WVL IC – ronde 5, ploeg 1

Geplaatst 28 jan. 2019 06:43 door Kurt Piceu

We hadden nog een waterkansje om kampioen te spelen. Hiervoor moesten wij winnen en hopen dat Dolle Torre en Oostende hun match niet zouden winnen.

We werden voor deze laatste match verwacht in het kasteel van de mannen van Kortrijk. Zij stelden hun traditionele ploeg op. Dit zou te doen moeten zijn.

Raf deed wat van hem verwacht werd: met zwart een sterke tegenstander op remise houden. Er is in die hele partij echt wel niks gebeurd. Ik denk niet dat er een stuk ergens op de helft van de tegenstander is geraakt.

Kurt volgde ook het plan: in een fraaie aanvalspartij maakte hij brandhout van zijn tegenstander. Nu hadden we 1,5 punt met nog 2 wedstrijden bezig.

Jarid had op papier een gemakkelijke tegenstander. Dat bleek echter niet op het bord. Er kwam een agressieve variant van een gambiet op het bord, eentje waar Jarid duidelijk niet goed wist wat ermee te doen. Hij verbruikte opnieuw zeeën van tijd en stond op den duur meer dan een uur(!) achter op de klok. De waarheid mag gezegd worden: Hans bleef maar bliksemsnel spelen en schudde de ene na de andere goede zet uit zijn mouw. Even zag het het er benard uit voor Jarid, maar hij kon het gevaar afwenden. Op één moment heeft hij zelfs de winst laten liggen! Maar ja, als je speelt op je increment maak je fouten. Remise was een onverwacht maar eerlijk resultaat. Dit maakte dat we wel al minstens een gelijkspel hadden, maar dat Harald voor minstens een half puntje moest zorgen.

Dat kwam er dus niet. Harald verloor ergens in het middenspel een pion en kwam maar niet in de partij. In het eindspel liep het dan helemaal verkeerd en mocht hij zijn koning neerleggen.

2-2. Ons vierde gelijkspel op vijf ronden. Nog niet alle uitslagen van de andere ploegen zijn binnen, maar ik vermoed dat we daarmee derde zullen zijn.

 

 

Oostkamp 1

 

KBSK 1

2-2

1

Mark Dechamps (2001)

-

Harald Larsen (2024)

1-0

2

Bart Marescaux (1688)

-

Kurt Piceu (2059)

0-1

3

Koen Merchiers (2028)

-

Raf Barzeele (2013)

½ - ½

4

Hans De Cock (1571)

-

Jarid Piceu (1893)

½ - ½

 

Comments