Dongeng sleeping beauty dalam bahasa Swedia

Dongeng sleeping beauty dalam bahasa Swedia


Länge sedan bodde en kung och drottning som höll en stor fest för att fira födelsen av deras lilla dotter, Briar Rose. Inbjudningar har skickats till alla älvor att välsigna prinsessan utom en som det antas att hon var död. Var och en av dem kom till kungens fest föra speciella gåvor för de små prinsar. Älvorna började ge sina gåvor. "Hon ska vara vacker," sade den första "." Hon skall vara klokt ", sade den andra". "Hon ska vara snäll", sa den tredje ". Endast en älva lämnades att ge gåva när plötsligt rummet gick mörkt. Sedan efter en stor ljusblixt samma fen som lämnades ut, kom i sikte.

Hon var rasande eftersom ingen hade bjudit henne på festen. Då sade hon: "Ja hjältar min välsignelse fest. Då sade hon," väl hjältar min välsignelse att på hennes sextonde födelsedag hon kommer att sätta fingret på en spinnrock och dör. " En annan ljusblixt kom och älva var borta. Sedan en annan fe som var där steg fram. "Min present till prinsessan i kvar." "Min gåva till henne är livet! När spindeln pricks her finger hon inte kommer att dö, men kommer att falla in i en djup sömn. Det kommer att pågå i hundra år. Bara en kyss från sin sanna kärlek kommer att vakna henne.

Följande dag kungen utfärdat en proklamation, beställa att alla spinnrockar och spindlar förstöras. Under årens lopp prinsessan växte till en vacker flicka. På sextonde födelsedag alla förberedde sig för partiet. Prinsessan beslutat att gå utforska slottet. "Jag undrar vad som finns i den stora södra tornet", sade hon och tog sig till det.

Hon såg en liten dörr med en nyckel på den. Hon vred om nyckeln och dörren öppnas. Då såg hon en trappa och började klättra upp. Samtidigt kungen och drottningen började leta efter furstarna. Alla hade sett henne, men ingen visste var hon hade gått. Prinsessan hade nått toppen av tornet, där hon såg en annan dörr som var glänt. Då hörde hon ett konstigt surrande ljud, som hon aldrig hade hört förut. Hon gick in i rummet och såg en gammal kvinna som arbetar på en snurrande etikett. "Vad gör du, frågade Briar Rose, prinsessan?" Jag har aldrig sett någon av dem innan, vad är det? " "Det är ett snurrande hjul sade den gamla kvinnan som var onda fen i förklädnad.

Princes frågade henne om hon kunde prova och snurra på hjulet, i spindeln hon somnade. Och omedelbart alla på plats föll också sömn, kockar, pigor, ministrarna alla somnade. Prinsessan var nu känd som Törnrosa. År gått .... En kung son skulle komma till den berömda Brior häck att ta reda på mysteriet med den sovande skönhet.

En dag samma charmiga prinsen, frågade några bybor som var kan han finna häcken? Strax bortom byn ung herre ", sade byborna. Prinsen gick att slå till häcken, men när hans svärd mötte törnen stora rosor blommade och en väg öppnas för honom. Prinsen gick in i slottet gick till tornrummet och såg prinsessa sov. Han lånade över och försiktigt kysste henne. Brior steg, den sovande skönheten fladdrade hennes ögon och hon vaknade. När hon såg charmiga prinsen hon blev kär i honom. Alla runt slottet började folk att vakna upp från sin sömn. prinsen och prinsessan gifte. det kungliga bröllopet varade i flera dagar slutar med en magnifik boll. prinsen och prinsessan dansade och dansade hela natten.

Artikel sebelumnya :

ovary nutrition capsule


Comments