót, azt hiszem a jövőben még sokat fogunk hallani róla... :)A rendezvény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1603206986611545
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. szept. 10. 12:19
 • Fiatal UFO-kutatók bemutatkozása a Népligetben 2015. szeptember 19-én (szombaton) 15-től 19 óráig rendhagyó UFO-találkozóra kerül sor a Népligetben. Az ötletgazda Prusinszki István kutató-újságíró, aki év eleje óta lelkesen szervezi a találkozót. Az esemény rangját jelzi, hogy a Ufómagazinban is meg lett hirdetve a találkozó.Az összejövetelre én is meghívást kaptam, mint "VIP előadó". Bízom abban, hogy az UFO-kutatók új generációjával találkozhatok, mert hiába hangzott el az Exopolitikai konferencián dr. Egely György szájából, hogy nincs utánpótlás, lám mégis VAN! Így nagybetűvel, és -olvasva a neveket- nem is akármilyen! :)A rendezvény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1698844293660699Íme a program:
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. szept. 10. 11:34
 • Programajánló - V. Turulvölgye Ezotér Fesztivál Knoll Gyula repülőezredes UFO-előadásával "fűszerezve" :)
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. aug. 24. 14:28
 • Kettős gyűrű Fox Hill-ben Előbb furcsa fényeket láttak az észlelők Hungerford és Lambourn egén, majd augusztus 9-én két, egymást keresztező gyűrű jelent meg Fox Hill közelében egy gabonatáblában. Tökéletes alkotás (bárkik is hozták létre), már csak azért is, mert a két kör metszéspontjában sok helyen kis csomókban megtekeredtek a búzaszálak, ilyesmivel még a tapasztalt kutatók sem találkoztak eddig. Jó lenne tudni, vajon kik és milyen célból készítik ezeket a bonyolult lenyomatokat....
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. aug. 24. 14:11
 • Egri konferencia - 20 éves az Univerzum Klub Az idén 20 éves Univerzum Klub június 27-én nagyszabású UFO-kongresszust rendez Egerben, az EKMK Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az előadóknál nincs nagy meglepetés, tulajdonképpen a márciusi Exopolitika konferencián látott és hallott szakemberek lépnek újra a pulpitusra: Kalmár János, Oláh András, Knoll Gyula, Nemere István, Sós Tibor, Csefkó Pál, Mandics György, Tóth László, Kisfaludy György és Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője. A rendezvényen kivételesen nem veszek részt, de egy rövid összefoglalóval jelentkezünk Miskolci László jóvoltából.
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. máj. 19. 6:47
 • Hessdalen-völgyi UFO-jelenség a TIME Magazinban Már régen nem hallottunk a Hessdalen-völgyi ufó-jelenségről, éppen ezért kellemes meglepetésként ért, hogy a méltán népszerű TIME magazin ismét elővette, és leporolta a témát. A titokzatos fényjelenségeiről elhíresült völgy Norvégia északi részén található, dombok és fjordok közepette. Régebben bányászati központ volt, ám ma már nyoma sincs a kitermelésnek. A munkahelyek szűkössége miatt sok bányász tovább állt, de nem mindenki, volt aki -alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez- új életet kezdett. Számukra természetes, hogy időnként furcsa, megmagyarázatlan anomáliák tűnnek fel az égen, vagy éppen valamelyik domb közelében. A jelenségre 1981-ben kapták fel először a fejüket a kutatók, miután a világsajtó beszámolt a titokzatos ufó-jelenségről (?). Neves szakemberek lepték el a környéket, és végeztek műszeres kutatásokat. A villogó, gyakran gyors mozgású ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. máj. 19. 6:35
 • Obama pilótája is UFO-t látott! Vagy nem... Hála a társadalmilag rögzült sztereotípiáknak, manapság is ott tartunk, hogy minél magasabb végzettséggel rendelkezik valaki, minél komolyabb szaktudást igénylő munkája van, annál többet ér a szava, ha UFO-észlelésről van szó. Mert ugyan ki hinne Szabó Lajos győri kőművesnek, ha egy ismeretlen eredetű szerkezetet látna? Valljuk be őszintén, nem sokan. De ha a képzeletbeli hősünk, Szabó Lajos pilótaként, vagy éppen orvosként dolgozna (és itt még sorolhatnám tovább...), akkor más lenne a leányzó fekvése, beszámolója sokkal hitelesebb lenne mindenki számára. Ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem, amikor „Obama pilótájának” UFO-észleléséről olvashattam a különböző internetes híroldalakon. A félreértések elkerülése végett nem az Air Force One-t vezető pilótájáról van szó, Andrew Danziger mindössze a 2008-as választási kampány alatt vezette azt ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. ápr. 11. 12:47
 • Prusinszki István újságíró (Ufómagazin) előadása Egerben Az Ufómagazin népszerű újságírója, Prusinszki István április 25-én "UFO-k a médiában, egykor és most" címmel tart előadást Egerben, az Univerzum Klub szervezésében. 
