Stiri Actualizari


Pacifism Dezvoltare Worldwide
http://davcosti.wordpress.com/2014/04/06/politician-de-romania/
***** Internauti, internauti romani, noi va informam, nu dictam, voi decideti despre valabilitatea si corectitudinea informatiilor primite si care au efect in trairea voastra de zi cu zi, a tuturor evenimentelor de orice natura ...  si voi veti considera daca va este bine   ...   sau NU !

" Mi-as da si viata ca tu sa ai libertatea de-a spune ce gandesti, chiar daca nu sunt de acord cu tine … Voltaire "      Puterea Viitorului    este   Puterea Mintii !
 Andrei Rieu Top 10 Videos
   &   Nemuritorii ... No comment

Andre Malraux: “Mileniul III va fi religios sau nu va fi deloc “  ...   Trebuie sa ne definim ce suntem: religiosi, bigoti, laici (mirean)  sau atei; si, in orice definire aleasa, trebuie sa ne respectam si sa fim uniti in dezvoltarea umanitatii si a pacifismului; 
 Biserica Ortodoxa Romana

https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

19 Noiembrie 2016
UDIR Internauti

Ce votam sau pe cine votam ... ? Programe de Guvernare ale Partidelor Politice ? ... sau nu stim ce, nimic concret ... pentru Alegerile Parlamentare Generale din 11 decembrie 2016 ... . Trebuie analizat cu mare atentie pentru a se putea evalua si diagnostica ... pentru a putea prognoza si VOTA cu responsabilitatea cetateanului elector informat.  In rest  ... No Comment !

https://sites.google.com/site/udirro/Programe_de_Guvernare_Partide_Politice_Alegeri_Parlamentare_Generale_UDIR_11.12.2016.jpg

https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

15 Februarie 2015

UDIR Internauti

2015  Anul Renasterii Romaniei

Datoria Romaniei era in 30 aprilie 2010 de 86 miliarde euro, conform anuntului oficial al Bancii Nationale a Romaniei ... si deci, se pot pune urmatoarele intrebari:
  • Unde sunt acesti bani si unde se pot regasi acesti bani cheltuiti, in alte proiecte ce internautii romani si romanii nu le stiu ... nu se vede si nu se simte NIMIC ...  !
  • Se regasesc in traiul mai bun al internautilor romani sau al romanilor, sau, in executarea prin sacrificiu romanesc (prin plata datoriei ... !) al unor investitii MARI (gen: autostrazi, spitale, scoli, cultura, educatie, armata ... etc. ... !) ce pot fi folosite de catre toti internautii romani sau toti romanii ...  ?  Nu !
  • Se pare ca in marea lor MAJORITATE sunt furati de catre grupuri de interese trans si interpartinice, care isi doresc sa traiasca (membrii ai acestor grupuri) ca in VISE si BASME .... ! in timp ce cetatenii electori romani (internautii romani si romanii) traiesc cum se stie si cum simt pe pielea lor.

Concluzia: acesti reprezentanti ai grupurilor amintite mai sus, TREBUIE sa plateasca in fata dreptatii si organelor judiciare si ... sa li se confiste si recupera TOTUL - pentru romani si ROMANIA -, sau macar ce nu pot justifica legal ... !!!!!!!! ;  ei se numesc "oameni de afaceri"  (in realitate ... HOTI ... ! ) si ... sunt MULTI oameni adevarati de afaceri, onesti, demni si nu au asemenea averi ca ei ... au mici averi acumulate prin munca ...  poate si a cate 20 de ore pe zi ... !  Si mai rau ...  sunt unii care nici macar nu se numesc "oameni de afaceri" pentru ca au fost salariati (chiar si bugetari) toata viata ... si care au averi imense si nejustificabile ... prin mita si "spaga" ... si nu-i intreaba nimeni ... de unde si cum ? Infractionalitatea nu numai ca este organizata, este si institutionalizata ... pana cand ?

