WVL IC's: Oostkamp 2 is derde geëindigd in reeks 2

Geplaatst 6 feb. 2018 00:57 door Kurt Piceu   [ 6 feb. 2018 00:57 bijgewerkt ]
Jarid heeft voor een verslag gezorgd van de laatste ronde van onze 2de ploeg.

Voor de vijfde ronde trok de tweede ploeg van Oostkamp naar de kustploeg Knokke.
In het klassement stonden we derde en konden niet meer bij de eerste twee komen. Om nog op het podium te staan moesten we wel winnen.

De eerste die klaar was, was ikzelf. Piet Vanheuverbeke speelde het Boedapestergambiet, maar ik kende het. Op een bepaald moment kon ik met mijn zwakke pluspion en-passant pakken, zonder compensatie voor hem. Later won ik nog een pion maar hij kon zijn paard geven tegen 3 pionnen. De kans op remise was veel verhoogd. Maar mijn loper deed zijn koning pijn en kon de ene na de andere pion pakken en later zijn toren.
0-1

Enkele minuten later was Marc klaar, remise. Hij kwam minder uit de opening en verloor een pion tegen John Hoorne. Gelukkig had Marc langzaam aan een aanval kunnen opbouwen en even later had hij zijn tegenstrever in een wurggreep. Het was een ingewikkelde stelling. Marc kwam een kwal voor te staan maar zijn koning stond onveilig. Maar op het einde kon zijn tegenstrever nog eeuwig schaak geven.
0,5-1,5

Rudy speelde heel sterk tegen Jean-Pierre Pannier. Hij stond bijna heel de partij beter. Langzaam ging de klok van Rudy genadeloos naar beneden. Op het einde blunderde Rudy door de tijdsdruk. De tegenstrever strafte dat onmiddellijk af en niet veel later mocht Rudy zijn koning omgooien.
1,5-1,5

Alle druk lag nu bij William, hij kwam in een soort verkeerd Frans voor zwart tegen Piet Van Kerkhove. Zijn tegenstander kon een pionnetje winnen en kwam beter te staan. William had dankzij zijn loper een dreiging op g2. De tegenstrever hield veld g2 heel de tijd in het oog behalve op één zet. William’s tegenstander mocht daarom zijn dame tegen zijn toren geven. William zag het juiste plan om te winnen. Zo kon hij niet veel later de winst noteren.
1,5-2,5 voor Oostkamp

 

Jarid

 

Comments