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. márc. 23. 15:07
 • Aranyi László a Morning Showban Ma reggel a Class FM rádió Morning Show-jának vendége volt Aranyi László tanár, UFO -és űrkutatási szakértő. A riport hamarosan elérhető lesz a rádió médiatárában, úgyhogy ha valaki lemaradt, utólag is meghallgathatja.
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. márc. 11. 5:44
 • Exopolitika konferencia - összefoglaló A szombati Exopolitika konferenciáról nagyon nehéz érzelmek nélkül írnom, hiszen azon túl, hogy nagyon jó volt találkozni a régi kutatótársakkal, jó volt „szakmázni” és számos új ismeretséget kötöttem, olyan megalázó helyzetbe kerültem egy szervezendő nyári konferencia kapcsán, amelyre eddigi pályafutásom során még soha nem volt példa, és remélem soha nem is lesz. Persze az egyéni sérelmek mindig fájnak, de örök igazság, hogy amit az élet az egyik oldalon elvesz, a másik oldalon visszaadja, én pedig ebben hiszek. :) Ezek után nézzük, mi is történt Újpesten március 7-én. Az őszi Exopolitika konferencia folytatásaként ismét telt ház fogadta az előadókat. A névsor 80 %-ban ugyanaz volt, mint ősszel, viszont Máté Imre és a legendás temesvári kutató, Mandics Gyuri bácsi előadása mindenképpen új ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. márc. 9. 13:23
 • A hétvégi UFO konferencia margójára Március 7-én az Újpesti Gyermek –és Ifjúsági Házban kerül megrendezésre az Exopolitika konferencia második etapja (az első novemberben volt). A konferencia plakátja már közismert, jómagam most mindössze két előadásra szeretném felhívni a Kedves Érdeklődők figyelmét. Az egyik Éles István kutatóé, aki a fény kettős természete és az eltérítések közötti összefüggésekről fog egy érdekes előadást tartani. A másik előadó a 85 éves Knoll Gyula repülőezredes, aki a hüllők és az emberek kapcsolatát dolgozza fel. Mivel a hagyományoknak megfelelően immár harmadik éve én készítem a Knoll előadások prezentációját, a tematika alapján egy nagyon érdekes, és érdekfeszítő előadást hallhatnak azok, akik jelenlétükkel megtisztelik a rendezvényt. 