Morala:  " ... Fa-te om de lume noua sa furi closca de pe oua ... aforism de Nicolae Filimon ... "

Averile adevarate ale oamenilor de afaceri CINSTITI, DEMNI, ONESTI si obtinute prin MUNCA ( si nu in magnitudinea celor obtinute prin furt si inselaciune, a celor care se numesc - singuri -  in a fi "oameni de afaceri" romani ... repetam, NU TOTI ... !) se strang in 2-3 generatii ! Exemplu concret: IKEA.COM , unde s-a pornit dintr-un GARAJ, in urma cu 2-3 generatii ... ! Treziti-va internauti romani si romani ... sau ... conform imnului national,  " Desteapta-te Romane" ... ! pentru ca Romania sa devina o tara a progresului ...  O Tara a "Dictaturii" Legii si a Dezvoltarii;  

Si stricta necesitate:  de-a recupera prin munca, succes economic, tehnologic si respectarea legii (toate corelate cu o diplomatie externa si interna strategica si productiva) ... a ceea ce s-a pierdut  (furat si distrus ... intr-o duala complicitate vinovata ... timp de 25 de ani ...) si avut ... ; noi, romanii (si acum in special generatia tanara de romani internauti, de romani ... asta este SOARTA noastra - in Universul Planetei Albastre (Terra)  si al Puterilor Financiare si Armate Globale - ... !), avem puterea sa incepem din nou aproape totul - n-ar fi pentru prima oara in istoria Romaniei - adica, sa o luam de la un "alt inceput" pentru dezvoltarea Romaniei si a cetatenilor romani ... !  Dumnezeul Universal si Justitia Imanenta ii va pedepsi pe cei care au gresit ... !  Pentru cei care au gresit, pedeapsa va fi sub diferite forme ale existentei lor pamantene, incepand cu cea judiciara si legala ... !  Totul se plateste in timp, nimic nu ramane neplatit ... oricine ar fi sau ai fi !   De asemenea, nu trebuie uitat ca viata vindeca toate ranile (in orice domeniu de activitate) si,  merge mai departe in orice imprejurare conjuncturala terrestra !

Si acum, la treaba faptelor nu a vorbelor !  Acesta este inceputul Puterii Mintii Umane ... Puterea Viitorului ... Transplanetara !

Intr-un Stat de Drept bogatia se dobandeste prin succes economic, tehnologic, munca si respectarea legii !    Participarea civica da putere unui stat !

  Sursa:  DATORIA totala a ROMANIEI: peste 86.000.000.000 (86 MILIARDE EURO)

***** Si, spre a ne si amuza, trebuie sa nu ne pierdem si simtul umorului, un pamflet electoral cu titlul ... Noi politicienii pentru Voi politicienii ...

" ... Noi vrem sa fim la putere, dar, voi sa conduceti si sa aveti responsabilitatea. Asta-i programul nostru electoral (si permanent) si pe care il sustinem in fata cetatenilor romani electori. Celelalte probleme ale societatii romanesti (ale cetatenilor romani) ... le vom detalia intr-o anexa la programul specificat si o vom prezenta ulterior alegerilor. ... " 

 Autor anonim (text cules din gandirea cetateanului elector roman)

Videoclip YouTube

 Autor anonim (text cules din gandirea cetateanului elector roman)

https://sites.google.com/site/udirro/Adevarata_Romanie_pentru_care_trebuie_sa_fie_RESPECTATA_UDIR_ITI.jpg         https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg         https://sites.google.com/site/udirro/Dictatura_Legii_si_a_Dezvoltarii_Romania_UDIR_ITI.jpg

Octavian Paler - Mult Adevar


Videoclip YouTube


https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

 14 Februarie 2015
 UDIR Internauti

 Sursa:  SursaZilei.RO

Curtea de Conturi:   Care sunt principalele metode de fraudă din fondurile UE

Programele operaționale Transport, Competitivitate Economică și Dezvoltarea Resurselor Umane sunt cele mai afectate de furturi


euro fonduri

Cele mai importante categorii de nereguli din domeniul fondurilor UE sunt nerespectarea prevederilor în domeniul achizițiilor publice și nerespectarea cerințelor de eligibilitate a cheltuielilor, potrivit raportului Curții de Conturi pentru 2013.

