Heti UFO hírek‎ > ‎

Exopolitika konferencia - összefoglaló

Viszkok András, 2015. márc. 9. 13:04   [ 2015. márc. 9. 13:23 frissítve ]
A szombati Exopolitika konferenciáról nagyon nehéz érzelmek nélkül írnom, hiszen azon túl, hogy nagyon jó volt találkozni a régi kutatótársakkal, jó volt „szakmázni” és számos új ismeretséget kötöttem, olyan megalázó helyzetbe kerültem egy szervezendő nyári konferencia kapcsán, amelyre eddigi pályafutásom során még soha nem volt példa, és remélem soha nem is lesz. Persze az egyéni sérelmek mindig fájnak, de örök igazság, hogy amit az élet az egyik oldalon elvesz, a másik oldalon visszaadja, én pedig ebben hiszek. :)

Ezek után nézzük, mi is történt Újpesten március 7-én.

Az őszi Exopolitika konferencia folytatásaként ismét telt ház fogadta az előadókat. A névsor 80 %-ban ugyanaz volt, mint ősszel, viszont Máté Imre és a legendás temesvári kutató, Mandics Gyuri bácsi előadása mindenképpen új színt hozott a programba. A párhuzamosan folyó színháztermi és kistermi előadások miatt egy-két érdekes témáról lemaradtam, de így van ez már évek óta. :)

 A hagyományoknak megfelelően Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője nyitotta meg a rendezvényt, majd Csefkó Pál következett, aki a durranógáz hasznosításáról tartott egy érdekes előadást. Mint kiderült a vízzel (és vizelettel) hajtott autó már nagyon is megvalósítható találmány, bár tömeges elterjedésére még várnunk kell.  Színpadi bemutatójában a víz alatti plazma (instant hidrogén) kísérletét mutatott be.

Ezt követően a kisterembe vezetett az utam, ahol Mandics Gyuri bácsi tartott a csillagászok UFO észleléseiről előadást. Érdekesség, hogy a temesvári kutató beszámolója a csordulásig megtelt terembe varázsolta a legendás ’90-es évek retro hangulatát.

Mandics György után Éles István következett, aki a fény kettős természete és a földönkívüli találkozások összefüggéseit boncolgatta. A neves kutató elmondta: az idegeneknek szerepe van a reinkarnáció folyamatában, időutaztatásai során erre számos bizonyítékot talált.

A nagyteremben Knoll Gyula repülőezredes a hüllők és az emberek kapcsolatáról tartott egy érdekes előadást. Mint kiderült, az idegenek beszivárogtak közénk, emberi alakjuk van, de a szemük elárulja őket, és ennek prezentálására számos fényképfelvételt is mellékelt.

Ezt követően Király Tamás a párkapcsolatok mechanizmusáról tartott előadást, Aranyi László pedig  saját találkozásainak tapasztalatait osztotta meg a nagyközönséggel. Erre az előadásra a bulvársajtó is felfigyelt, hiszen a Bors vasárnapi számában megjelent egy rövid cikk az angol és informatika szakos tanár UFO kapcsolatáról.

A kisteremben előbb a nagykanizsai , majd a budapesti Tóth László számolt be a legújabb kutatási eredményeiről, ezt követően pedig Máté Imre univerzális kapcsolatokkal  foglalkozó előadását hallgathatta meg a nagyközönség.

A délutáni program a színházteremben is folytatódott, előbb Kisfaludy György hívta fel a figyelmet a kontaktok jelentőségére, akik beszélgetni tudnak a földönkívüli lényekkel, majd Kalmár János, az Ufószövetség elnöke a legújabb paleoasztronautikai kutatásainak eredményét osztotta meg a szépszámú nagyközönséggel. Mint kiderült, a világ különböző helyein található kultikus kő és fakörök értelmezése egyértelmű üzenetet jelent az emberiség számára, amely megmutatja az egykor a Földön járt idegenek lakhelyét. Érdekes és elgondolkodtató előadás volt.

Sós Tibor kutatói munkássága és a szegedi televízióban futó 4 Dimenzió műsora egyedülálló a maga nemében. Jó volt látni Tibort a színpadon, hiszen mostanában –szokásától eltérően- kénytelen volt kihagyni egy-két konferenciát. Számomra a nap legnagyobb csalódását keltő előadása Nemere István nevéhez fűződik, aki rögtönzött előadásában az univerzum lakóiról beszélt, és arról, hogy mi van, ha a jövőbeli leszármazottaink a Földön való élet ellehetetlenülése miatt tömegesen időgéppel visszautaznak, hogy túléljék a pusztulást, és megmentsék az emberi fajt?

 A nap végén következett a fórum, ahol átadták a Pax Galacticana Colman von Keviczky Díjat, amelyet idén – teljesen megérdemelten – Csefkó Pál feltaláló kapott meg. 

Akadtak néha furcsa megnyilvánulások, pl. dr. Egely György magabiztosan kijelentette, hogy ha a fent ülő „őszes hajú urak”  elmennek, Magyarországon nem lesz többé ufó-kutatás. Úgy gondolom, hogy a neves fizikus ezzel alaposan mellétrafált, hiszen lehetséges, hogy ő nem érzékeli, de az ajtón kopogtat az utánpótlás,  két lelkes fiatal tehetség is egyre inkább felvállalja a téma kutatását, ez pedig mindenképpen biztató. Úgyhogy csak lassan az efféle pesszimista kijelentésekkel. :)


Összefoglalva a konferenciát: jó volt látni, hogy a termek zsúfolásig megteltek, és jó volt ismételten megtapasztalni, hogy az embereket érdekli az ufó-téma. Saját szubjektív véleményem szerint azonban az őszi exopolitika konferencia érdekesebb és izgalmasabb volt, és nem okoskodni akarok, de mindenképpen jót tenne a rendezvénysorozatnak, ha a tehetséges feltörekvő generáció is megvillanthatná oroszlánkörmeit (gondolok itt Prusinszki Istvánra, és Miskolci Lászlóra). Mindamellett egy remek szombati program volt, és örülök, hogy részt vehettem rajta. :)

Comments