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. márc. 4. 8:37
 • Mindent a választási sikerért (?) Számomra (is) az utóbbi hetek legérdekesebb UFO híre Barack Obama amerikai elnök egykori tanácsadójának Twitter üzenete volt, miszerint bevallotta: „UFO ügyben kudarcot vallott”. John Podesta sajnálta, hogy befolyásos személyiség lévén minden erőfeszítése ellenére nem sikerült elérnie, hogy az amerikai X-akták (kérdésem: mégis melyik X-akták???) nyilvánosságra kerüljenek. A neves tanácsadó nem kezdő a szakmában, hiszen Bill Clinton mellett is dolgozott (aki mint ismeretes annak idején Colman von Keviczky memorandumára pozitív módon reagált, majd szépen "elfelejtkezett" találkozni a világhírű kutatóval, aki pár hónappal később elhunyt), a jövőben pedig Hillary Clinton választási kampányát irányítja majd. Bár Podestát több lap „ufó őrültnek” nevezte, az ilyen „üzenetek” mögött azért illene mindenkinek meglátni az igazságot, azt, mi miért történik. Mert ha figyelembe vesszük azt ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. febr. 25. 7:41
 • Honlap a kontaktokról Miskolci Lacinak köszönhetően elindult egy új honlap, amely a világ legismertebb kontaktjainak állít emléket. A kezdeményezés egy kiváló munka eredménye, bízom abban, hogy minden UFO-téma iránt érdeklődő hasonló örömmel olvassa majd, mint én. :) A honlap a http://foldonkivulikontaktok.blogspot.hu címen érhető el.
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. febr. 25. 7:15
 • A taszári UFO margójára... ...avagy egy kaposvári „matróz” sztorija másodkézből elsőre elég nagyot üt, de…Az elmúlt napok „hatalmas” szenzációja volt, hogy előkerült egy eddig ismeretlen magyar „X-akta”, amelyben egy 1968-ban (vagy 1969-ben) történt ufó-észlelésről szól.  Az eset leírását először a Nemzetbiztonsági Szolgálat Történeti Levéltárának Facebook oldalán tették közzé, melyből megtudhattuk, hogy a BRFK III/II-B alosztályának 1976. május 12-én kelt jelentése szerint az 1968-69-es évben a taszári repülőtéren az egyik leszállópályán megjelent egy addig ismeretlen, még általuk soha nem látott repülő tárgy. Pontos alakzati leírást nem tudtak adni, mivel a közvetlen közelében valamilyen fizikai vagy optikai jelenség csak sejtetni engedett az alakzatra. A tárgyat körülvevő opálos, részint aranyszínben játszó köd burkolta. A reptér fegyveres erői ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. febr. 10. 7:00
 • UFO a repülőgép közelében A leírások szerint az alig fél perces felvétel 2015. január 9-én készült egy utasszállító repülőgép fedélzetéről, miközben Egyesült Államokból Európába tartott. Az utas a gép jobb oldalán tomboló vihart filmezte (jól láthatóan villámlik) és eközben egy fényes, lencse alakú szerkezet suhant el a gép alatt. A felvétel rendkívül érdekes, és hitelesnek tűnik, bár az efféle kijelentésekkel vigyázni kell, most azonban van egy olyan érzésem, hogy nem utólag került fel a filmre ez az érdekes légköri anomália. :)
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. febr. 2. 6:58
 • Exopolitika re-load: íme a márciusi UFO konferencia programja
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 28. 11:01
 • Jobb későn, mint soha... Miskolci László barátom és kutatótársam egy 30 évvel ezelőtt (!!!) történt UFO-esetet vizsgált ki, melynek leírását a napokban tette közzé a honlapján. Az eset nagyon érdekes, szeretettel ajánlom az UFO-Hírek olvasóinak a figyelmébe. :)http://lacikarejtelyeknyomaban.blogspot.hu/2015/01/harminc-evvel-ezelotti-ufo-eszleles.html
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 28. 2:00
 • Jelek az űrből - ismét a földönkívüliekkel foglalkozott a Morning Show műsorvezető hármasa A Class FM Morning Show-ja előszeretettel foglalkozik a földönkívüliekkel, lásd legutóbb Pataky Attila került a célkeresztjükbe, akit aztán jól „kiveséztek” a maguk módján. Most éppen az 5,5 milliárd fényévről érkező rejtélyes jelforrásról nyilatkozott Kalmár János, a Magyar UFO-kutató Szövetség elnöke.  A beszélgetés meghallgatható itt: http://morningshow.hu/uzenet-vilagurbol
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 27. 3:24
 • Elhunyt Hoffmann József UFO-kutató, szakíró :( Szomorú hírt kaptam a mai napon, hosszú és súlyos betegség után elhunyt Hoffmann József UFO-kutató, szakíró, zeneszerző, a hazai mozgalom jeles képviselője, úttörője. :( Legyen neki könnyű a föld!