Controlul a fost realizat de Autoritatea de Audit din cadrul Curții de Conturi, care are ca atribuție exprimarea unei opinii asupra modului de gestionare a asistenței financiare nerambursabile acordate României de UE.

Capitolul dedicat fondurilor celor șapte programe operaționale arată că valoarea totală a neregulilor cu impact financiar în cheltuielile declarate Comisiei Europene în 2013 cuprinse în verificări a fost de 106,23 milioane de lei, ceea ce reprezintă 1,7% din valoarea totală cumulată a cheltuielilor verificate și 0,52% din valoarea cheltuielilor declarate în 2013.

În anul respectiv, au fost declarate cheltuieli de 20,63 de miliarde de lei pe cele șapte programe, iar auditul a vizat proiecte care au avut cheltuieli totale de 6,24 mld. lei.

 Impactul financiar al neregulilor constatate în cheltuielile auditate la nivelul celor șapte programe operaționale:

fonduri-1

 Impactul financiar al neregulilor detectate în cheltuielile declarate supuse verificărilor, pe tipuri de nereguli:

impact financiar

Eșantionul a fost ales prin aplicații informatice, pentru a fi reprezentativ statistic. Cele șapte programe operaționale sunt PO Regional (POR), Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE), PO Asistență Tehnică (POAT), POS Mediu (POSM), POS Transport (POST), POS Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) și PO Dezvoltarea Capacității Administrative (PODCA).

Acestea sunt finanțate prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul de Coeziune și Fondul Social European. Pentru cadrul bugetar 2007-2013, România beneficiază de finanțări nerambursabile de 19,2 mld. euro din aceste fonduri.

 Curtea de Conturi grupează cele două tipuri de nereguli astfel:

1) Nerespectarea prevederilor în domeniul achizițiilor publice

 În urma verificărilor efectuate de către auditori la nivelul celor șapte programe operaționale, au fost detectate nereguli în sfera achizițiilor publice, în sumă totală de 259,3 milioane de lei.

Acestea sunt corecții financiare aplicate la întreaga valoare a contractelor de achiziții unde au fost detectate deficiențe.

Impactul acestor corecții financiare în cheltuielile declarate în anul 2013 și supuse verificării a fost de 54,44 mil. lei, valoare cumulată pentru cele șapte programe operaionale, ceea ce reprezintă 0,87% din totalul cheltuielilor verificate.

Valoarea cea mai mare a corecțiilor financiare cu impact în cheltuielile declarate s-a înregistrat pentru POSCCE – 23,18 mil. lei – 42,59% din impactul total. Urmează POST – 18,5 mil. lei, 34%. Pentru POAT nu au fost aplicate corecții financiare, iar pentru POSDRU și PODCA, acestea au fost sub 2%.

Impactul corecțiilor financiare în cheltuielile declarate în anul 2013 s-a situat sub 2% la nivelul fiecărui program operațional în parte.

Exemple:

  • Transgaz SA a încălcat principiul transparenței – nu a precizat în anunțul de participare criteriile de preselecție a candidaților
  • Transelectrica SA a restricționat accesul operatorilor economici la o procedură de achiziție, prin impunerea unor cerințe nelegale, precum experiența de contractor general pentru cel puțin 3 obiective similare, cel puțin 3 recomandări din partea unor achizitori sau experiență de 15 ani pentru directorul de proiect.
  • Abateri în proiecte POSDRU:

- divizarea valorii estimate a contractului în vederea evitării aplicării procedurilor de achiziție sau achiziționarea de bunuri fără organizarea unei proceduri de atribuire adecvate;
- utilizarea unor criterii restrictive sau utilizarea unor specificații tehnice restrictive sau mărci de fabrică;
- derularea unor achiziții fără asigurarea principiilor de nediscriminare, tratament egal și transparență;
- utilizarea unor factori de evaluare care reprezintă de fapt criterii de calificare/selecție referitoare la capacitatea tehnică și/sau profesională a ofertanților;
- definirea insuficientă a obiectului contractului;
- declararea câșigătoare a unor oferte neconforme;
- nerespectarea regulilor privind evitarea conflictului de interese.

