Google Sites

Met Google Sites kunnen mensen hun verschillende soorten informatie op één plek verzamelen – of het nu om video’s, agenda’s, presentaties of tekst gaat – en het eenvoudig delen om te bekijken of te bewerken met meerdere mensen, een organisatie of de wereld. Ga aan de slag met Google Sites op http://sites.google.com/site.


Hoe maak je een Google Site


Geef je site een naam en selecteer het ‘deel-niveau’ voor het bewerken van de site. Kies een thema voor je pagina, voer de CAPTCHA-code in en je kunt de pagina bewerken. Je kunt je startpagina een naam geven en content toevoegen. Je kunt ook links toevoegen, plaatjes en documenten invoegen en nog veel meer. Om een nieuwe pagina te maken, klik je op de knop ‘Nieuwe pagina toevoegen’. Kies het type webpagina dat je wilt maken en het ‘niveau’ van de pagina. Zoals je zult zien is het heel gemakkelijk Google Sites te gebruiken en het is gratis!

Met Google Sites kunnen mensen hun verschillende soorten informatie op één plek verzamelen – of het nu om video’s, agenda’s, presentaties of tekst gaat – en het eenvoudig delen om te bekijken of te bewerken met meerdere mensen, een organisatie of de wereld. Ga aan de slag met Google Sites op http://sites.google.com/site.

Hoe kun je documenten, YouTube of Picasa op Google Sites invoegen?

Wanneer je eenmaal een Google Site gemaakt hebt kun je het je eigen maken door je tekst, docs, video’s of Picasa toe te voegen... maar hoe kun je deze invoegen?

Klik op ‘Bewerken’ om een pagina te bewerken en klik daarna op ‘Invoegen’, in het drop-down menu dat verschijnt kun je kiezen welk object je wilt invoegen. Zoals je in het menu kunt zien, kun je plaatjes, agenda’s, documenten, Picasa diashows and video’s invoegen.


Een Google Document invoegen


Laten we beginnen met het invoegen van een document. Klik als eerste op ‘Bewerken’ en vervolgens op ‘Invoegen’, in het menu dat verschijnt selecteer je ‘Document’. Je ziet nu een nieuw venster verschijnen waarmee je kunt documenten in je account kunt opzoeken en selecteren. Een andere mogelijkheid is om in dit veld de URL te plakken van het document dat je in wilt voegen. Kies het document wat je wilt invoegen en klik ‘Selecteer’. Hierna zie je een venster met afbeeldingseigenschappen - hier kun je een rand, titel of het formaat van het document bepalen.

We raden het volgende aan:
Rand plaatsen - Ja
Hoogte - 500
Breedte - 500
Uitlijnen - Gecentreerd
Tekstomloop - Uit

Nadat je jouw instellingen hebt gekozen klik je op ‘Opslaan’, vervolgens ga je weer terug naar het ‘Bewerken’ scherm. In de ‘Bewerken’-stand kun je jouw document uitlijnen door erop te klikken. Je kunt kiezen voor links, rechts of gecentreerd. Je hebt de optie om wrap aan en uit te zetten. Als je nieuwsgierig bent naar hoe je document eruitziet kun je het bekijken door op ‘Opslaan’ te klikken bovenaan het menu.


Een YouTube video invoegen

Wil je graag een YouTube video invoegen, volg dan deze stappen:

1. Klik op ‘Bewerken’ om veranderingen op de pagina mogelijk te maken.
2. Klik op ‘Invoegen’ in de werkbalk.
3. In het menu dat verschijnt klik op ‘Video’.
4. Klik op ‘YouTube’, vervolgens zie je een venster waar je de URL van de video kunt plakken.
5. Plak de URL and voeg een rand en titel toe.
6. Klik ‘Opslaan’ en je video verschijnt op de website!

Nadat je jouw bewerkingen hebt opgeslagen ga je automatisch terug naar de ‘Bewerken’ stand, als je nu op de video klikt kun je de uitlijning bepalen.

We raden het volgende aan:
Rand – Ja
Uitlijning – Gecentreerd
Tekstomloop - Uit


Een Picasa diashow invoegen

Op bijna dezelfde manier als het invoegen van een document en een video kun je ook een Picasa diashow invoegen. Klik op ‘Bewerken’ om je pagina te bewerken. Klik daarna op ‘Invoegen’ op de werkbalk en kies ‘Picasa diashow’.

Wat je vervolgens zult zien is een venster waarin je de URL van je diashow kunt plakken. In dit venster heb je ook de keuze om een diashow selecteren en uitkiezen hoe je deze wilt weergeven.

Diashow opties:
- Formaat diapresentatie (van klein tot extra groot)
- Kopteksten weergeven
- Automatisch afspelen

Weergave opties:
- Een rand plaatsen
- Een titel toevoegen

Plak de URL van je diashow en nadat je je selectie hebt gemaakt, klik op ‘Opslaan’. Na het opslaan ga je automatisch weer naar het ‘Bewerken’-scherm, door op de diashow te klikken kun je de uitlijning bepalen.

We raden het volgende aan:
Formaat diashow - 400 px
Rand plaatsen – Ja
Uitlijnen - Gecentreerd
Tekstomloop - Uit

Als je grootte van het object wil veranderen dan kun je dat doen door te klikken op ‘Eigenschappen’.
Comments