Dongeng sleeping beauty dalam bahasa Sunda

Dongeng sleeping beauty dalam bahasa Sunda


Long waktu ka tukang aya cicing raja jeung Ratu anu ngayakeun salametan gede ngagungkeun lahir putri orok maranéhanana, Briar Rose. Invitations anu dikirim ka sadaya fairies ka ngaberkahan putri iwal ka hiji sabab ieu disangka yén Aisyah ieu paéh. Unggal di antarana datang ka salametan raja urang bringing hadiah husus pikeun pangéran saeutik. Nu fairies mimiti méré hadiah maranéhanana. "Manéhna bakal jadi geulis," ceuk kahiji "." Manéhna bakal jadi bijaksana "ceuk nu kadua". "Manéhna bakal jadi nanaon," ceuk nu katilu ". Ngan aya hiji jurig ieu kenca pikeun méré kado lamun ujug-ujug kamar indit poék. Saterusna sanggeus flash gede cahaya sarua jurig anu kenca kaluar, datang dina pintonan.

Manéhna ambek pisan minangka salah no kungsi diondang nya di salametan teh. Saterusna manéhna ngomong, "Nah pahlawan mah berkah salametan. Saterusna manéhna ngomong," well pahlawan berkah mah dina ulang sixteenth nya manehna bakal nunda ramo nya dina kabayang spinning jeung maot. " flash sejen cahaya datang jeung jurig ieu Isro. Saterusna jurig sejen anu aya stepped ka hareup. "Kado My pikeun putri dina masih kenca." "Kado My nya geus hirup! Lamun spindle nu pricks ramo nya manéhna moal maot tapi bakal tumiba kana sare jero. Nu bakal lepas keur ratus taun. Ngan nyium ti sunda bener nya bakal hudang nya.

Poé di handap ieu raja dikaluarkeun proklamasi a, susunan yén sadaya roda spinning jeung spindles jadi ancur. Leuwih taun putri tumuwuh jadi gadis denok. Dina ulang sixteenth dulur ieu Nyiapkeun pikeun Partéi. putri megatkeun pikeun indit Ngalanglang karaton. "Kuring heran, naon aya dina munara kidul gede," ceuk manéhna jeung dijieun jalan nya eta.

Manéhna nempo hiji panto leutik jeung konci di dinya. Manéhna ngahurungkeun konci jeung panto dibuka. Saterusna manéhna nempo sababaraha tangga jeung dimimitian climbing up. Samentara éta raja jeung Ratu dimimitian néangan keur pangéran. Sarerea geus katempo nya tapi taya sahijieun terang di mana baé geus bade. putri geus nepi ka luhur munara, di mana manéhna nempo panto sejen nu ieu rada kabuka. Saterusna manéhna ngadéngé sora whirring aneh, nu manéhna geus kungsi ngadéngé saméméhna. Manéhna indit ka kamar jeung nempo hiji awewe kolot gawe dina label spinning. "Naon anu anjeun lakukeun, ditanya Briar Rose, putri?" Kuring geus kungsi katempo salah sahiji jalma saméméh, naon nya "? "Ieu kabayang spinning ceuk awéwé kolot anu ieu jurig jahat di nyamur.

Nu pangéran ditanya nya lamun manéhna bisa coba jeung spin dina kabayang, di spindle manéhna indit ka saré. Jeung geura dulur di tempat ogé murag sare, nu cooks, nu maids, nu menteri dulur murag sare. putri ieu ayeuna katelah sare kageulisan. Taun diliwatan .... putra A raja urang bakal datang ka pager hirup Brior kawentar pikeun manggihan kaluar misteri keindahan sare.

Hiji poé pangeran menawan sarua, nanya sababaraha desa nu mana manéhna bisa manggihan pager hirup kitu? Ngan leuwih désa sir ngora "ceuk warga desa. Nu Pangeran indit ka mogok di pager hirup, tapi lamun pedang-Na papanggih cucuk mawar gede bloomed jeung jalur hiji dibuka pikeun manéhna. Pangeran Nu asup karaton indit ka kamar munara jeung nempo putri gancang sare. Manéhna saum leuwih jeung gently dicium nya. Brior wungu, keindahan sare flickered panon nya jeung manéhna woke up. Lamun manéhna nempo pangeran menawan manéhna murag asih jeung manehna. Sadaya buleud jalma karaton mimiti hudang nepi ti maranéhanana sare. nu Pangeran jeung putri meunang kawin. nu kawinan karajaan lumangsung sababaraha poé tungtung jeung bal megah. nu Pangeran jeung putri menari jeung menari sadaya peuting.

Artikel sebelumnya :

ovary nutrition capsule


Comments