 2) Nerespectarea cerințelor de eligibilitate a cheltuielilor

Curtea de Conturi a detectat o serie de nereguli datorate nerespectării cerințelor de eligibilitate a cheltuielilor pe diferite domenii, altele decât achizițiile publice, pentru a putea fi declarate Comisiei Europene. Suma totală a acestei categorii de nereguli, cumulat pentru cele 7 programe operaționale este de 51,78 mil. lei, ceea ce reprezintă 0,83% din valoarea totală a cheltuielilor declarate în anul 2013 cuprinse în verificări.

Valoarea cea mai mare a cheltuielilor neeligibile, raportat la valoarea eșantionului de audit, s-a înregistrat pentru POSDRU – 8,86% din în totalul cheltuielilor verificate. Toate celelalte programe operaționale au înregistrat cheltuieli neeligibile sub 1%.

 Exemple:

  • În cazul a zece proiecte POSDRU, s-au constatat cheltuieli cu cazarea sau servicii de transport în sumă de 82.000 lei, fără existența unor documente care să ateste realitatea serviciilor prestate și legătura cu activitățile proiectului.
  • Achiziționarea de autoturisme fără a se dovedi vreo legătură cu activitatea proiectului.
  • Un producător de mobilă a obținut finanțare pentru un utilaj industrial de 6 mil. lei, în timp ce se afla în insolvență. Potrivit prevederilor contractului de finanțare, în cazul în care beneficiarul face obiectul unei proceduri de insolvență, contractul de finanțare se consideră reziliat de drept, urmând ca beneficiarul să restituie sumele rambursate până la acel moment.
  • Într-un contract de lucrări în care beneficiare au fost autoritățile publice din Codlea, Moieciu și Rupea, au fost constatate cheltuieli neeligibile de 3,71 mil. lei, ca urmare a efectuării de lucrări pe terenuri proprietate privată și a realizării unor lucrări de investiții care nu au fost prevăzute în aplicația de finanțare aprobată de CE.

 Sursa:  SursaZilei.RO

https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

 07 Februarie 2015
 UDIR Internauti

Analizati, Evaluati, Diagnosticati si Prognozati ...

Videoclip YouTube


https://sites.google.com/site/rointerxyz/Cumulate_spre_Exemplificare.jpg

https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

 05 Februarie 2015
 UDIR Internauti
https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

 05 Februarie 2015
 UDIR Internauti

Saccsiv – Weblog

PROPUNERE Angela Merkel: STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA, fiind fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica …

Posted in ANGELA MERKEL, SUVERANITATE by saccsiv on iulie 14, 2010

                                     

   Citez din articolul Angela Merkel propune ca tarile membre UE care fac excese bugetare sa-si piarda suveranitatea:

   Pentru a evita repetarea situatiei cand Germania a fost nevoita sa plateasca pentru excesele bugetare ale Greciei, cancelarul german Angela Merkel pregateste un set de reguli care ar legifera procesul de intrare in insolventa a tarilor din zona Euro care se confrunta cu probleme bugetare. Publicatia germana Spiegel, preluata de Cronica Romana, considera ca acest plan va intampina rezistenta politica considerabila in randul politicienilor europeni.

   Tot azi, Consiliul ministrilor de Finante din Uniunea Europeana (Ecofin) a hotarat sa declanseze procedura de deficit excesiv impotriva Bulgariei, in vederea reducerii acestuia sub limita de 3% admisa de Pactul de Stabilitate si Crestere. O decizie similara a fost luata tot astazi si in cazul Danemarcei, Ciprului si Finlandei, transmite Antena 3.

