Puheenjohtajalta

Keväällä 2017

Aloitan tämän aika kaukaa. En ihan muinaisista roomalaista mutta kuitenkin kaukaa – sadan vuoden takaa, kun Suomi itsenäistyi 6. joulukuuta 1917. Olin silloin aika pieni, mutta muistan, miten valtio syntyi pitkäjänteisellä työllä suomalaisten omasta tahdosta. Matkalla tähän päivään on kohdattu erittäin vaikeita aikoja, mutta niistä huolimatta on maata rakennettu ja kehitetty yhdessä. Tänä vuonna Suomi täyttää sata vuotta. Juhlavuotta juhlistetaan monin eri tavoin, mutta teemana on Yhdessä. Kiitos Suomi!

Vertausta ei ole haettu kaukaa. Yhdessä on rakennettu ja kehitetty myös TuSBy. Olen itse ollut mukana kentän laidalla vuodesta 2009 lähtien ja aina on ollut vahva tunne yhdessä toimimisesta poikien hyvän harrastuksen takaamiseksi. Työ on ollut pitkäjänteistä ja palkitsevaa, mistä suuri kiitos kuuluu koko joukkueelle – sitoutuneille pelaajille, osaaville valmentajille, iloisille huoltajille – mutta ihan erityisesti seuran perustajalle, Tuusulan Mister Salibandylle, Aulasmaan Tommille. Tommi on vaikuttanut keskeisesti pelaajiemme elämään jo seurakunnan salibandykerhoista lähtien tuomalla siihen mahdollisuuden harrastaa salibandya muidenkin kuin pelkkien kilpailullisten arvojen mukaisesti ja kuitenkin haastavasti. Ekaluokkalaisten luotsaaminen yläasteikäisiksi pelaajiksi, joita salibandy jaksaa yhä kiinnostaa, on kivenkova suoritus nykymaailmassa. Kiitos Tommi!

Kuluneella kaudella saatiin Tuusulaan uusi salibandyhalli, josta on kovaa vauhtia tulossa ilmeisesti koko Keski-Uudenmaan salibandypyhättö. Uusi kotihalli on parantanut harjoitus- ja peliolosuhteitamme merkittävästi. Olemme kokeneet ja tulemme yhdessä kokemaan monia jännittäviä hetkiä tuolla kentällä ja sen laidalla. Tärkein näkövinkkelini seuran toimintaan on nimenomaan kentän laidalta: 02-joukkueen huutosakki. Matkaamme sinnikkäästi kentän laidalle poikia kannustamaan ja huoltamaan, vaikka pojat eivät sitä aina välttämättä haluaisikaan. Jos emme pääse paikalle, pystymme seuraamaan ottelua reaaliajassa WhatsApissa. Näemme, että kentällä tunteet ovat täysillä mukana. Näemme riemun ja näemme pettymyksen. Näemme urheilun perusolemuksen, pyrkimyksen parantaa suorituksesta toiseen. Näin parhaimmillaan. Parhaimmillaan TuSby on, kun se pelaa joukkueena – yhdessä. Silloin onnistumisista riemuitaan ja epäonnistumisia siedetään ja kaikkia kokemuksia opitaan hyödyntämään. TuSByn pelit ovat lähes poikkeuksetta maajoukkuepelejä jännittävämpiä, sillä TuSBy on meille kaikille niin läheinen. Pelaavathan siellä meille kaikille tärkeimmät ihmiset joiden toivomme onnistuvan. Kiitos TuSBy!

Kausi 2016–2017 on kohta ohi ja valmistautuminen seuraavaan alkaa. Sitä odottaessa on jokaisen meistä – niin pelaajan, valmentajan, huoltajan kuin huutosakkilaisenkin – velvollisuus ottaa aikaa itselleen. Sen ajan voi sitten käyttää niin kuin itse parhaaksi katsoo. Tee sitä, mitä haluat, tai ole tekemättä mitään. Rock-muusikko Andy McCoyn sanoin: ”Ihminen saa sitä mitä haluaa. Jos ei tahdo mitään, saa senkin.” Halua ottaa hetkestä kiinni, halua olla oma itsesi, halua kehittyä. Sitten me olemme taas valmiimpi tiimi, kun uusi kausi syksyllä alkaa. Yhdessä!

Hyvää kevättä kaikille!

Marko Walavaara
Yhdistyksen varapuheenjohtaja

 

 

Keväällä 2016

Tätä kirjoittaessani kausi 2015-16 alkaa olla loppusuoralla ja kesäloma lähestyy. Tämä on varmasti
ollutkin edellisiä kausia kiireisempi. Monella vaihtui koulu ja varmaan kaveripiirissäkin tapahtui muutoksia. Yläkoulun myötä tulee uutta tekemistä, lisää vaatimuksia ja mahdollisuuksia. Tässä kaikessa kiireessä on ollut mukava huomata, että säbä harrastuksena on pysynyt menossa mukana miksipä ei olisi. Liikunta ja yhdessäolo osana joukkuetta auttaa jaksamaan muussakin toiminnassa fyysisesti ja psyykkisesti. Talven aikana monen entisen ‘änäri’tähden peliuran loppumista juhlistettiin täällä kotoSuomessa. Heidän haastatteluista kävi ilmi, että kaikki jäävät kaipaamaan sitä ns.‘pukukoppielämää’. Joukkue onkin paljon enemmän kuin ryhmä poikia juoksemassa pallonperässä. Paras kaveripiiri syntyy yhdessä tekemisellä ja kehittymisellä. Joukkueen mukana toimiminen ja tekeminen on se juttu.
 
Kiitos valmentajille/jojolle/huollolle kuluneesta kaudesta. Pelaajille tulee ikää lisää ja heiltä löytyy
enemmän omiakin mielipiteitä :) Juniorivalmennus on paljon enemmän kuin urheiluvalmentamista.
Olette myös kasvattaja ja joukkueesta näkee, että homma toimii. Jälleen on hyvä kausi kohta takana ja pääsette latautumaan ja hiomaan uusia taktiikoita tulevaan kauteen.

Kotijoukoille myös kiitos kuluneesta kaudesta. Te mahdollistatte asiat ja ilman teitä tämä yhtälö
ei toimi. Hyvät suhteet kodin ja seuran välillä ovat välttämättömyys. Itsestäkin säbäisänä välillä
tuntuu, että harrastuksiin kuuluu säbä vaikken ole mailaan tarttunutkaan. Pelaajan mukana
harrastuksessa eläminen on välillä aikaa vievää ja aina ei ehkä jaksaisi, mutta onhan se palkitsevaa.
Hyvillä mielin kohti kesää ja latautumaan syksyyn.

Pelaajat! Vielä loppurutistus ja kausi on paketissa. Suurkiitos teille tästä kaudesta. Muistakaa ottaa lomalla sopivan rennosti ja näin meidän kesken, ei ole pakko pelata säbää ihan joka päivä

;)

Hyvää loppukautta, tulevaa kesää ja ‘pukukoppielämää’.

Kari Kangas, pj

Comments