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 26. 5:40
 • A TV2 is az UFO-aktákkal foglalkozott... A TV2 igen gyakran foglalkozik az UFO-témával. Így volt ez most is, ezúttal Kalmár János igen érdekes megközelítésben nyilatkozott a 130 ezer nyilvánosságra hozott UFO-aktáról. A beszélgetés az alábbi címen érhető el: http://tv2.hu/musoraink/mokka/167147_nyilvanossagra_hoztak_a_cia_ufo-aktait.html
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 22. 6:39
 • Pusztay Sándor a nyilvánosságra hozott UFO-aktákról A Magyar Televízió a „Ma reggel” című műsorának vendége volt Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője. A rövid beszélgetésből kiderült, hogy a Project Blue Book nemrég közzétett aktái között két magyar eset is szerepelt. A riport az alábbi linken érhető el: http://www.hirado.hu/2015/01/22/br-magyar-esetek-az-amerikai-ufoaktakban/?source=hirkereso
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 22. 6:31
 • Érdekes jelenség az ISS közelében Az alábbi felvételt az ISS (Nemzetközi Űrállomás) Live ISS kamerája készítette 2015. január 1-én. A képkockán jól látható egy fényes, henger alakú szerkezet az űrben. A felvételről ezen kívül sok mindent nem lehet elmondani, talán csak annyit, hogy meglehetősen érdekes és elgondolkodtató. Már csak azért is, mert az elmúlt hónapokban több alkalommal rögzített a külső ISS kamera efféle megmagyarázatlan jelenséget a Föld körül keringő űrállomás közvetlen közelében. Nagy a forgalom odafent (is).A felvétel a NASA Live ISS oldaláról származik: http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/iss_ustream.html#.VL-K19KG9mM
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 21. 3:29
 • A "nagy beismerés" :) Komolyan mondom, ha ki tudok akadni valamitől, akkor ez az… történt ugyanis, hogy a CIA oldaláról letölthető dokumentumok egyik legnépszerűbbike 2014-ben egy 1998-ban íródott jelentés volt, melyben a hivatal „bevallotta”, hogy a ’60-as és ’70-es években észlelt UFO-k nem földönkívüli szerkezetek, hanem a legendás U-2 kémrepülőgépek voltak.Ez aztán a nagy beismerés– mondhatnánk. Csakhogy: az U-2 első felszállása 1955-ben volt, és bár 1994-ben állították szolgálatba a továbbfejlesztett U–2S szériát (ami a mai napig szolgálatban van), nos egyik változat sem külsőleg/tulajdonságaiban nem mutat hasonlóságot azokkal a különös repülő szerkezetekkel, amelyekről a fent említett időszakban az észlelők beszámoltak, vagy netalán még fotókat is készítettek. Azt pedig már meg sem merem kérdezni ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 21. 2:36
 • 12 ezer UFO eset, 130 ezer oldalnyi anyag az interneten Fantasztikus UFO adatbázis várja mindazon érdeklődőket, akik kíváncsiak a Blue Book Projekt összes dokumentációjára. Hála és köszönet a The Black Vault közösségnek, amely ezt a hatalmas anyagot az interneten elhelyezte. Bár az esetek többsége tipikus '50 és '60-as évekbeli észleléseket tartalmaz, ám érdemes szemezgetni, mert az elképesztő mennyiségű anyag között igazi gyöngyszemekre lehet bukkanni. :)A cím: http://projectbluebook.theblackvault.com
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 14. 12:18