   Setul de reguli propus de Angela Merkel urmareste ca, in cazul insolventei efective a unui stat din zona Euro, partea principala a eforturilor de redresare a situatiei si consecintele negative sa revina statului in cauza si investitorilor care au cumparat obligatiunile statului respectiv.

   Investitorii vor trebui sa accepte faptul ca pierd un procent din sumele investite in obligatiunile statelor insolvente, iar statele insolvente vor fi fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica. In acest fel, Germania urmareste ca statele din zona Euro care nu isi rezolva problemele legate de deficitele bugetare sa-si piarda efectiv suveranitatea.

   Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a sustinut planul propus de Angela Merkel si a declarat pentru Spiegel ca “trebuie sa facem in asa fel ca, in situatii extreme, statele sa poata fi declarate insolvente fara a pune zona Euro in pericol”.


 Comentariu saccsiv

 Nu stiu daca se va aproba, insa in caz ca da, consider Romania incadrabila in categoria statelor ce li se vor impune o conducere externa. Dar poate ca asta si urmaresc cei din conducerea actuala a tarii:


PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

DATORIA totala a ROMANIEI: peste 86.000.000.000 (86 MILIARDE EURO)

Articolul zilei (26.10.2009): Am fi putut hrăni toată Germania, dăm de mâncare la doar un sfert de Românie

Distrugerea AGRICULTURII, element esential al planului ROMANIA IN COLAPS

Cum se leaga lucrurile: conditiile aderarii Romaniei la UE, refuzul guvernarii de a pregati un plan anti-criza, motivele reale ale acordului de imprumut cu FMI si iminentele masive miscari de strada

Ilie Serbanescu reaminteste de ce a venit FMI-ul si ca Romania nu mai are parghii si instrumente sa implementeze strategii …

VIDEO: Ministrul finantelor Sebastian Vladescu vorbeste despre UN SISTEM ECONOMIC NOU si despre RAZBOIUL DE DUPA CRIZA …

VIDEO: SE VINDE TOT, suntem intr-un PROGRAM DE DEZINTEGRARE NATIONALA DIRIJAT DIN AFARA

Ce gasim cel mai des pe strazile oraselor romanesti? FARMACII, BANCI, CARCIUMI, CASE DE AMANET, JOCURI DE NOROC …

VIDEO – DIN CICLUL „ROMANII SUNT IN PLUS, HAI SA EXPERIMENTAM PE EI”: BASF ne testeaza rezistenta la INITIUM. Detalii despre relatia BASF – ELITE

Seful e-Romania: un proiect care „NU VA PUTEA FI OPRIT DE NIMENI”

Ambasadorul SUA la Bucuresti, MARK GITENSTEIN, recomanda romanilor sa inlocuiasca expresia “Asta e viata” cu motto-ul lui Barack Obama „YES, WE CAN”

Cateva detalii despre cativa dintre vatafii vostri

Basescu – CSAT identifica printre amenintarile la adresa SIGURANTEI NATIONALE: presa, radicalizarea religioasa, terorismul cibernetic, propaganda in mediul virtual, pandemiile …

In acelasi Registru:

1)  Germania pune piciorul în prag: Ţările cu datorii îşi vor pierde suveranitatea

2)  DATORIA totala a ROMANIEI: peste 86.000.000.000 (86 MILIARDE EURO)

https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg


https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

 25 Ianuarie 2015
 UDIR Internauti
 

Syriza


Alexis Tsipras - the leader of the radical left party Syriza interview

André Rieu - Zorba's Dance (Sirtaki)


https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

 24 Ianuarie 2015
 UDIR Internauti


        


Discursul
Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis,
la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române organizate la Iaşi

(24 ianuarie 2015)

Domnule Primar Nichita,
Domnule Prim–ministru Ponta,
Domnule Preşedinte al Consiliului Judeţean Cristian Adomniţei,
Înalt Prea Sfinţia Voastră Mitropolit al Moldovei Teofan,
Prea Sfinţia Voastră Episcop Petru Gherghel,
Onoraţi parlamentari,
Doamnelor şi domnilor,
Dragi români,

Am venit, astăzi, aici, la Iaşi, în această zi importantă pentru naţiunea noastră, cu gândul la momentul istoric săvârşit acum 156 de ani, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi al Ţării Româneşti.

