Heti UFO hírek‎ > ‎

Obama pilótája is UFO-t látott! Vagy nem...

Viszkok András, 2015. ápr. 11. 12:47
Hála a társadalmilag rögzült sztereotípiáknak, manapság is ott tartunk, hogy minél magasabb végzettséggel rendelkezik valaki, minél komolyabb szaktudást igénylő munkája van, annál többet ér a szava, ha UFO-észlelésről van szó. Mert ugyan ki hinne Szabó Lajos győri kőművesnek, ha egy ismeretlen eredetű szerkezetet látna? Valljuk be őszintén, nem sokan. De ha a képzeletbeli hősünk, Szabó Lajos pilótaként, vagy éppen orvosként dolgozna (és itt még sorolhatnám tovább...), akkor más lenne a leányzó fekvése, beszámolója sokkal hitelesebb lenne mindenki számára. 
Ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem, amikor „Obama pilótájának” UFO-észleléséről olvashattam a különböző internetes híroldalakon. A félreértések elkerülése végett nem az Air Force One-t vezető pilótájáról van szó, Andrew Danziger mindössze a 2008-as választási kampány alatt vezette azt a gépet, amely az elnököt városról-városra repítette. 
Nem tudni miért, de Danziger elérkezettnek látta az időt, hogy beszámoljon a New York Daily News-nak egy ősrégi észleléséről. Azt állítja, hogy 1989-ben (!!!) -másodmagával- egy idegen eredetű repülő eszközt látott Kansas és Iowa között. Elmondása szerint 5000 méteres magasságban repült a gépel, amikor a fehér koronghoz hasonló tárgyra lett figyelmes az égbolton. Pilótatársa szintén észlelte a felhőkön átlátszódó azonosítatlan repülő tárgyat. A jelenséget mintegy 40 percen keresztül lehetett látni. „A fehér korong végül egy óriási piros labdaformát öltött, s csaknem 30 másodpercen át párhuzamosan repült a gépünkkel” – emlékezett vissza a 25 évvel ezelőtti eseményre . Mint elmondta: semmiféle ismert eszköz nem hasonlított a repülő tárgyhoz, azóta sem látott hasonló jelenséget.
Eddig a beszámoló, ami azért is érdekes, mert a pilótatársa, egy bizonyos „Bruce” úgy vélte, csak a Hold látható a felhők mögött megbújva. Ha figyelembe vesszük, hogy a tárgy 40 percig (!) volt látható (bizony nagyon ráértek az idegenek), eltűnése előtt pedig piros színre váltott (feltehetően sűrű felhőzetbe repülhettek be, és a vízpárák által keltett optikai jelenséggel állhattak szemben), akkor elgondolkodhatunk, hogy valóban egy földönkívüli repülő szerkezetet láthattak-e a járat pilótái? 
Ennél százszor érdekesebb –és hitelesebb- beszámolók is léteznek, amelyek nem kapnak ekkora nyilvánosságot, ezen észlelés is csak azért került reflektorfénybe, mert azon túl, hogy két pilóta volt a szemtanú, egy név is szerepelt a cikkben: az elnök neve...
Comments