Harjoittelu
Mitä, koska, missä ja kuinka?

Harjoitusajat ja -paikat

Harjoittelemme kolmesti viikossa.

 TiistaiJuhannuskukkulan koulu
 19:30-21:00
Perustaso 1
Torstai
Aninkaisten koulutalo G-sali
 19:30-21:30Perustasot 1 & 2
LauantaiAninkaisten koulutalo G-sali 16:00-19:00Perustaso 2 & Keskitaso

Aninkaisten koulutalo sijaitsee osoitteessa Aninkaistenkatu 7. G-salin sisäänkäynti Ukkokodinpolulta.

Juhannuskukkulan koulu sijaitsee osoitteessa Kukkulakuja 3.

Kesäkuukausina harjoittelemme Kuralan kylämäessä, kokeiluverstaan viereisellä nurmikentällä, joka sijaitsee noin kaksi kilometriä Turusta pohjoiseen Hämeentien varrella. Osoite Jaanintie 45. Sinne pääsee Turun keskustasta bussilla nro 28.

 

THMS:n varsinaisena pääopettajana toimii Guy Windsor, joka asuu Helsingissä. Hän vierailee Turussa noin 2-3 kertaa vuodessa. Lisäksi kaikkia seuramme oppilaita kannustetaan aktiivisesti käymään harjoittelemassa Helsingissä niin Guy Windsorin kuin vierailevienkin opettajien kursseilla.


Millaisilla aseilla harjoittelemme?

 

Italialainen pitkämiekka

 

Harjoittelemme pääasiassa italialaista tyyliä, joka perustuu teokseen Fior Battaglia (”Taistelun Kukka”). Teoksen on kirjoittanut Fiore dei Liberi vuonna 1409. Kirjassa esitellään hämmästyttävän monipuolinen kamppailujärjestelmä, johon kuuluu aseeton kamppailu (abrazare), tikari (daga), yhden käden miekka (spada), pitkämiekka (spada longa), keihäs (lanza) ja sotavasara tai varsikirves (azza). Kamppailua opastetaan teoksessa sekä jalkautuneena että hevosen selästä, haarniskoituneena ja ilman haarniskaa. Seurassamme keskitytään pääasiassa pitkään miekkaan, aseettomaan kamppailuun (abrazare) ja tikarin käyttöön, mutta harjoittelemme myös keihäällä ja varsikirveellä.

 

 

 
 

1.33 Miekka ja kilpi

 

Toinen harjoittelemamme tyyli sisältää yhden käden miekan ja kupurakilven. Teos tunnetaan nimellä 1.33 ja se on kirjoitettu latinaksi anonyymin tekijän toimesta Saksassa noin vuonna 1300.  I.33 käsikirjoitusta (”Tower Fechtbuch”) säilytetään Iso-Britanniassa, Kuninkaallisessa museossa, ja se on vanhin säilynyt eurooppalainen kamppailumanuaali. Painamalla tätä linkkiä  näet joitakin kuvia harjoitteista, joita teemme. 

 

Muut aseet

 

Muihin aseisiin kuuluvat esimerkiksi rapiiri, sapeli (backsword & sabre) ja ”pukumiekka” (smallsword). Emme ole vielä harjoitelleet Turussa paljoa näillä aseilla, mutta Helsingin salilla niillä harjoitellaan aktiivisesti. Tarkoituksenamme on aloittaa tulevaisuudessa harjoittelu myös Turussa.

 

Paina tähän, jos haluat nähdä mitä varusteita käytämme.

 

 

Miten harjoittelemme?

 

Turvallisuus ennen muuta!

 

Harjoittelun kurinalaisuus perustuu harjoittelijoiden keskinäiseen kunnioitukseen ja kohteliaisuuteen. Sekä oman että muiden turvallisuuden kannalta on ehdottoman tärkeää sekä sinä että harjoituskaverisi teette juuri kuten on opastettu. Harjoittelemme ja ottelemme teräsmiekoilla, jolloin harjoituskaverisi elämä on sinun käsissäsi. Tätä luottamusta ei pidä koskaan käyttää väärin.

 

Miten harjoittelu tyypillisesti tunnilla etenee?

 

Harjoittelu alkaa alkeiskurssilla, jossa opetellaan miekkailutaidon perusteita. Oppilaat aloittavat harjoittelun pitkällä miekalla.

 

Tyypillinen harjoituskerta kestää puolitoista tuntia. Aloitamme lämmittelyllä ja etenemme erilaisiin jalkatyö-, perusasento- ja tasapainoharjoitteisiin. Toinen puolisko tunnista käsittää harjoittelua sillä aseella, jota tunnilla opiskellaan.

 

Tule ajoissa! Jos olet myöhässä, teet punneruksia!

 

Oppilaat pukeutuvat valkoiseen T-paitaan, mustiin pitkälahkeisiin urheiluhousuihin ja sisäkäyttöön soveltuviin tossuihin. Aloittelijoille sallitaan hieman poikkeamista pukukoodista. THMS:n jäsenet saavat pukeutua harjoituksissa vain koulun valkoiseen T-paitaan tai täysin valkoiseen T-paitaan, ja heillä täytyy olla pitkälahkeiset mustat housut mahdollisimman vähillä tunnuksilla tai lisäväreillä.