Este o mare bucurie pentru mine să revin la Iaşi, capitala Unirii, un centru simbolic al românităţii şi un reper al spiritualităţii noastre. Pentru prima dată, români din ţară şi de pretutindeni, marcăm cu toţii Unirea Principatelor Române ca sărbătoare naţională. Este momentul să ne amintim că acest reper fundamental al existenţei noastre s-a realizat în timpuri istorice complicate. Unirea a fost, în definitiv, un act de mare abilitate politică. Recunoştinţa noastră este cu atât mai mare fiindcă am avut de-a face cu lideri vizionari, cu oameni vrednici care au înţeles că a-ţi servi ţara înseamnă, înainte de toate, asumarea cu mare responsabilitate a unor importante idealuri. Să nu trăim cu iluzia că atunci a fost uşor. Şi atunci, liderii au avut mari dificultăţi în a se solidariza în jurul unor interese esenţiale, aşa cum a fost Unirea, dar au reuşit să finalizeze cu succes un astfel de proiect fundamental. Pentru o asemenea reuşită, este nevoie de viziune, de renunţarea la orgolii, la mărunte interese personale sau partizane, este nevoie de curaj şi de acţiune.

Dragi români,
Cu gândul la marii noştri înaintaşi şi la domnul Unirii, Alexandru Ioan Cuza, cred că cea mai importantă lecţie a evenimentului de acum 156 de ani este puterea solidarităţii, priceperea de a construi un consens în jurul unui ideal naţional. Au existat atunci voci, şi nu puţine ori neînsemnate, care au afirmat că Moldova a fost sacrificată şi o bună bucată de vreme mulţi oameni nu s-au împăcat cu această idee. Privind în urmă, putem afirma fără să greşim că ideea de consens înseamnă tocmai puterea şi abilitatea de renunţa la interese particulare pentru a construi mari proiecte. Dar o naţiune puternică de cetăţeni nu se poate hrăni doar cu momentele sale emblematice din trecut. O naţiune conştientă de misiunea sa istorică este datoare să lucreze zi de zi pentru idealurile sale. 1859, 1877 şi 1918 sunt bornele noastre ca stat modern, dar, în aceeaşi măsură, aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană reprezintă succese foarte importante ale generaţiilor recente. Învăţătura pe care au oferit-o moldovenii şi muntenii la 1859 este una importantă pentru zilele noastre.

Aşa cum s-a întâmplat acum un secol şi jumătate, şi clasa politică de astăzi trebuie să se ridice la înălţimea idealurilor pe care naţiunea română le nutreşte. În spatele unităţii şi solidarităţii unei naţiuni trebuie să stea responsabilitatea. A fiecăruia dintre noi, dar mai cu seamă a clasei politice. A celor aleşi să reprezinte interesele şi să împlinească aspiraţiile acestui popor. Responsabilitate este un cuvânt pe care va trebui să îl redescoperim. Nu doar în vocabularul politic, ci ca fundament pentru decizii şi acţiuni. Aşa cum au arătat istoricii, modernizarea şi occidentalizarea au stat la baza ideii de unire. Pas cu pas, cu efort susţinut şi prin urmărirea sistematică a aspiraţiilor comune, înaintaşii noştri au conectat Principatele la modernitatea europeană prin reformele interne şi acţiunile de politică externă. Însă au existat şi restanţe. Renunţarea la centralism este până astăzi una din restanţele societăţii româneşti pe care va trebui s-o ameliorăm cu calm, cu chibzuinţă şi într-un timp rezonabil. Principiul descentralizării a fost agreat inclusiv în divanurile ad-hoc, dar nu a fost niciodată pus în practică.