 • Magyar UFO Projekt Többen érdeklődtek, mi is az a hangzatos nevű "Magyar UFO Projekt"? Ez tulajdonképpen egy szakmai baráti társaság. Nem kell semmi nagy dologra gondolni, mindössze arról van szó, hogy néhány hazai UFO kutató (Miskolci László, Prusinszki István, Knoll Gyula repülőezredes, Viszkok András) úgy gondolta, hogy a jövőben megpróbálja összehangolni a kutatásait. Alapelv, hogy senki nem szól bele a másik munkájába, mindenkinek megmarad a kutatói és alkotói szabadsága, csak a közös irányvonal kerül kijelölésre, és bizonyos esetek, események alkalmával közös állásfoglalás mentén járunk el.A félreértések elkerülése véget szeretném megjegyezni, hogy nem kívánunk egyetlen hazai szakmai tömörülés konkurenciája sem lenni, sőt fontos számunkra, hogy fennmaradjon az eddigi jó kapcsolat. :)
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 14. 12:03
 • Interneten a Nulladik Típusú Találkozás Hiánypótló projektet indított Prusinszki István újságíró, az Idegen Zóna blog szerkesztője, aki elektronikus formában kelti új életre a Nulladik Típusú Találkozás című, 1991 és 1996 között megjelent népszerű magazint. Egy új honlapon, az Idegen Zóna tematikus mellékleteként indított „UFO Riport” című blogon január végétől heti frissítésekkel jelenik meg egy-egy régi lapszám részletes tartalmi kivonata, és a legérdekesebb egykori cikkeket, tanulmányokat teljes terjedelmükben is lehet majd olvasni. Prusinszki István az NTT alapító főszerkesztője, Déri János (1951–1992) emlékének ajánlja a digitalizálással és repertórium készítésével egybekötött munkát. A magazin feldolgozásához és az utánközlésekhez Déri János fia, a szerzői jogok tulajdonosa hozzájárulást adott. Az NTT internetes „újraindítása” egy több évesre tervezett projekt első nagyobb részfeladata, a tervek szerint a későbbiekben más hasonló ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 10. 11:58
 • 20 éves a Negyedik Dimenzió - interjú Sós Tibor UFO-kutatóval Húsz éve annak, hogy a Szegedi Városi Televízió elindította a Negyedik Dimenzió című ismeretterjesztő műsorát, amely megmagyarázatlan jelenségekkel, később pedig más, érdekfeszítő témákkal is foglalkozott. Sós Tibor a kezdetektől fogva szerkeszti a TV-műsort, számos riportot készített olyan emberekkel, akik UFO_t láttak, vagy éppen közeli találkozásban volt részük.  A neves kutatóval készített interjút a delmagyar.hu, amelyet nagy szeretettel ajánlok minden Kedves Látogatóm figyelmébe! A cikk elolvasható itt: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/az_ufok_nyomaban_foldonkivuli_lenyek_kishazankban/2411963/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkeresoA Negyedik Dimenzió honlapja: http://www.negyedikdimenzio.huSós Tibor UFO-kutató honlapja: http://www.sostibor.hu
  Létrehozta: Viszkok András, 2015. jan. 5. 6:24
 • Exopolitika - UFO konferencia lesz 2015. március 7-én Újpesten Exopolitika címmel rendezi meg (ismét) a Magyar UFO-kutató Szövetség és az Ufómagazin a szokásos márciusi konferenciáját az Újpesti Gyermek -és Ifjúsági Házban. A rendezvényen 15 ismert hazai előadó lép színpadra, többek között dr. Egely György, Sós Tibor, Kalmár János, Aranyi László, Oláh András, dr. Tarcali Gábor, Kisfaludy györgy, Nemere István, Éles István, Király Tamás és Tóth László. A rendezvényről természetesen mi is részletesen beszámolunk itt az ufohirek.hu oldalon.
