Introducció

Som molts els qui alguna vegada hem anat de viatge. I és que fer turisme s'ha convertit en una activitat habitual a la nostra societat. Marxar de la nostra terra amb l'objectiu de conèixer altres racons del món ara és més fàcil que mai. I tot això és gràcies a les múltiples facilitats que s'han anat generant durant les últimes dècades: vols barats, ofertes assequibles a indrets llunyans, millors comunicacions (Internet, telefonia mòbil), etc.

Foto: Mapa mundi.                                

Però aquest augment de gent que es mou arreu del món ha generat, en algunes ocasions, un impacte negatiu pel medi ambient i per la població local.

   Foto: Taj Mahal, India. Les dues realitats.


Per tal d'evitar aquest impacte negatiu parlem de TURISME SOSTENIBLE. El turisme sostenible intenta mantenir tots els beneficis (econòmics i culturals) que aporta el fet de viatjar sense que hi hagi una afectació negativa a l'entorn on aquest es genera.
Per exemple: és més sostenible viatjar en bicicleta o a cavall que no en avió o en autocaravana. I també és més sostenible allotjar-se en una tenda de campanya que no en un hotel de cinc estrelles.


Foto: tenda de campanya, Mali, Àfrica.


Durant aquests dies que farem el Projecte Disciplinari, parlarem de Turisme Sostenible. És important que un cop acabem amb totes les tasques assignades, sapiguem contestar la següent pregunta:

QUÈ ÉS EL TURISME SOSTENIBLE? QUÈ PUC FER JO PER CONTRIBUIR EN AQUEST TIPUS DE TURISME?                         Subpàgines (1): TASCA
Comments