Dragi români,
Suntem la Iaşi, cel mai mare oraş de la graniţa de răsărit a Uniunii Europene. Însă la numai 150 de kilometri, dincolo de Prut, sunt fraţii noştri din Republica Moldova. Gândurile noastre se îndreaptă şi către ei, pentru că ne leagă nu doar comuniunea de istorie, ci şi de aspiraţii. Nu doar trecutul şi moştenirea lui, ci şi viitorul, în sensul apartenenţei la spaţiul comun european.

Doresc tuturor românilor să privească această zi cu bucurie, cu încredere în forţele proprii şi în România!

Aşa să ne-ajute Dumnezeu!

Departamentul de Comunicare Publică
24 Ianuarie 2015


Videoclip YouTube


Videoclip YouTubehttps://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

 18 Decembrie  2014
 UDIR Internauti

Moment istoric

SUA si Cuba reiau relatiile diplomatice


Moment istoric: SUA si Cuba reiau relatiile diplomatice
Foto: Washington Note

Eliberarea americanului Alan Gross, miercuri, de catre Guvernul cubanez, dupa cinci ani de detentie, si convorbirea telefonica de marti dintre presedintii SUA si Cubei marcheaza reluarea relatiilor diplomatice dintre cele doua tari, dupa mai mult de jumatate de secol.

Un oficial al administratiei americane a spus ca eliberarea lui Alan Gross face parte dintr-o intelegere istorica dintre SUA si Cuba, care deschide calea unei revizuiri a politicii americane fata de insula, informeaza CNN.

Presedintele Barack Obama a discutat telefonic cu liderul de la Havana, Raul Castro, fratele lui Fidel Castro, timp de o ora. Aceasta este prima conversatie la nivel prezidential a unui lider american cu unul cubanez, dupa Revolutia Cubaneza incheiata in anul 1959, precum si dupa criza rachetelor cubaneze, din toamna anului 1962.

Miercuri, Obama urma sa anunte de la Washington eliberarea lui Gross si o noua atitudine diplomatica fata de Cuba. In acelasi timp, si Raul Castro va vorbi la Havana.

Vestea este una excelenta pentru cubanezi, presedintele american urmand sa anunte si o relaxare majora a restrictiilor economice si cele privind calatoria in aceasta tara.

In plus, cele doua tari isi vor redeschide ambasadele, discutii preliminare privind urmatorul pas in normalizarea relatiilor diplomatice urmand sa inceapa saptamanile urmatoare.

Discutiile la nivel inalt dintre SUA si Cuba au inceput din luna iunie 2013, fiind facilitate de Canada si de Vatican, prin intermediul primului papa din America Latina din istorie - Papa Francisc.

Alan Gross a fost arestat in luna decembrie 2009, pentru spionaj, iar in schimbul sau au fost eliberati trei cubanezi aflati in inchisoare in SUA.

In plus, oficialii cubanezi au convenit sa elibereze 53 de detinuti pe care Statele Unite ale Americii ii considera drept detinuti politici, informeaza NPR.

 Sursa
 www.ziare.com


https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

 01 Decembrie  2014
 UDIR Internauti 17 Noiembrie 2014
 UDIR Internauti

 
UDIR multumeste tuturor romanilor si internautilor romani pentru mobilizarea exemplara a prezentei la vot in 16 noiembrie 2014. Am aratat ca avem demnitate si putem fi Un Popor Respectat !

https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

 15 Noiembrie 2014
 UDIR Internauti

 ***** Daca veti citi continutul acestui link de pe pagina de facebook  UDIR ... intr-adevar va puteti face o analiza, evaluare, diagnosticare si prognozare a ceea ce a insemnat campania electorala pentru alegerea Presedintelui Romaniei si ... Puneti in Urna de VOT,  maine 16 noiembrie 2014, un vot care sa va defineasca constiinta si gandirea dvs. - nu va lasati influentiati de nimeni si nimic - ... SPOR la VOT ! 


