Nyheder‎ > ‎

Medlemsbrev om FGU

indsendt 17. okt. 2017 00.50 af Uddannelsesforbundet Uddannelseslederne   [ opdateret 17. okt. 2017 00.50 ]
Kære medlem

Det er et kraftigt forbedret FGU i forhold til regeringsudspillet, der sent fredag er landet af forligskredsen. Men nu skal forliget følges helt til døren. Det er processen fra nu af, der afgør, om forslaget reelt kommer til at give et bedre tilbud til de unge. Både indenfor og udenfor FGU'en. Ambitionen må være, at flere unge får et tilbud. Og et bedre tilbud der passer til den enkelte.

Der er mange gode betragtninger i forligsteksten, men det står og falder med virkeliggørelsen ude i praksis. Det bliver en kæmpe opgave. I Uddannelseslederne vil vi se frem til at bidrage til både lovprocessen og implementeringen, så flere unge kan se frem til fleksible og tidssvarende tilbud. Indtil da, skal der holdes fuld damp på kedlerne i de eksisterende uddannelser og uddannelsesmiljøer. Det er dem, man også skal bygge på i fremtiden, og hvis de krakelerer undervejs, er vi som samfund ilde stedt.

For Uddannelseslederne er det desuden vigtigt, at ansættelsesvilkårene for lederne indenfor de områder, som overgår til FGU, bliver fair og ordentlig håndteret. Jeg hæfter mig ved, at den politiske aftale tydeligt peger på, at lov om virksomhedsoverdragelse gælder. Det betyder, at man som leder, ved ansættelse i FGU, som minimum er sikret de ansættelsesvilkår, man har i sin nuværende ansættelse. Jeg hæfter mig også ved, at de nye FGU institutioner ifølge den politiske aftale har en forpligtelse til at ansætte de medarbejdere som varetager opgaver, der overføres til FGU. Dette må også gælde lederne.

Overgangsperioden frem mod august 2019 indeholder mange usikkerhedsmomenter. Uddannelseslederne vil sammen men LC Lederforum bistå med interessevaretagelse for - og rådgivning af vores medlemmer. I er velkommen til at kontakte undertegnede, næstformand Kristian Hjorth eller Christina Bohmann på sekretariatet.

Uddannelsesforbundet afholder orienteringsmøde onsdag den 25. oktober på Vartov om FGU. Jeg skal opfordre jer alle til at deltage. Uddannelseslederne vil som en del af arrangementet have mulighed for at drøfte lederforhold i forhold til etablering af FGU.

Mødet starter kl.10.30 og slutter kl. 16.00. Og du kan tilmelde dig her https://www.uddannelsesforbundet.dk/medlemmer/arrangementer?id=433
Adressen er: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K. Vartov ligger tæt ved Københavns Hovedbanegård.

Med venlig hilsen

Steen Devantier
formand for Uddannelseslederne