Esivanhempia ja heidän historiaansa etsimässä

+          
+
Klikkaa kuvaketta!
Esivanhempia ja heidän historiaansa etsimässä

Olen pimeinä talvi-iltoina ottanut selvää esivanhemmistani. Laitan osan sukutietojen keräys- ja selvittämistuloksista nähtäväksi tälle sivustolle sukulaisilleni ja muille asiasta kiinnostuneille.  En tarkastele ja esitä esivanhempiani erityisesti minkään suvun näkökulmasta, sillä suvut ovat keskenään tasavertaisia ja heitä on aina useasta suvusta. On ollut hämmentävää ja mielenkiintoista ajatella sekä ymmärtää katkeamattoman esivanhempien ketjun merkitys olemassaololleni. Uskon, että suvun jatkumisen on mahdollistanut yleensä rakkaus, tai pelkkä intohimo, joskus valta tai valitettavasti väkivaltakin. Olosuhteet, hengellisyys, sodat, vihat ja elämisen taso sekä yhteisö, johon kuulutaan, ovat luoneet ajan saatossa kullekin heistä raamit yhdessäololle ja elolle. Haluan uskoa, että kaiken tämän takana on luoja.

Sivujen nimen, "Sukua Herojan pihalta ja lakialta Pohjanmaalta", tarkoitus on kuvata lyhyesti se, että esivanhempieni juuria on paljon Kuortaneella ja sen lähipitäjissä. He ovat siis lähinnä Pohjanmaalta, ulottuen etelässä Ylä-Satakuntaan ja pohjoisessa Kortesjärvelle, lännessä Maalahteen, aina Ruotsin puolelle ja idässä Ruovedelle.

Selvitin esivanhemmat pääasiassa netin kautta. Pääsin selvityksessäni 1500 - 1600 luvuille asti. Innoittajanani sukutietojen keruuseen on ollut setäni, Tuomiston Timo. Yksi sukulaisistani, Reino Ala-Kulju, oli innokas sukututkija ja selvitti Kuortaneen Hynniset -sukua. Esivanhempieni tietojen löytymiselle on ollut muutamissa sukuketjuissa apuna sukututkijoiden ja harrastajien nettissä julkisesti julkaisemat tulokset sekä mm. SukuJutut -ohjelman sukututkijoiden ja Suomen Sukututkimusseuran Hiski -tietokannat. Sukututkijat Ulpu Takatalo, Pertti Vieri ja  Juhani Mäki-Maunus , jotka muuten osoittautuivat sukulaisikseni, sekä Seija Pihlajamäki ja Raili Maaranen ovat muun muassa auttaneet suunnistamaan tuolla esivanhempieni nimiviidakoissa. Olen saanut noista tiedoista hyviä vinkkejä esivanhempieni tavoittamiseksi. Olen todentanut etsimäni tulokset muun muassa kirkonkirjoista.  

Esitän esivanhemmista 5 sukupolvea sillä kuvainnollinen hahmottaminen on 5 sukupolvea useammasta jo kuvaruudun koonkin takia vaikeaa. Henkilöistä esitetään nimet ja syntymäajat sekä vihkimisajankohdat. Osalle esivanhemmista löytyy tällä hetkellä lisätietoa sukupolvikaaviossa henkilön tietolaatikkoa "napsauttamalla". Esitän myös aikaisempien sukupolvien  esivanhempien nimiluettelot, joista saa  myös aavistuksen  siitä, mitkä suvut ovat sukua toisilleen. 
   
Rakennan nämä sivustot mahdollisimman  helpoksi ja mielenkiintoiseksi paikaksi tutustua sukuun. Luon katsauksen aikaan, jolloin esivanhemmat elivät, heidän elinolosuhteisiin , koettelemuksiin sekä ajankuviin. Etsin, annan ja otan mielelläni vastaan lisätietoa ko. ihmisistä, heidän elämiseen liittyvää tietoa, kuten esimerkiksi, tarinoita, valokuvia tms. 

Jos sinulla on samoja esivanhempia tai olet kiinnostunut esivanhempiemme sukuasioista niin ota yhteyttä. 
 
Kiitos mielenkiinnostasi! 

 

   
 Jari.
Sivujen perustamispäivä       10.3.2013    Jari Tuomisto
    Viimeisin päivitys             6.1.2020    Jari Tuomisto
   


   


Kuortane suvut, Lapua suvut, Alavus suvut, Rovaniemi suvut, Lehtimäki suvut, Alajärvi suvut, Lappajärvi suvut, Vimpeli suvut, Töysä suvut, Ähtäri suvut, Laihia suvut, Parkano suvut, Isokyrö suvut, Nurmo suvut, Härmä suvut, Maalahti suvut, Målax släkts, Ilmajoki suvut