https://sites.google.com/site/udirro/news/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

 20 August 2013
 UDIR Internauti


https://sites.google.com/site/udirro/UDIR_Meritocratia_Internauta_ITI_Romania_M.jpg?attredirects=0


http://www.inforegio.ro/ro/
 
https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

 03 Martie 2012
 UDIR Internauti
 
https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg


In perioade de timp diferite
 
https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg
DIVERSE  de  INTERES  PUBLIC 
https://sites.google.com/site/udirro/Romanie_Respectata_UDIR_Internauti_Romania_Ce_Doresc_Romanii_si_Internautii_Romani_ITI.jpg

      Rosia Montana - Minunat film documentar, merita vazut pana la sfarsit, iti prezinta toate situatiile (contra si pro) si te lasa sa gandesti ... !?    Ex.:  ce s-a mai intamplat si in lume cu o asemenea exploatare ... !!!
       Ce vor romanii privind Rosia Montana, spus prin cantarea de suflet si interpretarea geniala a lui Tudor Gheorghe;  adica romanul vrea sa-i fie bine, sa nu fie pacalit si sa i se explice cat mai mult si des ... despre ce este vorba concret si efectiv - cu exemple concrete - cum va beneficia el si cat ca valoare din exploatarea Rosiei Montane. Se spune despre Rosia Montana ... Gheorghe OANCEA - Rosia Montana !  ...   Portretul Romaniei Interbelice ... Adevarul despre romani ... & ... Cunoaste lumea
        3)  Secretele Puterii Politice
        7)  Oare o fi adevarat
        8)  Despre bloguri
        9)  In gura presei
      11)  Cosmin Gusa - Oradea
      14)  Actualitatea Romaneasca
      16)  Romania Trista ... Asta-i viata !    but ...   Yes, we can !    Trebuie INTELEASA  Evolutia Umana oriunde pe Tera !
      18)  CristoiuBlog.RO
      19)  Adevarul - News
      20)  Articole C.T.Popescu
      22)  World Wide Romania  ...  Dacia Revival  ...
      23)  Rath Health Foundation
      26)  Comisarul si Romania
      29)  Cristian Troncota
      30)  Marius Vacarelu - Blog
      39)  Despre Facebook .... ?!
      41)  Marea Spovedanie  -  Cristian SIMA
     
  https://sites.google.com/site/udirro/Pretul_Benzinei_2014_UDIR.jpg   https://sites.google.com/site/udirro/Toledo_Gandire_Aproape_de_Realitatea_Contemporana_UDIR_ITI.jpg

Videoclip YouTube


 https://sites.google.com/site/udirro/Valoarea_si_Educatia_Ta_ca_OM_ITI_Aprilie_2014_UDIR_Internauti_Romania.jpg   https://sites.google.com/site/udirro/Paradoxul_Sentimentului_de_Frica_UDIR_ITI_2014.jpg

Oare va corespunde Vorba cu Fapta ?  ...  Timpul va Arata si Demonstra, sigur ... ! 

Elena Udrea - Are Dreptate in tot ce Spune ... dar Vorba corespunde cu Fapta ?


http://davcosti.wordpress.com/2014/04/06/politician-de-romania/
https://sites.google.com/site/udirro/Cei_Trei_Muschetari_UDIR_ITI_2012.JPG
http://davcosti.wordpress.com/2014/04/06/politician-de-romania/


https://sites.google.com/site/udirro/Politicieni_Saracie_Romani_Romania_ITI.jpg


  
http://www.business24.ro/internet/utilizatori-internet/romania-tara-din-sud-estul-europei-cu-cei-mai-multi-internauti-1546531


Meritocratia.RO_UDIR

Tehnologia HAARP si razboiul climatic. Dezvaluiri


https://sites.google.com/site/udirro/Turistul_Anonim_Ioan_Teodosiu_Ionita_ITI_Romania.jpg