  Létrehozta: Viszkok András, 2014. dec. 31. 4:22
 • Boldog Új Évet Kívánok! :) Minden Kedves Látogatómnak eredményekben és sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok! Találkozunk jövőre is itt, az ufohirek.hu oldalon! :)
  Létrehozta: Viszkok András, 2014. dec. 31. 4:16
 • Riport ismert UFO-kutatókkal November végén Prusinszki István újságíró riportot készített azokkal az UFO-kutatókkal, akik 2010-ben is nyilatkoztak a hazai "UFO helyzetről". A cikksorozat első része most jelent meg, többek között az én nyilatkozatommal is. Érdekes, hogy szinte kivétel nélkül nehezményeztük, hogy a média csak azokra - elsősorban  celebekre- kíváncsi, akik felelőtlen nyilatkozataikkal, az olcsó népszerűségért cserébe nevetségessé teszik a témát, és ezzel együtt a tisztességes  kutatók munkáját. Szó esett még a magyar UFO-kutatás utánpótlásáról, és bár a téma manapság sem nem vonza a fiatalokat, ám a cikk írója, és Miskolci László is azon tehetséges titánok közé tartoznak, akik a témában való jártasságukkal és szakmai felkészültségükkel a jövőben is méltóképpen képviselhetik majd a hazai mozgalmat.
  Létrehozta: Viszkok András, 2014. dec. 31. 4:03
 • Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! Minden Kedves Látogatómnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
  Létrehozta: Viszkok András, 2014. dec. 31. 4:22
 • Mit fotózhatott az Apollo-15 legénysége? Ma már meg sem lepődünk azon, ha a NASA honlapján fellelhető óriási képtárban olyan fotóra bukkanunk, amelyen különös, repülő szerkezet látható egy-egy közeli égitest felett. Itt van mindjárt egy, amely a leírások szerint az Apollo-15 expedíció készített (1971. július 30.), és amelyen a távolban egy "háromszög"-szerű fényes szerkezet lebeg a Hold felett, kissé jobbra pedig egy fénypont is látható a sötét űrben. Természetesen elképzelhető, hogy mindössze egy optikai jelenség látható a fotón, de ezt nagyon nehéz megállapítani. Mindenesetre a jelenség több mint érdekes… Az eredeti kép elérhetősége: http://www.hq.nasa.gov/alsj/a15/AS15-89-12016HR.jpg
  Létrehozta: Viszkok András, 2014. dec. 22. 7:11
 • Vándorló élet - cikk a Hihetetlen Magazinban Szeretettel ajánlom minden Kedves Látogatóm figyelmébe a Hihetetlen Magazin 2015. januári számában "Vándorló élet" címmel megjelenő tudományos ismeretterjesztő cikkemet. :)
  Létrehozta: Viszkok András, 2014. dec. 22. 2:26
 • Rejtélyes hangrobbanás Londonban November 29-én este Londont több alkalommal egy hangos, robbanásszerű hang rázta meg. A szemtanúk beszámolója szerint az ablakok is beremegtek, a háziállatok pedig halálra rémültek.  A Honvédelmi Minisztérium tagadta, hogy bármi köze lett volna a furcsa anomáliához, mint ahogy az is valószínűtlennek tűnik, hogy a dél-londoni Croydon felett észlelt tűzijáték hangja rengette volna meg a több milliós nagyvárost. A meteorológia szolgálat jelentése szerint abban az időben semmi különös időjárási jelenség nem volt megfigyelhető. Mint kiderült, hasonló hangokról számoltak be a skóciai Aberdeen lakói is. Egyenlőre folyik a találgatás, mi lehet felelős a történtekért, nem kizárt, hogy egy titkos katonai kísérlet/gyakorlat  állhatott a jelenség háttérben, mint ahogy az sem, hogy egy hatalmas meteorit robbanhatott fel valahol a sztratoszféra ...
  Létrehozta: Viszkok András, 2014. dec. 2. 2:42
1 - 50 bejegyzés látható (összesen 69 van). További elemek »