Simultaan door ex-wereldkampioene Maria Muzychuk op zaterdagnamiddag 10/3

Geplaatst 9 mrt. 2018 06:40 door Kurt Piceu   [ 9 mrt. 2018 06:43 bijgewerkt ]
Op zaterdag 10/3 krijgt Brugge hoog schaakbezoek van Maria Muzychuk.
Deze jongedame (geboren Lviv, Oekraïne in 1992) heeft al een behoorlijk palmares bijeen geschaakt. Na veel successen bij de jeugd schoot ze in 2015 de hoofdvogel af door wereldkampioene bij de dames te worden. In 2016 verloor ze haar titel aan de huidige wereldkampioene, de Chinese Hou Yifan.
2016 was nochtans geen slecht schaakjaar voor Maria want ze veroverde wel de wereldtitels in rapid- en snelschaak.

Bij het grote publiek werd ze een paar maanden geleden bekend toen ze bekend maakte dat ze haar wereldtitels niet ging verdedigen in 2017 omdat het kampioenschap plaatsvond in Saoedi-Arabië waar strenge kledingsregels van kracht waren voor de deelneemsters en geen enkele dame onbegeleid buiten de hotelkamer mocht komen. Ze weigerde deel te nemen in omstandigheden die haar het gevoel gaven een tweederangsburger te zijn.
In de nasleep van dat verhaal was ze deze week aanwezig in het Europees Parlement om haar verhaal te doen.

Maria Muzychuk heeft op dit moment een elo-rating van 2545 en heeft de hoogste schaaktitel van grootmeester.

Wie haar aan het werk wilt zien, kan dit op zaterdagnamiddag 10/3 om 14u. in het lokaal van de Koninklijke Brugse Schaakkring doen. Adres: Sint-Pieterskerklaan 58, 8000 Brugge.
Ze zal een simultaan geven tegen 20 spelers van de organiserende clubs, de Koninklijke Brugse Schaakkring, De Koninklijke Oostendse Schaakkring en Het Trouwe Paard Oostkamp.

Toeschouwers zijn uiteraard welkom. De inkom is gratis.
Comments